سرویس خبری ایران من: در بیست و هشتمین همایش ملی توسعه صادرات غیرنفتی در تبریز، عبدالناصر همتی، وزیر اقتصاد، دیدگاههای مهمی درباره سیاستهای ارزی و صادراتی دولت ارائه کرد. وی ضمن تأکید بر حذف اختلاف نرخ ارز بین واردکننده و صادرکننده، از برنامه تزریق ۳۰۰ هزار میلیارد تومان به بخش تولید خبر داد و بر لزوم پیشبینیپذیر بودن اقتصاد و عدم ممنوعیت صادرات حتی در شرایط ضروری تأکید کرد.
چالشهای نرخ ارز و تأثیر آن بر صادرات
به گزارش ایران من عبدالناصر همتی روز پنجشنبه در بیست و هشتمین همایش ملی توسعه صادرات غیرنفتی در تبریز، پس از قرائت پیام رئیس جمهور به این همایش، اظهار کرد: وقتی نرخ ارز واقعی نباشد، صادرکننده به دنبال ارزش گذاری پایین تر و واردکننده به دنبال ارزش گذاری بالا بوده و در نتیجه آن نیز صادرات کاهش یافته و انگیزه برای برگشت ارز ازبین میرود.
وی ادامه داد: گاه دولت مجبور میشود برای محدودیتهای شدید ارزی، برخی تصمیمات بگیرد ولی نباید این تصمیمات دائمی باشد، مثلا نیمه اول ۹۹ درامد ارزی دولت متوقف شد و کل آن یک میلیارد دلار بود.
سیاستهای دولت در حوزه صادرات
همتی تاکید کرد: سیاست دولت این است که دیگر اختلاف بین نرخ ارز واردکننده و صادرکننده وجود نداشته باشد و این سیاست قطعی و تاکید شده رییس جمهور و تیم اقتصادی دولت است زیرا اگر صادرکنندگان دغدغه ارزی نداشته باشند، خودشان مایل به تحویل ارز میشوند.
وی با اشاره به تغییر مداوم مقررات صادراتی، گفت: تاکید رئیس جمهور این است که حتی در مواقع ضروری نباید صادرات یک کالا ممنوع شود و حتی شده کمبود را با واردات جبران کنیم.
موانع توسعه صادرات و راهکارها
همتی با بیان اینکه اقتصاد باید پیش بینی پذیر باشد، افزود: نهادهای وضع کننده مقررات صادراتی باید کاهش یابند. وزیر اقتصاد با بیان اینکه حضور ما در لیست سیاه، تحریمهای آمریکا را مشروعیت بین المللی میدهد، گفت: کشورهایی چون چین، روسیه و کوبا نوعی تحریم هستند ولی همگی تلاش دارند وارد لیست سیاه نشوند.
چشمانداز اقتصادی و برنامههای آینده
وزیر اقتصاد اعلام کرد: ۲۵۰ تا ۳۰۰ هزار میلیارد تومان نیاز داریم تا از روشهای مختلفی چون طرحهای پیشران و فعالیتهای اقتصادی مولد به تولید تزریق کنیم.
در این همایش از پنج صادرکننده نمونه ملی سال ۱۴۰۳، ۲۰ صادر کننده نمونه استانی و پنج صادر کنننده شایسته استانی در سال ۱۴۰۲ تجلیل شد.