سرویس خبری ایران من: در شرایطی که خاورمیانه با تنشهای فزاینده روبرو است، عراق در جایگاه یکی از بازیگران کلیدی منطقه، تلاشهای دیپلماتیک گستردهای را برای مقابله با تهدیدات و حفظ صلح آغاز کرده است. فواد حسین، وزیر خارجه این کشور، ضمن هشدار درباره خطر گسترش درگیریها، بر ضرورت گفتگو و راهکارهای مسالمتآمیز تأکید میکند.
موضعگیری وزیر خارجه عراق درباره تهدیدات منطقهای
به گزارش روز دوشنبه ایران من به نقل از الجزیره، فواد حسین، وزیر خارجه عراق در اظهاراتی گفت: وظیفه ما این است که فعالیت های دیپلماتیک برای مقابله با تهدیدات و تجاوز احتمالی به عراق را افزایش دهیم.
وی تاکید کرد که کشورش به همراه کشورهای دیگر تلاش می کند که آتش بس(در غزه و لبنان) برقرار شود.
فواد حسین افزود: طرح هایی برای گسترش دایره جنگ به کشورهای دیگر وجود دارد. سیاست خارجی و فعالیت دیپلماتیک ما مبتنی بر گفت وگو، صلح و قدرت نرم است.
اقدامات دیپلماتیک عراق در سطح بینالمللی
وزارت امور خارجه عراق اخیرا در قبال تهدیدهای رژیم صهیونیستی به «سازمان ملل»، «شورای امنیت»، «سازمان همکاری کشورهای اسلامی» و «اتحادیه عرب» نامه نگاری کرد.
وزارت امور خارجه عراق نیز روز شنبه در بیانیه ای با اعلام ارسال این نامه های رسمی برای این نهادهای بین المللی و منطقه ای گفت: در این نامه ها، عراق خاطر نشان ساخت که نامه اخیر رژیم صهیونیستی به شورای امنیت سازمان ملل بخشی از سیاست هدفمند بهانه گیری و ادعاسازی برای توسعه دایره درگیری در منطقه است.
وزارت امور خارجه عراق افزوده است که عراق یکی از ارکان ثبات در منطقه و جهان به شمار می رود و یکی از بیشترین کشورهای پایبند به اصول منشور سازمان ملل است.
دستگاه دیپلماسی عراق افزوده است که روی آوردن به شورای امنیت بخشی از رویکرد عراق است تا این شورا به نقش خود در حفاظت از صلح و امنیت جهانی عمل کرده و تدابیر لازم برای توقف تجاوزهای این رژیم را در بخش غزه و علیه لبنان اتخاذ کند و رژیم اسرائیل را به توقف خشونت ها در منطقه و دست برداشتن از تهدیدها وادارد.
واکنش به تهدیدات رژیم صهیونیستی
وزارت امور خارجه عراق خاطر نشان ساخت که عراق مصمم به خویشتنداری در قبال استفاده از آسمان اش برای هدف قرار دادن یکی از کشورهای همجوار است.
رژیم صهیونیستی بدون اشاره به جنایت هایی که در غزه و لبنان مرتکب می شود و تجاوزهایی که علیه کشورهای منطقه داشته، اخیرا در نامه ای به شورای امنیت، تلویحا حملات گروه های مقاومت اسلامی عراق به سرزمین های اشغالی را بهانه ای برای تهدید عراق و توسعه دایره درگیری در منطقه قرار داده بود.
این ادعاهای رژیم صهیونیستی با موجی از اعتراضات سیاسی، رسمی و گروه های مقاومت اسلامی در عراق مواجه شد که خاطر نشان ساختند، اساس ناامنی و جنگ در منطقه وجود رژیم غاصب اسرائیل و نسل کشی است که این رژیم کاذب در حق مردم مسلمان غزه و لبنان مرتکب می شود.
موضع گروههای مقاومت و آینده منطقه
گروه های مقاومت اسلامی در عراق بر ادامه حملات خود تا توقف جنگ در غزه و تن دادن رژیم غاصب اسرائیل به شروط گروه های مقاومت در فلسطین و لبنان تاکید کرده اند.