صفحه اصلی / بین الملل / زلنسکی: سقوط اوکراین به معنای بازگشت پوتین به سوریه و آفریقا

ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین

زلنسکی: سقوط اوکراین به معنای بازگشت پوتین به سوریه و آفریقا

زلنسکی ضمن اعلام آمادگی برای مذاکرات صلح، بر لزوم عضویت اوکراین در ناتو تأکید کرد. او پیشنهاد آتش‌بس فوری را رد و خواستار تضمین‌های امنیتی شد. همچنین درباره استقرار نیروهای غربی در اوکراین و تهدیدات روسیه هشدار داد.
زلنسکی در کنفرانس مطبوعاتی درباره شرایط صلح با روسیه

سرویس خبری ایران من: در حالی که جنگ اوکراین وارد مرحله حساسی شده است، مواضع متناقض ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور این کشور، درباره مذاکرات صلح و آتش‌بس توجه رسانه‌های جهان را به خود جلب کرده است. از یک سو سخن از آمادگی برای مذاکره می‌گوید و از سوی دیگر، شروطی را مطرح می‌کند که مهم‌ترین آن‌ها عضویت در ناتو است. این گزارش به بررسی جزئیات این مواضع و واکنش‌های بین‌المللی به آن می‌پردازد.

 

موضع‌گیری‌های متناقض زلنسکی درباره مذاکرات صلح

 

به گزارش ایران من، طی روزهای اخیر «ولودیمیر زلنسکی» رئیس‌جمهور اوکراین اظهار نظرات مختلفی را در راستای خاتمه جنگ اوکراین مطرح کرده است و گاها از آمادگی خود برای مذاکره با روسیه خبر می‌دهد و بعضا درخواست «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور منتخب آمریکا مبنی بر آتش‌بس فوری را رد می‌کند؛ اقدامی که ظاهرا با یک هدف خاص دنبال می‌شود و آن عضویت کامل اوکراین در ناتو است.

 

طبق گزارش خبرگزاری رویترز، رئیس‌جمهور اوکراین روز دوشنبه در جریان یک کنفرانس مطبوعاتی مشترک به همراه «فریدریش مِرتس» رهبر حزب محافظه‌کار اتحادیه دموکرات مسیحی (CDU) آلمان به‌عنوان بزرگ‌ترین حزب اپوزیسیون دولت این کشور عنوان کرد: «اوکراین بیش از هر کسی خواستار خاتمه جنگ است. بی‌شک یک قطعنامه دیپلماتیک جان‌های بسیاری را حفظ خواهد کرد و به ما به دنبال همین هستیم.»

 

زلنسکی درباره استقرار نیروهای غربی در داخل اوکراین گفت: «یک گروه نظامی از یک کشور یا کشور دیگر می‌تواند تا زمانی که کی‌یف بخشی از ناتو نباشد در اوکراین حضور داشته باشد. اما برای این کار باید درک روشنی از زمان عضویت اوکراین در اتحادیه اروپا و زمان عضویت در ناتو داشته باشیم.»

 

دیدار با رهبران غربی و واکنش به پیشنهاد آتش‌بس

 

زلنسکی در ادامه سخنرانی خود با اشاره به گفت‌وگوهایی که با «دونالد ترامپ» و «امانوئل ماکرون» رئیس‌جمهور فرانسه در پاریس برگزار کرد، مدعی شد: «من به این ۲ رئیس‌جمهور گفتم که باور ندارم پوتین (رئیس‌جمهور روسیه) واقعا بخواهد به جنگ خاتمه دهد و رئیس‌جمهور روسیه باید مجبور به امضای توافق صلح شود.»

 

او همچنین ادعا کرد که اگر اوکراین در میدان نبرد به اندازه کافی قوی باشد، می‌توانند چنین زور و اجباری را علیه روسیه اعمال کنند.

 

«ولودیمیر زلنسکی» روز شنبه در جریان سفر به پاریس جهت شرکت در مراسمی برای بازگشایی کلیسای نوتردام با رئیس‌جمهور فرانسه و رئیس‌جمهور منتخب آمریکا دیدار کرد؛ دیداری که ابتدا از نگاه زلنسکی «خوب و سازنده» توصیف شد اما بعدا واکنش دیگری نشان داد.

 

زلنسکی در پستی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «این روش خاتمه جنگ نیست. جنگ نمی‌تواند به آسانی با یک تکه کاغذ و چند امضا به پایان برسد. یک آتش‌بس بدون ارائه تضمین‌هایی می‌تواند هر لحظه نقض شود.»

 

این درحالیست که ترامپ روز یکشنبه در شبکه اجتماعی خود تحت عنوان «تروث سوشال» نوشت: «رئیس‌جمهور زلنسکی مایل است توافقی را انجام و به دیوانگی درخصوص جنگ اوکراین پایان دهد. زلنسکی و اوکراین برای انجام توافقی به‌منظور خاتمه جنگ آماده هستند. آتش‌بس فوری باید برقرار و مذاکرات باید آغاز شود.»

