سرویس خبری ایران من: در روزهای پایانی آذرماه ۱۴۰۳، تحولی بنیادین در سوریه رخ داد که منجر به تغییر ساختار سیاسی این کشور شد. سقوط دمشق و خروج بشار اسد، رئیسجمهور سوریه، موجی از واکنشهای داخلی و بینالمللی را به همراه داشت. این گزارش به بررسی جزئیات این رویداد مهم و پیامدهای آن میپردازد.
واکنش کوبا به تحولات سوریه
به گزارش ایران من، «میگل دیاز کانل» رئیسجمهوری کوبا با انتشار پیامی از طریق شبکه اجتماعی ایکس اعلام کرد: من امروز با سفیر خود در جمهوری عربی سوریه صحبت کردم. ما نگران حوادثی هستیم که در این کشور رخ داده است.
وی افزود: ما حفظ حاکمیت، تمامیت ارضی و استقلال سوریه و امنیت نمایندگیهای دیپلماتیک مستقر در این کشور را خواستار هستیم.
شرح حوادث و سقوط دمشق
معارضان مسلح در سوریه از هفتم آذر ۱۴۰۳ برابر با ۲۷ نوامبر ۲۰۲۴ با حمایت برخی از کشورها و ورود نیروهای تازه نفس خارجی، اقدام به حمله گسترده علیه مواضع ارتش سوریه در مناطق شمال غرب، غرب و جنوب غرب حلب کردند و سرانجام روز یکشنبه ۱۷ آذر دمشق سقوط کرد.
«بشار اسد» رئیسجمهوری سوریه پس از مذاکرات داخلی، قدرت و کشور را ترک کرد.
یک منبع خبرگزاری روسی تاس در کرملین گزارش داد که اسد و اعضای خانوادهاش به دلایل بشردوستانه در روسیه پناهندگی گرفتند.
واکنشهای داخلی و بینالمللی
«سید عباس عراقچی» وزیر امور خارجه کشورمان شامگاه یکشنبه ۱۸ آذر در برنامه گفتوگوی ویژه خبری در خصوص تحولات اخیر منطقه اظهار داشت: آنچه که غافلگیر کننده بود یکی ناتوانی ارتش سوریه در مقابله با این حرکتی که آغاز شد و دوم سرعت تحرکات در سوریه بود.
«آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل نیز با بیان اینکه آینده سوریه به دست سوریها ساخته خواهد شد، بر حفظ تمامیت ارضی و استقلال و وحدت این کشور تاکید کرد.