سرویس خبری ایران من: پس از صدور حکم بازداشت نتانیاهو توسط دیوان کیفری بینالمللی، واکنشهای متفاوتی از سوی کشورهای مختلف مشاهده شده است. در این میان، موضعگیری بریتانیا و ایرلند به عنوان دو کشور عضو این دیوان، توجه ویژهای را به خود جلب کرده است.
موضع دولت بریتانیا در قبال حکم بازداشت نتانیاهو
دولت بریتانیا اعلام کرد در راستای تعهدات قانونی بینالمللی خود، امکان بازداشت نتانیاهو وجود دارد.
دولت بریتانیا اشاره کرده است که در صورت سفر بنیامین نتانیاهو به این کشور، احتمال بازداشت وی بر اساس حکم دیوان کیفری بینالمللی وجود دارد.
واکنش مقامات بریتانیایی و تعهدات بینالمللی
سخنگوی کییر استارمر، نخستوزیر بریتانیا، تأکید کرد: «بریتانیا همواره به تعهدات قانونی خود، چه در سطح داخلی و چه در عرصه بینالمللی، پایبند خواهد بود.»
وی در پاسخ به پرسشی درباره احتمال بازداشت نتانیاهو گفت که از اظهارنظر درباره «موارد خاص» خودداری میکند.
بریتانیا یکی از ۱۲۴ کشور عضو دیوان کیفری بینالمللی است.
روز گذشته یک سخنگوی دولت بریتانیا به طور مبهمتری گفته بود: «ما به استقلال دیوان کیفری بینالمللی، به عنوان نهاد اصلی بینالمللی برای رسیدگی و پیگرد جدیترین جرایم با اهمیت بینالمللی، احترام میگذاریم.»
موضع قاطع ایرلند و تنش در روابط با اسرائیل
همچنین امروز، سایمون هریس، نخستوزیر ایرلند، صراحتاً اعلام کرد که در صورت ورود نتانیاهو به این کشور، وی بازداشت خواهد شد.
هریس در پاسخ به پرسش شبکه دولتی آرتیای درباره بازداشت احتمالی نخستوزیر اسرائیل در صورت سفر به ایرلند، گفت: «بله، قطعاً.»
وی افزود: «ما از دادگاههای بینالمللی حمایت میکنیم و احکام آنها را اجرا خواهیم کرد.»
روابط ایرلند و اسرائیل از زمان به رسمیت شناختن دولت فلسطین توسط دوبلین در ماه مه گذشته، که منجر به فراخوانی سفیر اسرائیل شد، رو به وخامت گذاشته است.
وزیر امور خارجه ایرلند، مایکل مارتین، روز جمعه با رئیسجمهور آمریکا همنظر نبود و برخلاف جو بایدن که حکم بازداشت نتانیاهو و گالانت را “غیرمنطقی” خوانده بود، از این تصمیم دفاع کرد.
مارتین با قاطعیت اعلام کرد که در غزه جنایات جنگی رخ داده و افزود: «آنچه شاهد آن هستیم، مجازات یک ملت به صورت جمعی است… به عبارتی دیگر، این یک نسلکشی آشکار است.»