سرویس خبری ایران من: سید عبدالرسول مهاجر، معاون وزیر امور خارجه، در بیست و هشتمین همایش ملی توسعه صادرات غیرنفتی در تبریز، به تشریح نقش و برنامههای این وزارتخانه در توسعه روابط اقتصادی بینالمللی پرداخت. وی ضمن تأکید بر ظرفیتهای عضویت ایران در سازمانهای بینالمللی مانند بریکس و شانگهای، بر اهمیت بخش خصوصی در توسعه اقتصادی و ضرورت تسهیل تجارت خارجی از طریق گسترش تعرفههای ترجیحی و بهبود کریدورهای صادراتی تأکید کرد.
نقش وزارت امور خارجه در توسعه اقتصادی
به گزارش ایران من، سید عبدالرسول مهاجر روز پنجشنبه در بیست و هشتمین همایش ملی توسعه صادرات غیرنفتی در تبریز افزود: هم اکنون وزارت امور خارجه از جمله در D۸ ( گروه هشت کشور اسلامی در حال توسعه) ، اکو، شانگهای و بریکس عضو بوده و این مجموعه ها ، ظرفیت بسیار فراوانی برای برقراری ارتباط اقتصاد کشور با اقتصاد این کشورها دارند.
وی با بیان اینکه انتظار از وزارت امور خارجه در بخش اقتصادی زیاد شده است، اظهار کرد: این وزارتخانه اقدامات بسیار مفیدی در عرصه اقتصاد خارجی کشور انجام داده است.
اهمیت بخش خصوصی در توسعه اقتصادی
مهاجر ادامه داد: دولت جدید و رئیس جمهور اهتمام ویژه ای به بهبود وضعیت اقتصاد کشور دارد و همه ابعاد بخش های اقتصادی را دنبال میکنند.
وی با بیان اینکه اقتصاد ما مشکلات زیادی دارد، گفت: یکی از راه های برون رفت از مشکلات اقتصاد، توجه به بخش خصوصی است.
مهاجر، افزود: عدم توجه به بخش خصوصی موجب منفی تر شدن اقتصاد می شود و برای عقب نماندن از کشورهای همجوار و تامین امنیت کشور، باید به بخش خصوصی توجه شود.
راهکارهای توسعه تجارت خارجی
مهاجر گفت: وزارت امور خارجه در راستای رفع مشکلات تجارت خارجی اهتمام فراوانی برای باز شدن تعرفه های آزاد دارد و در این راستا اولین سند آزاد با کشورهای اوراسیا را امضا کرده است.
معاون وزیر خارجه اظهار کرد: اجرایی شدن این سند نیاز به تامین زیرساخت های لازم و حمایت دارد.
وی با اشاره به اینکه ترکیه ۴۹ تعرفه ترجیحی و آزاد با کشورهای مختلف دارد و تمام محصولات خود را با تعرفه صفر درصد به اروپا صادر می کند، ادامه داد: بخش خصوصی باید با فشار آوردن برای امضای چنین سندهایی، مسیر را برای رقابت اقتصادی باز کند.
مهاجر تسهیل صدور روادید را از دیگر اقدامات وزارت امور خارجه اعلام کرد و گفت: کریدورهای صادرات در کشور باید هموار شود و عقب ماندگی در این زمینه جبران شود تا کالاها با سرعت صادر شود.
وی تنوع بخشیدن به صادرات را از دیگر راهها برای رونق اقتصاد کشور دانست و افزود: تجار باید در این زمینه بیشتر تلاش کنند.