صفحه اصلی / بین الملل / پایان کامل جنگ غزه، شرط حماس برای آزادی گروگان‌ها

خلیل الحیه، رئیس موقت حماس در غزه

پایان کامل جنگ غزه، شرط حماس برای آزادی گروگان‌ها

حماس اعلام کرده بدون پایان جنگ، مبادله اسرا صورت نخواهد گرفت. در حالی که قطر و مصر تلاش‌های میانجی‌گرانه را ادامه می‌دهند، اختلاف نظر درباره آینده غزه و شروط پایان جنگ، دستیابی به توافق را دشوار کرده است. # ##
خلیل الحیه، رئیس موقت حماس در غزه حین مصاحبه با شبکه الاقصی

سرویس خبری ایران من: با گذشت بیش از شش ماه از آغاز جنگ در غزه، حماس در موضع‌گیری تازه‌ای اعلام کرده است که بدون پایان کامل درگیری‌ها، حاضر به مذاکره بر سر مبادله اسرا نیست. این موضع‌گیری در حالی صورت می‌گیرد که تلفات غیرنظامیان در غزه به شدت افزایش یافته و تلاش‌های میانجی‌گرانه قطر و مصر برای دستیابی به توافق آتش‌بس همچنان ادامه دارد. در این گزارش، جزئیات آخرین تحولات و مواضع طرفین درگیر را بررسی می‌کنیم.

 

موضع قاطع حماس در مورد تبادل اسرا

 

خلیل الحیه، رئیس موقت حماس در غزه، روز چهارشنبه در گفتگویی تلویزیونی اعلام کرد که بدون پایان جنگ در این منطقه، هیچ مبادله‌ای میان اسرای دو طرف صورت نخواهد گرفت.

 

الحیه که با شبکه تلویزیونی الاقصی وابسته به این گروه گفتگو می‌کرد، با تاکید بر موضع پیشین حماس درباره شرایط پایان جنگ، گفت: “تا زمانی که جنگ ادامه داشته باشد، مبادله اسرا امکان‌پذیر نیست.”

 

او افزود: “وقتی تجاوز به پایان نرسیده، چرا باید مقاومت و به‌ویژه حماس، اسرا را بازگرداند؟ کدام فرد عاقل یا حتی غیرعاقلی برگ برنده خود را در میانه جنگ از دست می‌دهد؟”

 

الحیه که رهبری تیم مذاکره‌کننده این گروه در گفتگو با میانجی‌گران قطری و مصری را بر عهده دارد، بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل را مسئول عدم پیشرفت مذاکرات دانست. این در حالی است که نتانیاهو نیز حماس را مقصر بن‌بست مذاکرات می‌داند.

 

نقش میانجی‌گران و تلاش‌های دیپلماتیک

 

قطر که در کنار مصر میانجی‌گر اصلی آتش‌بس است، اعلام کرد به حماس و اسرائیل اطلاع داده که در صورت عدم نشان دادن “تمایل و جدیت” برای رسیدن به توافق، تلاش‌های میانجی‌گرانه خود را متوقف خواهد کرد.

 

ماجد الانصاری، سخنگوی وزارت خارجه قطر، در ۱۹ نوامبر گفت که دفتر سیاسی حماس در دوحه به طور دائم تعطیل نشده است.

 

پیش‌تر در این ماه، رویترز به نقل از یک مقام آمریکایی گزارش داده بود که واشنگتن از قطر خواسته این گروه را اخراج کند و دوحه نیز این پیام را به حماس منتقل کرده است.

 

الانصاری گفت که دفتر حماس برای تسهیل تلاش‌های میانجی‌گرانه جهت پایان دادن به جنگ غزه ایجاد شده است.

 

 

آینده غزه و اختلافات بر سر اداره آن

 

نتانیاهو روز سه‌شنبه در جریان بازدید از غزه گفت که پس از پایان جنگ، حماس بر این منطقه حکومت نخواهد کرد و اسرائیل توانمندی‌های نظامی این گروه را نابود کرده است.

 

الحیه گفت که حماس از پیشنهاد مصر برای تشکیل یک کمیته اداری مشترک با جنبش رقیب فتح به رهبری محمود عباس برای اداره نوار غزه استقبال کرده است. این اقدام به مسئله مهم چگونگی اداره این منطقه پس از پایان درگیری‌ها می‌پردازد.

 

اما به گفته الحیه، هنوز توافق نهایی نشده است. اسرائیل با هرگونه نقش حماس در اداره غزه پس از جنگ مخالف است و به تشکیلات خودگردان فلسطین به رهبری عباس نیز برای اداره این منطقه اعتماد ندارد.

 

تلفات انسانی و پیامدهای جنگ

 

حمله سال ۲۰۲۳ به اسرائیل که توهم شکست‌ناپذیری این کشور را در هم شکست، خونین‌ترین روز در تاریخ این کشور بود که بر اساس آمار اسرائیل، ۱,۲۰۰ کشته و بیش از ۲۵۰ گروگان برجای گذاشت.

 

اسرائیل با ویرانگرترین حملات خود به غزه پاسخ داد که بنا بر اعلام وزارت بهداشت غزه، تاکنون به کشته شدن نزدیک به ۴۴,۰۰۰ نفر و زخمی شدن ۱۰۳,۸۹۸ نفر منجر شده و این منطقه را به ویرانه‌ای از آوار تبدیل کرده که میلیون‌ها نفر در آن محتاج غذا، سوخت، آب و امکانات بهداشتی هستند.

خبرهای دیگر

واکنش ایران به دستگیری شهروندان ایرانی در خارج از کشو

وحید جلال زاده، معاون کنسولی وزیر امور خارجه

دیدار وزیر خارجه اردن با مقامات سوری در دمشق

ایمن الصفدی، وزیر خارجه اردن

سخنرانی فاطمه مهاجرانی در مراسم گرامیداشت روز زن در وزارت بهداش

فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت

تکذیب شایعه طلاق اسما اسد توسط سخنگوی کرملین

دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین

عضو خبرنامه "ایران من" شوید

خبرنامه هفتگی

آخرین اخبار مهم ایران و جهان را برای شما ارسال خواهیم کرد

عضویت

آخرین اخبار ایران و جهان

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00