سرویس خبری ایران من: در پی انتخابهای جدید دونالد ترامپ برای کابینه آیندهاش، موجی از نارضایتی در میان جامعه مسلمانان آمریکا که به او رأی داده بودند، شکل گرفته است. این نارضایتیها بهویژه پس از انتصاب چهرههای شناخته شده طرفدار رژیم صهیونیستی به پستهای کلیدی، شدت گرفته است.
واکنش جامعه مسلمانان به انتخابهای جنجالی ترامپ
به گزارش ایران من، آن دسته از مسلمانانی که در اعتراض به موضع دولت بایدن در قبال جنگ غزه و لبنان به ترامپ رأی داده بودند، این روزها از گزینشهای او برای کابینهاش سخت دلخور شدهاند.
ربیع چودری که در فیلادلفیا به کار سرمایهگذاری مشغول است و در پنسیلوانیا کمپین «نه به هریس» را رهبری میکرد، میگوید: «ترامپ با رأی ما به کاخ سفید رسید، اما حالا از انتخابهایش برای وزارت خارجه و دیگر پستها دل خوشی نداریم.» به باور کارشناسان سیاسی، رأی مسلمانان نقش مهمی در پیروزی ترامپ در میشیگان و چند ایالت سرنوشتساز دیگر داشته است.
گزینشهای بحثبرانگیز برای پستهای کلیدی
ترامپ، مارکو روبیو را که از طرفداران سرسخت رژیم صهیونیستی است، به وزارت خارجه برگزیده است. روبیو پیشتر گفته بود که با آتشبس در غزه مخالف است و اسرائیل باید حماس را از ریشه برکَند. او حتی پا را فراتر گذاشته و گفته بود: «اینها درندهخو هستند.»
همچنین مایک هاکابی، فرماندار پیشین آرکانزاس که از مدافعان سرسخت اشغال کرانه باختری است و راهحل دو کشور را ناممکن میداند، به عنوان سفیر آمریکا در سرزمینهای اشغالی برگزیده شده است.
الیز استفانیک نماینده جمهوریخواه نیز که سازمان ملل را به خاطر محکوم کردن کشتار مردم غزه، «لانه یهودستیزی» خوانده بود، به نمایندگی آمریکا در این سازمان منصوب شده است.
صدای اعتراض رهبران مسلمان
رکسینالدو نازارکو، مدیر شبکه مشارکت و توانمندسازی مسلمانان آمریکا میگوید: «امید داشتیم ترامپ افرادی صلحطلب را برگزیند، اما دریغ از یک نشانه.»
او میافزاید: «به شدت مأیوس شدهایم. انگار کابینه را یکسره به نومحافظهکاران و جنگطلبان طرفدار اسرائیل سپردهاند. این خیانت آشکار به جنبش صلحخواهی است.»
نازارکو میگوید جامعه مسلمانان که با رأی خود به پیروزی ترامپ کمک کردند، همچنان برای شنیده شدن صدایشان تلاش خواهند کرد و میافزاید: «دست کم حالا روی نقشه سیاست هستیم.»
حسن عبدالسلام، استاد پیشین دانشگاه مینهسوتا که از بنیانگذاران کمپین «نه به هریس» است و از نامزد حزب سبز پشتیبانی میکرد، میگوید: «انتخابهای ترامپ غیرمنتظره نبود، اما از آنچه نگرانش بودیم هم فراتر رفت.»
او ادامه میدهد: «انگار روی دور تند صهیونیستپروری افتاده. ما از همان اول هم دل نگران بودیم… هرچند باید دید دولت چه راهی در پیش میگیرد، ولی پیداست سر جامعه ما کلاه رفته است.»
تلاشهای ناکام برای جلب اعتماد مسلمانان
شماری از حامیان عرب و مسلمان ترامپ چشم امید به ریچارد گرنل دوختهاند؛ رئیس پیشین اطلاعات ملی که ماهها با جوامع عرب و مسلمان آمریکا در ارتباط بود و در برخی محافل از او به عنوان وزیر خارجه احتمالی نام برده میشد.
مسعد بولوس، پدر عروس لبنانی ترامپ نیز که از نزدیکان اوست، بارها با سران جامعه عرب و مسلمان آمریکا دیدار و به آنها وعده داده بود که ترامپ مرد صلح است و به سرعت به درگیریهای خاورمیانه پایان خواهد داد. هیچیک از این دو نفر برای اظهارنظر در دسترس نبودند.
ترامپ در جریان کارزار انتخاباتی چندین بار به شهرهایی با جمعیت چشمگیر عرب و مسلمان سر زد. در دیربورن که بیشتر ساکنانش عرب هستند، از عشقش به مسلمانان گفت و در پیتزبرگ، گروه «مسلمانان حامی ترامپ» را «جنبشی زیبا» خواند که «در پی صلح و ثبات هستند.»
رولا مکی، معاون لبنانیتبار و مسلمان حزب جمهوریخواه میشیگان، این انتقادها را چندان جدی نمیگیرد. او میگوید: «طبیعی است که همه از همه انتصابهای ترامپ راضی نباشند، مهم نتیجه کار است. من مطمئنم ترامپ طرفدار صلح است. مردم باید بدانند که پنجاه هزار فلسطینی و سه هزار لبنانی در دوران همین دولت فعلی جان باختهاند.»