صفحه اصلی / بین الملل / سنای آمریکا طرح توقف فروش تسلیحات به اسرائیل را رد کرد

مجلس سنای آمریکا

سنای آمریکا طرح توقف فروش تسلیحات به اسرائیل را رد کرد

سنای آمریکا با رد سه قطعنامه پیشنهادی توقف فروش تسلیحات به اسرائیل، همچنان بر حمایت نظامی از این کشور تأکید کرد. این قطعنامه‌ها به رهبری برنی سندرز و با هدف توجه به بحران انسانی غزه ارائه شده بود، اما با مخالفت شدید دولت بایدن و اکثریت سنا مواجه شد.
رأی‌گیری سنای آمریکا درباره فروش تسلیحات به اسرائیل

سرویس خبری ایران من: سنای آمریکا اخیراً سه قطعنامه پیشنهادی برای توقف فروش تسلیحات به اسرائیل را با اکثریت آرا رد کرد. این قطعنامه‌ها که توسط جناح پیشروی دموکرات‌ها و با هدف رسیدگی به بحران انسانی در غزه ارائه شده بود، بار دیگر شکاف‌های سیاسی داخلی آمریکا و حمایت دولت بایدن از اسرائیل را آشکار کرد.

 

مخالفت سنا با توقف فروش تسلیحات به اسرائیل

 

روز چهارشنبه، سنای آمریکا سه قطعنامه‌ای را که می‌توانست انتقال تسلیحات به اسرائیل را متوقف کند، با اکثریت آرا رد کرد. این قطعنامه‌ها توسط جناح پیشروی دموکرات‌ها، که نسبت به بحران انسانی در غزه نگرانی دارند، ارائه شده بود.

 

تقسیم آرا و شکاف در حزب دموکرات

 

تمام آرای مثبت این قطعنامه‌ها متعلق به اعضای جناح دموکرات بود، در حالی که هر دو حزب جمهوری‌خواه و بخشی از دموکرات‌ها با اکثریت این طرح‌ها را رد کردند. این وضعیت شکاف داخلی در حزب دموکرات نسبت به سیاست‌های دولت اسرائیل و نتانیاهو را آشکار کرد.

 

نتیجه رأی‌گیری درباره قطعنامه‌ها

 

سنای آمریکا در این رأی‌گیری سه قطعنامه پیشنهادی را که با هدف متوقف کردن فروش تسلیحات مشخص به اسرائیل ارائه شده بودند، یکی پس از دیگری رد کرد:

 

طرح اول برای توقف فروش گلوله‌های تانک به اسرائیل با ۷۹ رأی مخالف، ۱۸ رأی موافق و ۱ رأی ممتنع شکست خورد.

 

طرح دوم که هدف آن متوقف کردن ارسال گلوله‌های خمپاره بود، با ۷۸ رأی مخالف و ۱۹ رأی موافق رد شد.

 

طرح سوم برای جلوگیری از ارسال تجهیزات JDAMS (که بمب‌های غیرهدایت‌شونده را به تسلیحات هدایت‌شونده تبدیل می‌کند) با ۸۰ رأی مخالف و ۱۷ رأی موافق رد شد.

 

رهبری برنی سندرز و مخالفت با کمک نظامی

 

این قطعنامه‌ها به رهبری سناتور برنی سندرز، که یک سیاستمدار مستقل و از چهره‌های پیشرو در آمریکا است، ارائه شده بود. او همراه با تعدادی از همکاران دموکراتش از عملکرد اسرائیل در برابر غیرنظامیان فلسطینی انتقاد کردند.

 

سندرز در سخنرانی خود تأکید کرد که کمک نظامی آمریکا به اسرائیل با قوانین ایالات متحده مبنی بر ممنوعیت فروش سلاح به ناقضان حقوق بشر مغایرت دارد. او افزود که اسرائیل از تسلیحات و مالیات مردم آمریکا برخلاف قوانین بین‌المللی و ارزش‌های اخلاقی بهره می‌برد و آن را به مسدود کردن کمک‌های بشردوستانه متهم کرد.

 

استدلال مخالفان و رویکرد دولت بایدن

 

مخالفان این قطعنامه‌ها اعلام کردند که ارائه آن‌ها در شرایط کنونی مناسب نیست، زیرا اسرائیل با تهدیدات جدی از سوی گروه‌های شبه‌نظامی مانند حماس، حزب‌الله و ایران مواجه است.
از سوی دیگر، دولت بایدن نیز مخالفت خود را با این قطعنامه‌ها اعلام کرد و تأکید کرد که ارائه تسلیحات به اسرائیل سرمایه‌گذاری در امنیت بلندمدت این کشور است. بایدن همچنین بر تعهد آمریکا برای حمایت از اسرائیل در مقابله با تهدیدات منطقه‌ای تأکید کرد.

خبرهای دیگر

فؤاد حسین وزیر خارجه عراق در حال گفتگو درباره خلع سلاح گروه‌های مسلح

فؤاد حسین، وزیر امور خارجه عراق

تنش در کابینه اسرائیل بر سر توافق آتش‌بس با حماس

اسموتریچ، وزیر دارایی اسرائیل

انتشار بیانیه وزارت خارجه افغانستان در حمایت از آتش‌بس غزه

وزارت امور خارجه دولت سرپرست افغانستان

یانوس بوکا وزیر اتحادیه اروپای مجارستان در نشست خبری بروکسل

یانوس بوکا، وزیر امور اتحادیه اروپای مجارستان

عضو خبرنامه "ایران من" شوید

خبرنامه هفتگی

آخرین اخبار مهم ایران و جهان را برای شما ارسال خواهیم کرد

عضویت

آخرین اخبار ایران و جهان

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00