سرویس خبری ایران من: بحث کسری بودجه و چالشهای مالی دولت همواره یکی از مهمترین مسائل اقتصادی کشور بوده است. در شرایطی که منابع درآمدی دولت با محدودیتهای متعددی روبرو است، یافتن راهکارهای مؤثر برای مدیریت این چالش اهمیت ویژهای پیدا کرده است. در این گزارش، نظرات و تحلیلهای کارشناسی در خصوص منابع درآمدی دولت، چالشهای موجود و راهکارهای پیشنهادی برای بهبود وضعیت بودجه کشور ارائه شده است.
منابع درآمدی دولت و چالشهای پیش رو
به گزارش ایران من «مهرداد بائوج لاهوتی» امروز (شنبه) در خصوص کسری بودجه گفت: سه منبع درآمدی در درآمدهای دولت از جمله نفت، مالیات و اوراق وجود دارد و این درآمدها باید به گونه ای پیش بینی شود که متناسب با هزینه های جاری دولت باشد.
وی افزود: کسری بودجه و عدم تحقق درآمدها بر روی ساختار بودجه ۱۴۰۴ نیز تاثیر می گذارد و دولت را مجبور به استقراض می کند.
پیشبینی و تحقق درآمدها
نماینده حوزه انتخابیه لنگرود در مجلس شورای اسلامی ادامهداد: عدم دقت در تنظیم هزینه ها و درآمدها در بودجه منجر به این کسری می شود، گاهی هم درآمدهای دولت آنگونه که پیش بینی شده محقق نمی شود. اگر دولتها تلاش کنند هزینه ها را درست و متناسب با درآمد ببینند، این مشکلات به وجود نمی آید.
عملکرد سازمان امور مالیاتی و تحقق درآمدها
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه درآمدهای مالیات در بودجه امسال محقق شده است، گفت: سازمان امور مالیاتی با هوشمندسازی، موفق عمل کرده است و به آنچه که سهمش در بودجه بوده، دست یافته است. مالیات امسال یکهزار و ۲۲۱ میلیارد تومان بود که با رشد ۳۹ درصدی به یکهزار و ۷۰۰ میلیارد تومان در بودجه ۱۴۰۴ افزایش یافت.
چالشهای ناشی از تحریم و فروش اوراق
لاهوتی تاکید کرد: بخشی از این کسری به خاطر فروش نفت در شرایط تحریمی و منطقه ای و فروش اوراق است. درآمد دولت از محل اوراق نامطمئن است و این مساله می تواند منجر به کسری بودجه شود. از این رو نیازمند اصلاح ساختار بودجه، کاهش وابستگی به منابع ناپایدار و افزایش شفافیت در سیاستگذاری مالی هستیم.