سرویس خبری ایران من: تحولات اخیر در سوریه با تسلط معارضان مسلح بر دمشق و سقوط حکومت بشار اسد، نقطه عطف مهمی در تاریخ این کشور محسوب میشود. رهبری جدید در بیانیههای رسمی خود، چشمانداز آینده سوریه را ترسیم کرده و بر مواردی چون بازگشت آوارگان، آشتی ملی و تقویت روابط بینالمللی تأکید کرده است.
دیدگاه رهبری جدید درباره آینده سوریه
اداره امور سیاسی معارضان مسلح سوریه در بیانیه خود اعلام کرد: ما برای ایجاد شرایط و تضمین یک محیط امن برای پذیرایی از سوریهایی که تصمیم بازگشت به کشور دارند، تلاش خواهیم کرد. ما از سوریهایی که مجبور به ترک کشور شدند میخواهیم که برگردند و در ساختن سوریه مشارکت کنند.
در این بیانیه تاکید شده است: رهبری جدید سوریه، مشتاق تقویت روابط خود با همه کشورها بر اساس احترام متقابل است.
برنامههای آینده و چشمانداز سیاسی
اداره امور سیاسی معارضان مسلح سوریه در ادامه تاکید کرد: ما به دنبال ایفای نقش سازنده در منطقه و جهان برای دستیابی به امنیت و ثبات خواهیم بود؛ ما برای ایجاد یک کشور قانونی کار میکنیم که خواستههای مردم را برآورده کند.
در این بیانیه همچنین آمده است: مرحله بعدی، مستلزم آشتی جامع اجتماعی مبتنی بر عدالت و برابری است؛ ما برای رسیدگی به مشکلات گذشته از طریق سازوکارهای شفاف با هدف دستیابی به صلح پایدار تلاش خواهیم کرد.
تحولات نظامی و سقوط دمشق
اداره امور نظامی معارضان مسلح سوریه نیز در بیانیهای درباره وضعیت دمشق اعلام کرد: نیروهای ما تقریباً کنترل دمشق را به دست گرفته، روند حفاظت از اموال عمومی را به پایان رساندهاند و دولت جدید بلافاصله پس از تشکیل، کار خود را آغاز خواهد کرد.
معارضان مسلح در سوریه صبح روز یکشنبه، تسلط دمشق را به دست گرفتند و پس از آن فرماندهی ارتش سوریه نیز در بیانیهای، سقوط حکومت «بشار اسد» رئیس جمهور سوریه را اعلام کرد.
بیانیه فرماندهی ارتش سوریه بامداد یکشنبه و پس از تصرف دمشق توسط گروه های مسلح و نیز خبر خروج بشار اسد از سوریه انتشار یافت.
روند تحولات نظامی و نقض آتشبس
به گزارش ایرنا، معارضان مسلح در سوریه از بامداد هفتم آذر ۱۴۰۳ برابر با ۲۷ نوامبر ۲۰۲۴ با حمایت برخی از کشورها و ورود نیروهای تازه نفس خارجی، اقدام به حمله گسترده علیه مواضع ارتش سوریه در مناطق شمال غرب، غرب و جنوب غرب حلب کردند.
تحرکات تروریستها و معارضین مسلح علیه مواضع ارتش سوریه، توافق آتشبس منعقد شده در سال ۲۰۲۰ را نقض کرد زیرا این منطقه، مشمول توافقنامه «کاهش تنش» است که با تضمین ترکیه در آستانه امضا شد و شامل مناطقی در ادلب، حومه حلب و بخشهایی از حماه و لاذقیه میشد.