سرویس خبری ایران من: نگاه به مذاکرات هستهای ایران همواره از نقاط مختلف و با تحلیلهای متفاوتی همراه بوده است. در این میان، روایت سید عباس عراقچی، به عنوان یکی از چهرههای کلیدی این مذاکرات، از اهمیت ویژهای برخوردار است. وی در گفتگو با شبکه خبر، به تشریح دقیق روند مذاکرات از آغاز تا شرایط کنونی پرداخته است.
روند مذاکرات در دولتهای مختلف
سید عباس عراقچی، وزیر امور خارجه، در گفتگوی تفصیلی با شبکه خبر، به تشریح روند مذاکرات هستهای ایران از دولت روحانی تا دولت کنونی پرداخت.
به گزارش ایران من، عراقچی که خود آغازگر دور جدید مذاکرات بوده است، گفت: در بهار ۱۴۰۰، شش دور مذاکره انجام شد و تقریباً همه چیز آماده بود، اما به دلیل نزدیکی به انتخابات ریاست جمهوری، ادامه کار به دولت بعدی محول شد.
چالشها و موانع
پیش رو وی افزود: در دولت شهید رئیسی، دکتر علی باقری مذاکرات را پیگیری کرد و به نتایجی نیز دست یافت. در این دوره، روند جدیدی تحت عنوان “مذاکرات مسقط” با میانجیگری عمان آغاز شد.
وزیر امور خارجه تصریح کرد: در دولت آقای پزشکیان نیز تلاشهایی در نیویورک برای احیای مذاکرات صورت گرفت که با استقبال کشورهای اروپایی و آمریکا مواجه شد، اما تحولات لبنان این روند را متوقف کرد.
نقشآفرینی بازیگران خارجی
عراقچی با اشاره به کارشکنیهای صورت گرفته در مسیر مذاکرات، به ترور شهید هنیه در روز تحلیف دکتر پزشکیان اشاره کرد و آن را تلاشی برای تخریب روند مذاکرات دانست.
وی در خصوص وضعیت فعلی برجام اظهار داشت: در حال حاضر برجام دیگر خاصیت سابق خود را ندارد و تنها میتواند به عنوان یک مرجع مورد استفاده قرار گیرد. باید وارد مذاکرات جدیدی شویم که به توافقی امکانپذیر منجر شود.
چشمانداز آینده مذاکرات
عراقچی در پایان با اشاره به مسئله اوکراین گفت: این موضوع برای اروپاییها بسیار جدی است و برای نخستین بار پس از جنگ جهانی دوم، خاک اروپا مورد تهاجم قرار گرفته که این مسئله شرایط مذاکرات را پیچیدهتر کرده است.