سرویس خبری ایران من: در تحول مهمی که در عرصه عدالت بینالمللی رخ داد، دیوان بینالمللی کیفری لاهه حکمی تاریخی برای دستگیری مقامات ارشد اسرائیل صادر کرد. این حکم که شامل بنیامین نتانیاهو و یوآو گالانت میشود، با واکنش مثبت اتحادیه اروپا مواجه شده و تمامی کشورهای عضو این اتحادیه متعهد به اجرای آن هستند.
واکنش اتحادیه اروپا به حکم دستگیری نتانیاهو
به گزارش روز جمعه ایران من به نقل از خبرگزاری آناتولی، استانو با بیان اینکه همه کشورهای عضو اتحادیه اروپا نسبت به اجرای حکم دستگیری نتانیاهو تعهد دارند، اظهار کرد: اعضای این اتحادیه به شدت به عدالت کیفری بینالمللی و مبارزه با معافیت از مجازات متعهد هستند.
حمایت اتحادیه اروپا از دادگاه بینالمللی کیفری
وی در ادامه خاطرنشان کرد: اتحادیه اروپا از دادگاه بینالمللی کیفری و اصول مندرج در اساسنامه رم که این دادگاه بر اساس آن اصول تاسیس شده است، حمایت میکند.
سخنگوی ارشد اتحادیه اروپا همچنین با تاکید بر حمایت این اتحادیه از اصل استقلال و بیطرفی دادگاه بینالمللی کیفری، افزود: مأموریت این دادگاه پیگرد جدیترین جنایات بر اساس قوانین بینالمللی است و تمام کشورهای عضو اتحادیه اروپا که اساسنامه رم را تصویب کردهاند ملزم به اجرای احکام بازداشت صادر شده از سوی این دادگاه هستند.
جزئیات حکم دستگیری مقامات اسرائیلی
به گزارش ایران من، دیوان بینالمللی کیفری «لاهه» روز پنجشنبه یکم آذر ۱۴۰۳ دستور بازداشت بنیامین نتانیاهو نخستوزیر اسرائیل و یوآو گالانت وزیر جنگ سابق این رژیم را به اتهام ارتکاب جنایت جنگی، جنایت علیه بشریت و استفاده از گرسنگی (گرسنه سازی مردم غزه) به عنوان یک سلاح صادر کرد.
این برای اولین بار است که دیوان لاهه دستور بازداشت یک مقام صهیونیست را صادر میکند.