سرویس خبری ایران من: انتخاب اعضای تیم سیاست خارجی توسط دونالد ترامپ، نشاندهنده چرخش مهمی در رویکرد احتمالی آینده آمریکا به مسائل بینالمللی است. با معرفی مارکو روبیو به عنوان وزیر خارجه و مایک والتز به عنوان مشاور امنیت ملی، ترامپ دو چهره سرشناس و تندرو را برای هدایت سیاست خارجی خود برگزیده است. این انتخابها که هر دو از ایالت فلوریدا هستند، میتواند نشاندهنده رویکردی سختگیرانهتر در قبال کشورهایی چون چین، ایران و روسیه باشد.
معرفی تیم جدید سیاست خارجی ترامپ
به گزارش خبرنگار ایران من، ترامپ روز چهارشنبه سناتور مارکو آنتونیو روبیو ۵۳ ساله کوبایی تبار را برای وزارت امور خارجه معرفی کرد. او همچنین مایکل (مایک) والتز از سیاستمداران جمهوریخواه ایالت فلوریدا را که سه دوره در مجلس نمایندگان آمریکا حضور داشته و در انتخابات اخیر بار دیگر به نمایندگی در این مجلس انتخاب شد، یه عنوان مشاور امنیت ملی انتخاب کرد.
والتز سرهنگ بازنشسته نیروهای کلاه سبز و ویژه ارتش ایالات متحده آمریکا است و سابقهای طولانی در محافل سیاسی واشنگتن دارد و در مجلس نمایندگان از چهرههای مخالف سیاست خارجی بایدن در قبال جمهوری اسلامی ایران بوده و خواستار موضع سرسختانهتر آمریکا در برابر چین و کره شمالی است.
رویکرد و مواضع مارکو روبیو
روبیو اولین شهروند لاتینتبار خواهد بود که در مقام وزارت امور خارجه ایالات متحده آمریکا قرار میگیرد. او به دلیل رویکرد سرسختانه در عرصه سیاست خارجی مشهور است و از مواضع سرسختانه در قبال چین، کوبا و ایران دفاع میکند. او همچنین از مخالفان توافق هستهای با ایران (برجام) و رفع تحریمها علیه ایران است.
روبیو که ۱۴ سال سابقه کار در سنا را دارد، یکی از اعضای ارشد کمیته اطلاعات سنا و کمیته روابط خارجی است. او پسر یک مهاجر کوبایی است که پس از آمدن به آمریکا در رستوران و هتل کار میکرد که به شکل گیری مواضع سخت او در برابر دولتهای چپگرای کوبا و ونزوئلا کمک کرده است.
دیدگاههای مایک والتز و چالشهای پیش رو
والتز یک مدیر سابق سیاست دفاعی در پنتاگون، و یکی از اعضای ارشد کمیتههای خدمات مسلح و اطلاعات در مجلس نمایندگان است. او از حمایت غرب از اوکراین دفاع کرده و گفته بود که انجام ندادن هیچ اقدامی باعث تجاوز بیشتر روسیه به اروپا خواهد شد.
او مواضع تندی در قبال چین دارد و به دلیل آنکه بیماری کووید-۱۹ از چین نشات گرفته بود و همچنین به دلیل وضعیت مسلمانان اویغور خواستار تحریم بازیهای المپیک زمستانی ۲۰۲۲ در این کشور شده بود. او همچنین از منتقدان خروج پر هرج و مرج دولت بایدن از افغانستان است.
تأثیر بر روابط با چین و متحدان آمریکا
در چین، تحلیلگران روبیو و والتز را یک فرد «بسیار متخاصم» نسبت به چین درنظر میگیرند و آنها را بخشی از «جناح فلوریدا» در سیاست خارجی میدانند زیرا هر دو اهل یک ایالت هستند. ترامپ در دوره اول ریاست جمهوری خود تعرفه های گمرکی زیادی علیه چین وضع کرد و در دوره بعدی دولت خود وعده اعمال تعرفه های بیشتری را داد.
به گفته تحلیلگران سیاسی، گزینههای ترامپ برای پستهای اصلی سیاست خارجی میتواند به متحدان آمریکا اطمینان دهد اما چین و دیگر کشورها را نگران کند. خبرگزاری آمریکایی آسوشیتدپرس در این زمینه با اشاره به نامتعارف بودن روشهای ترامپ در تحلیلی مینویسد: ترامپ برای دو سمت اصلی سیاست خارجی خود، انتخابهای متعارفی انجام داده است و این میتواند برای متحدان آمریکایی اطمینانبخش باشد، در حالی که چین و ایران دلایلی برای محتاط بودن دارند.