سرویس خبری ایران من: در شرایطی که جنگ اوکراین وارد مرحله حساسی شده است، ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهور این کشور، در مصاحبهای با خبرگزاری کیودو نیوز، به تشریح آخرین تحولات و دیدگاههای خود درباره آینده این درگیری پرداخت. این مصاحبه که در کاخ ریاست جمهوری کییف انجام شد، حاوی نکات مهمی درباره احتمال مذاکرات صلح، روابط با آمریکا و مسئله حضور نیروهای کره شمالی در جنگ است.
موضع زلنسکی درباره مذاکرات صلح و عضویت در ناتو
به گزارش ایران من، «ولودیمیر زلنسکی» رئیسجمهور اوکراین در مصاحبه با «کیودو نیوز» که منتشر شد، گفت: «تنها زمانی میتوان چنین اقداماتی را در نظر گرفت که بدانیم به اندازه کافی قوی هستیم.»
زلنسکی گفت که «دونالد ترامپ» رئیسجمهور آمریکا و تیمش در حال مطالعه «طرح پیروزی» اوکراین هستند و انتظار میرود که مذاکرات بیشتری با آنها برای توضیح «چیزهای خاصی با جزئیات بیشتر» انجام شود.
زلنسکی گفت که کشورش به دنبال پایان زودهنگام جنگ با روسیه و بازگرداندن بخشی از خاک خود توسط مسکو از طریق دیپلماسی پس از قطعی شدن عضویت کییف در ناتو است.
حضور نیروهای کره شمالی در جنگ و پیامدهای آن
ولودیمیر زلنسکی در مصاحبهای اختصاصی در کاخ ریاست جمهوری در کییف، همچنین گفت که سربازان کرهشمالی که در غرب روسیه مستقر شده بودند تا در جنگ در کنار مسکو بجنگند، کشته شدهاند و تقریبا مطمئن است که در نهایت بهعنوان «گوشت دم توپ» در خطوط مقدم درگیری در این جنگ استفاده خواهند شد.
رئیسجمهور ۴۶ ساله اوکراین نگفت که چه تعداد از نیروهای کرهشمالی که ابتدا در ماه اکتبر به شرق روسیه منتقل شدند، در نبرد با نیروهای اوکراینی کشته یا زخمی شدهاند.
روابط با ترامپ و طرح پیروزی اوکراین
زلنسکی که آخرین بار در ماه سپتامبر با ترامپ دیدار کرد، گفت روی مذاکرات بیشتر با رئیسجمهور آینده ایالات متحده حساب میکند تا «نکات خاصی را با جزئیات بیشتر توضیح دهد.»
او گفت: «آنها در حال مطالعه این طرح هستند و ما منتظر واکنش آنها هستیم. اما هیچ تسلیم شدنی از طرف اوکراین وجود نخواهد داشت. این یک واقعیت است و من فکر میکنم که او آن را درک میکند.»
تحولات اخیر در عرصه نظامی و موشکی
همچنین در بحبوحه نگرانی غربیها در مورد تعمیق همکاری روسیه با کرهشمالی و وارد کردن کشور ثالث به جنگ ۳۳ ماهه جاری، «جو بایدن» رئیسجمهور ایالات متحده به اوکراین اجازه شلیک موشکهای دوربرد ساخت آمریکا به اهدافی در خاک روسیه را داد.
تاییدیه ماه گذشته بایدن برای استفاده از سیستمهای موشکی تاکتیکی ارتش آمریکا یا اتکمز، در ظاهر نشاندهنده تلاشهای دولت او برای تقویت موضع اوکراین در برابر روسیه است؛ بهویژه قبل از اینکه ترامپ که در مورد کمک به اوکراین بدبین است، در ۲۰ ژانویه به کاخ سفید بازگردد.
از آن زمان، هر ۲ طرف حملات هوایی خود را تشدید کردهاند و روسیه برای اولین بار موشک میانبرد جدیدی را که میتواند به کلاهک هستهای مجهز شود، به سمت اوکراین شلیک کرد. پوتین در اواسط نوامبر گفت این اقدام در واکنش به شلیک موشکهای غربی توسط اوکراین به روسیه است.