سرویس خبری ایران من : در حالی که آتشبس میان لبنان و اسرائیل اجرایی شده است، تلاشهای دیپلماتیک برای توقف درگیریها در غزه همچنان ادامه دارد. در این میان، ترکیه به عنوان یکی از بازیگران تأثیرگذار منطقه، نقش فعالی در میانجیگری ایفا میکند. رجب طیب اردوغان، رئیسجمهور ترکیه، ضمن اعلام آمادگی برای کمک به حل بحران غزه، تأکید میکند که آتشبس در لبنان بدون توقف درگیریها در غزه برای دستیابی به ثبات منطقهای کافی نیست. این در حالی است که ترکیه در کنار ۵۳ کشور دیگر، خواستار توقف ارسال سلاح به رژیم اسرائیل شده است.
اعلام آمادگی ترکیه برای میانجیگری در بحران غزه
به گزارش ایران من از خبرگزاری رویترز، رجب طیب اردوغان اظهار داشت: اعلام میکنیم که برای پایان دادن به کشتار در غزه و دستیابی به آتشبس پایدار، آماده ارائه هرگونه کمکی هستیم.
به نوشته رویترز، ترکیه که حملات رژیم صهیونیستی به غزه و لبنان را به شدت محکوم کرده است، پیشتر اعلام کرده بود با حماس در مورد آتشبس احتمالی در غزه گفتوگو کرده و توصیههایی درباره نحوه پیشبرد مذاکرات به حماس ارائه کرده است.
تحولات اخیر در مذاکرات آتشبس
آتشبس بین اسرائیل و لبنان با میانجیگری بین المللی بامداد روز چهارشنبه اجرایی شد.
از سوی دیگر، جو بایدن رئیسجمهور آمریکا روز سهشنبه مدعی شد که واشنگتن بار دیگر برای برقراری آتشبس در غزه «با ترکیه، مصر، قطر، [رژیم] اسرائیل و دیگران» تلاش خواهد کرد.
در همین حال، یک مقام ترکیهای در واکنش به اظهارات بایدن به خبرگزاری رویترز گفت که برای دستیابی به ثبات منطقهای، برقراری آتشبس در لبنان بدون آتشبس موقت در غزه کافی نیست.
ترکیه که حملات اسرائیل به غزه و لبنان را به شدت محکوم کرده است، پیشتر اعلام کرده بود با حماس در مورد آتشبس احتمالی در غزه گفتوگو کرده و توصیههایی درباره نحوه پیشبرد مذاکرات به حماس ارائه کرده است.
وی با اشاره به اینکه آنکارا آماده است برای دستیابی به توافقی در غزه کمک کند، همانطور که از تلاشهای قبلی نیز حمایت کرده بود، تاکید کرد: ما بار دیگر آماده کمک برای دستیابی به آتشبس دائمی و راه حلی پایدار در غزه هستیم.
ترکیه اخیرا به همراه ۵۳ کشور و نهاد دیگر، نامهای مشترک به شورای امنیت سازمان ملل متحد ارسال کرد و خواستار توقف ارسال سلاح و مهمات به رژیم اسرائیل شد.
به گزارش ایران من، رژیم اسرائیل با حمایت آمریکا از هفتم اکتبر ۲۰۲۳ (۱۵ مهر ۱۴۰۲) جنگ ویرانگری را علیه ساکنان نوار غزه به راه انداخته است که بر اثر آن، افزون بر ویرانیهای عظیم و قحطی مرگبار، هزاران فلسطینی که بیشتر آنها زن و کودک هستند، شهید و زخمی شدهاند.
اسرائیل در پی این جنایات خود در غزه، با یک پرونده نسلکشی در دادگاه بینالمللی دادگستری مواجه است.
تل آویو با تحقیر جامعه بینالمللی و نادیده گرفتن قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل برای توقف فوری جنگ و دستورات دیوان بینالمللی دادگستری برای اتخاذ تدابیری جهت جلوگیری از اقدامات نسلکشی و بهبود وضعیت فاجعه بار انسانی در غزه، همچنان به جنایات نسلکشی علیه ساکنان نوار غزه ادامه میدهد.