 

چالش عضویت در ناتو و تضمین‌های امنیتی

 

رئیس‌جمهور اوکراین که ظاهرا خواستار خاتمه جنگ کشورش است، در ادامه سخنرانی خود مسئله جنجال‌برانگیزی را عنوان کرد که همتای فرانسوی‌اش در ماه فوریه آن را مورد بحث قرار داد.

 

او گفت: « ما می‌توانیم به موضع ماکرون فکر و بر روی آن کار کنیم. او پیشنهاد داد که برخی نیروهای خارجی می‌توانند به اوکراین اعزام شوند؛ اقدامی که می‌تواند امنیت ما را تا زمانی که عضو ناتو نشده‌ایم، تضمین کند. اما در عین حال باید درک درستی از اینکه اوکراین چه زمانی عضو اتحادیه اروپا و ناتو خواهد شد، داشته باشیم.»

 

زلنسکی با تاکید دوباره بر عضویت کامل اوکراین در ائتلاف نظامی ناتو چنین پرسشی را مطرح کرد: «زمانی که ما در ناتو نیستیم و حتی اگر هم دعوت را داشته باشیم و هنوز عضو نشده‌ باشیم، یک وقفه‌ای ایجاد خواهد شد. آن وقت در حین این وقفه، چه کسی امنیت ما را تضمین می‌کند؟»

 

برخی از رسانه‌ها و مقامات غربی به‌خصوص پس از پیروزی «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور منتخب آمریکا در انتخابات ریاست‌جمهوری پنجم نوامبر این کشور گمانه‌زنی می‌کنند که شاید طرح دولت ترامپ برای صلح در اوکراین، واگذاری قلمروها به روسیه و در نهایت خاتمه جنگ باشد.

 

هشدار درباره تهدیدات روسیه و آینده منطقه

 

همچنین یکی از مواردی که دولت اوکراین بر آن پافشاری می‌کند، عضویت اوکراین در ناتو است؛ مسئله‌ای که ظاهرا دولت ترامپ تمایل چندانی به اجرای آن ندارد. از جمله سناریوهایی که نظر مشاوران ترامپ روی آن مشترک است، امتیازات ارضی، بدون عضویت در ناتو است.

 

«سرهی نیکی‌فوروف» سخنگوی رئیس‌جمهور اوکراین از برگزاری نشستی در ماه دسامبر با شرکای کلیدی اروپایی به همراه ایالات متحده خبر داد که ظاهرا قرار است نسبت به «تقویت حداکثری اوکراین اطمینان حاصل کنند.»

 

وی افزود: «این نشست با هدف تحکیم جایگاه اوکراین هم در مذاکرات و هم در میدان نبرد است.»

 

زلنسکی همچنین مدعی شد: وقایع سوریه نمونه واضحی است که توضیح می‌دهد که چرا اوکراین به حمایت و اطمینان پایدار شرکا نیاز دارد. همه اهمیت جنگ اوکراین را می‌دانند. رژیم اسد فقط به دلیل قدرت مخالفان سقوط نکرد، این اتفاق همچنین به این دلیل رخ داد که نیروهای روسی کافی در آنجا وجود نداشت. چرا؟ چون ارتش آماده رزم روسیه در خاک اوکراین است. این اتفاق در آفریقا هم می‌افتد. می دانیم که «واگنری‌ها» آنجا بودند. بسیار مهم است که همه کشورهایی که برای جهانی بدون جنگ، امنیت ارزش قائل هستند – کشورهای اروپایی، ایالات متحده، سایر کشورهای جهان، رهبران جهان – این دیدگاه را درک کنند: اگر اوکراین سقوط کند، پوتین برای انتقام به سوریه و به آفریقا و بسیاری از مناطق دیگر باز می‌گردد!

 

خبرهای دیگر

نتانیاهو در حال سخنرانی درباره تحولات خاورمیانه

بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل

مشاور امنیت ملی آمریکا درباره برنامه هسته‌ای ایران هشدار می‌دهد

جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی آمریکا

نشست گروه‌های مقاومت فلسطینی در قاهره برای مذاکرات آتش‌بس

بنی گانتس، رهبر حزب اردوگاه اصلی

جورجیا ملونی در کنفرانس مطبوعاتی نشست سران اتحادیه اروپا در فنلاند

جورجیا ملونی، نخست وزیر ایتالیا

عضو خبرنامه "ایران من" شوید

خبرنامه هفتگی

آخرین اخبار مهم ایران و جهان را برای شما ارسال خواهیم کرد

عضویت

آخرین اخبار ایران و جهان

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00