سرویس خبری ایران من: در گفتگویی مهم با علاءالدین بروجردی، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی، موضوعات کلیدی سیاست خارجی ایران از جمله شرایط مذاکره با آمریکا، واکنش به قطعنامه شورای حکام و مسئله غزه مورد بررسی قرار گرفت. این مصاحبه دیدگاههای رسمی جمهوری اسلامی ایران را در قبال مهمترین مسائل بینالمللی روشن میکند.
شرایط مذاکره با آمریکا
به گزارش ایران من علاء الدین بروجردی درباره احتمال مذاکره با دولت جدید آمریکا که برخی از مسوولان نظام از جمله آقای علی لاریجانی هم با تحقق شروطی، به این موضوع اشاراتی داشتند، گفت: در موضوع مذاکره، جمهوری اسلامی هیچگاه غافل نبوده اما بحث درباره عهدشکنی طرف مقابل و اصرار بر اشتباهات و ادامه اتخاذ تصمیمات نادرست مطرح است.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی افزود: بر اساس قوانین بین المللی و اصول اسلامی، مذاکره باید مبتنی بر اصول پایدار انجام شود تا طرف مقابل به تعهدات خود پایبند بوده و به آن عمل کند. اما وقتی آمریکا در دوره قبلی ریاست جمهوری ترامپ به صورت یکطرفه از برجام خارج شد و تعهدات خود را زیر پا گذاشت، به معنای بی اعتمادی به آمریکا و شرکای اوست.
نماینده مردم لارستان در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه بدلیل رفتارهای اشتباه و اصرار بر آن، جمهوری اسلامی درحال حاضر به آمریکاییها کاملا بی اعتماد است، تصریح کرد: اروپاییها هم نشان داده اند که توان تصمیم گیری درست ندارند، شخصیت مستقلی ندارند و تابعی از سیاستهای آمریکا هستند و لذا در فضای بی اعتمادی، مذاکره منجر به نتیجه خاصی نخواهد شد.
موضع ایران در قبال قطعنامه شورای حکام
بروجردی تاکید کرد: نخستین شرط مذاکره اعتماد به طرف مقابل است تا خروجی مذاکرات عمل به تعهدات صورت گرفته شود. بنابراین در این زمان بدون تردید، توپ در زمین آمریکا و اروپا است و آنها باید گذشته خود را نسبت به جمهوری اسلامی جبران و ترمیم کنند و بعد پای میز مذاکره بنشینند.بروجردی درباره تصویب قطعنامه پیشنهادی انگلیس، فرانسه، آلمان و آمریکا علیه برنامه صلحآمیز هستهای ایران در شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی عنوان کرد: این اقدام با فشار آمریکا توسط این سه کشور که پیروان سیاستهای ایالات متحده هستند، صورت گرفت. البته به آنها اعلام شده بود که اگر چنین اقدامی که خلاف اصول بین المللی است، انجام دهند، قطعا جمهوری اسلامی واکنش نشان خواهد داد.
این نماینده مجلس با بیان اینکه ایران فعالیت هستهای خود را در واکنش به این قطعنامه افزایش خواهد داد، گفت: جمهوری اسلامی اقدامات لازم برای افزایش غنی سازی ۶۰ درصد اورانیوم و نصب سانتریفیوژهای جدید را انجام خواهد داد و این روش پاسخی به اقدام نابخردانه شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی علیه ایران خواهد بود.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس تاکید کرد: مخالفت ۳ کشور با قطعنامه، رای ممتنع۱۲ کشور به آن و فقط موافقت ۱۹ کشور با قطعنامه، نشان دهنده شکننده بودن این قطعنامه است و باید در نظر داشت که این قطعنامه خلاف نظر و اظهارات مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی صادر شده است.
دیدگاه درباره محکومیت نتانیاهو
نماینده مردم لار در مجلس شورای اسلامی در ادامه به رای دیوان بینالمللی کیفری «لاهه» علیه بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی اشاره کرد و گفت: این محکومیت در عمل نشان داد که به رغم حمایت همه دنیا از جمله آمریکا از رژیم صهیونیستی، نتانیاهو عنصر تمام عیار جنایتکار جنگی است که بیش از یک سال به نسل کشی مردم غزه و لبنان اقدام میکند.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی، جنایتهای نتانیاهو را به جنایات هیتلر رهبر حزب نازی آلمان و موسولینی رهبر دولت فاشیستی ایتالیا در جنگ جهانی دوم شبیه و خاطرنشان کرد: امیدواریم شاهد بازداشت این جنایتکار جنگی و محاکمه وی باشیم تا وی به سزای جنایتهای خود علیه بشریت برسد.