صفحه اصلی / بین الملل / دیپلماسی پنهان، کلید موفقیت در مذاکره با آمریکا

حمید ابوطالبی، دیپلمات و سفیر سابق ایران

دیپلماسی پنهان، کلید موفقیت در مذاکره با آمریکا

ابوطالبی سه شرط اساسی برای مذاکره با آمریکا را تشریح کرد: به رسمیت شناختن طرفین، اعلام صریح آمادگی برای مذاکره مستقیم و اجتناب از پیش‌شرط. او بر اهمیت دیپلماسی پنهان تأکید و رویکرد فعلی را نقد کرد.
نامه راهبردی حمید ابوطالب به رئیس جمهور درباره روابط ایران و آمریکا

سرویس خبری ایران من: در شرایطی که بحث مذاکره میان ایران و آمریکا به یکی از موضوعات مهم سیاست خارجی تبدیل شده است، حمید ابوطالبی، دیپلمات باتجربه و سابق ایران، با ارائه تحلیلی ، به تشریح الزامات و شروط اساسی برای موفقیت این مذاکرات پرداخته است. او با تأکید بر اهمیت دیپلماسی پنهان و نقد رویکردهای سنتی، راهکارهای عملی برای پیشبرد موفق مذاکرات را مطرح کرده و نسبت به خطرات اعلام پیش‌شرط‌های یکجانبه هشدار داده است.

 

شروط اساسی مذاکره بین ایران و آمریکا

 

به گزارش ایران من، حمید ابوطالبی، دیپلمات سابق ایران، در صفحه شخصی خود در شبکه اجتماعی ایکس، دیدگاه‌های خود را درباره شرایط لازم برای مذاکره میان ایران و آمریکا بیان کرد.

 

وی اظهار داشت که مذاکره بین دو کشور نیازمند «سه شرط اساسی» است تا از سوی هر دو طرف جدی تلقی شود:

 

۱-به رسمیت شناختن طرفین: ابوطالبی تأکید کرد که آمریکا تاکنون دولت ایران را به رسمیت شناخته و حتی برای رئیس‌جمهور پیشین پیام تسلیت ارسال کرده است. بنابراین، ضروری است که ایران نیز دولت آمریکا را به رسمیت بشناسد و متقابلاً برای انتخاب ترامپ «پیام تبریک» ارسال کند.

 

۲-اعلام صریح آمادگی برای مذاکره جامع و مستقیم: وی بیان کرد که هر دو کشور باید از سوی مسئولین رسمی دولت‌های خود، آمادگی صریح خود را برای مذاکره جامع و مستقیم اعلام کنند.

 

۳-اجتناب از اعلام هرگونه پیش‌شرط: ابوطالبی معتقد است نمی‌توان در یک مصاحبه، به صورت مشروط و محتاطانه، با طرح پیش‌شرط‌هایی که خود موضوع مذاکره هستند و چگونگی آن‌ها باید در حین مذاکره معلوم شود، تمایل به مذاکره را اعلام و پذیرش آن را منوط به اعلام رسمی طرف مقابل کرد؛ به‌ویژه در شرایطی که مسئولیت رسمی اعلام شده‌ای در این زمینه وجود ندارد.

 

ملزومات دیپلماسی پنهان

 

او همچنین تأکید کرد که مقدمات این امر لزوماً باید از طریق «دیپلماسی پنهان» میان دو کشور مورد توافق قرار گیرد. در این راستا، سه مورد زیر باید مدنظر قرار گیرد:

 

الف) توافق نمایندگان دو کشور برای آغاز مذاکره رسمی.

 

ب) تفاهم بر عدم اعلام هرگونه پیش‌شرط مذاکراتی از سوی طرفین.

 

ج) توافق در خصوص زمان شروع و چگونگی اعلام رسمی آغاز مذاکرات.

 

چالش‌ها و آسیب‌شناسی رویکرد فعلی

 

ابوطالبی هشدار داد که آمادگی و موافقت برای مذاکره میان ایران و آمریکا، به علت وجود مخالفان و دشمنان فراوان داخلی و خارجی، باید پس از توافق نهایی میان دو طرف اعلام شود. وی افزود: «این خطایی همیشگی در انجام کارهای مهم در کشور است که ایران، پیش از توافق جهت آغاز مذاکره مستقیم با آمریکا، به اعلام پیش‌شرط‌های خود از راه دور می‌پردازد و قبول آن‌ها را منوط به اعلام طرف مقابل می‌کند؛ و به همین جهت، اصل مذاکره پیش از آنکه جدی گرفته شود، به محاق می‌رود.»

 

در پایان، ابوطالبی اظهار داشت که این نوع اعلام آمادگی معنایی جز «عدم آمادگی» ندارد و ایران از ترس مذاکره مستقیم، همواره مذاکره از راه دور و از طریق مصاحبه افراد غیرمسئول اما دارای مقام را ترجیح داده است. او تأکید کرد: «اتخاذ سیاست ‘نمد مالی’ در شرایط فعلی کشور، خطایی ناراست است!»

خبرهای دیگر

نتانیاهو در حال سخنرانی درباره تحولات خاورمیانه

بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل

مشاور امنیت ملی آمریکا درباره برنامه هسته‌ای ایران هشدار می‌دهد

جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی آمریکا

نشست گروه‌های مقاومت فلسطینی در قاهره برای مذاکرات آتش‌بس

بنی گانتس، رهبر حزب اردوگاه اصلی

جورجیا ملونی در کنفرانس مطبوعاتی نشست سران اتحادیه اروپا در فنلاند

جورجیا ملونی، نخست وزیر ایتالیا

عضو خبرنامه "ایران من" شوید

خبرنامه هفتگی

آخرین اخبار مهم ایران و جهان را برای شما ارسال خواهیم کرد

عضویت

آخرین اخبار ایران و جهان

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00