سرویس خبری ایران من: در پی تحولات اخیر در صحنه سیاسی و نظامی اوکراین و تغییرات پیش رو در رهبری آمریکا، موضوع مذاکرات صلح میان روسیه و اوکراین ابعاد تازهای به خود گرفته است. دیدار اخیر رهبران سیاسی در پاریس و اظهارات متفاوت آنها درباره شرایط آتشبس و مذاکرات صلح، نشاندهنده پیچیدگیهای موجود در مسیر دستیابی به راهحلی پایدار برای پایان این مناقشه است.
موضع فرانسه درباره مذاکرات صلح اوکراین
وزیر خارجه فرانسه گفت زمان آمادگی اوکراین برای مذاکرات با روسیه جهت خاتمه جنگ صرفا به خود اوکراین بستگی دارد و این کشور چنین کاری را باید از جایگاهی قوی انجام دهد.
نشست سهجانبه در پاریس و واکنشها
به گزارش ایران من، پس از جلسهای که میان «امانوئل ماکرون» رئیسجمهور فرانسه، «ولودیمیر زلنسکی» رئیسجمهور اوکراین و «دونالد ترامپ» رئیسجمهور منتخب آمریکا روز شنبه در پاریس در حاشیه بازگشایی کلیسای نوتردام برگزار شد، مسئله مذاکره اوکراین با روسیه جهت خاتمه جنگ مجددا برجسته شد اما جنجالهایی تاکنون پیرامون همین موضوع وجود داشته است.
طبق گزارش خبرگزاری رویترز، «ژان نوئل بارو» وزیر امور خارجه فرانسه امروز (دوشنبه) اظهار کرد: «اینکه اوکراین تصمیم بگیرد چه زمانی آماده مذاکره با روسیه برای خاتمه جنگ شود، به خودش بستگی دارد و کییف باید این کار را از جایگاهی قوی انجام دهد.»
وزیر خارجه فرانسه افزود: «اوکراین این حق را برای خود محفوظ میدارد که آمادگی خود را برای شرکت در مذاکرات با روسیه در مورد مناقشه جاری تعیین کند.»
اختلاف نظر ترامپ و زلنسکی درباره آتشبس
ترامپ روز یکشنبه در شبکه اجتماعی خود تحت عنوان «تروث سوشال» نوشت: «رئیسجمهور زلنسکی مایل است توافقی را انجام و به دیوانگی درخصوص جنگ اوکراین پایان دهد. زلنسکی و اوکراین برای انجام توافقی بهمنظور خاتمه جنگ آماده هستند. آتشبس فوری باید برقرار و مذاکرات باید آغاز شود.»
اما این درحالیست که زلنسکی در پستی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «این روش خاتمه جنگ نیست. جنگ نمیتواند به آسانی با یک تکه کاغذ و چند امضا به پایان برسد. یک آتشبس بدون ارائه تضمینهایی میتواند هر لحظه نقض شود.»
چشمانداز صلح و مسئله عضویت در ناتو
برخی از رسانهها و مقامات غربی بهخصوص پس از پیروزی «دونالد ترامپ» رئیسجمهور منتخب آمریکا در انتخابات ریاستجمهوری پنجم نوامبر این کشور گمانهزنی میکنند که شاید طرح دولت ترامپ برای صلح در اوکراین، واگذاری قلمروها به روسیه و در نهایت خاتمه جنگ باشد.
از طرفی، یکی از مواردی که دولت اوکراین بر آن پافشاری میکند، عضویت اوکراین در ناتو است؛ مسئلهای که ظاهرا دولت ترامپ تمایل چندانی به اجرای آن ندارد. از جمله سناریوهایی که نظر مشاوران ترامپ روی آن مشترک است، امتیازات ارضی، بدون عضویت در ناتو است.