سرویس خبری ایران من: در راستای گسترش ابزارهای مالی و تقویت نقش بورس کالا در اقتصاد کشور، معاملات شمش نقره در این بازار آغاز شد. عبدالناصر همتی، وزیر امور اقتصادی و دارایی، در مراسم افتتاح این معاملات به تشریح اهمیت رشد اقتصادی و نقش بازارهای مشتقه در تحقق اهداف توسعهای کشور پرداخت. وی با اشاره به تجربه موفق بازار طلا، از برنامهریزی برای گسترش این الگو به سایر کالاها خبر داد.
تأکید بر اهمیت رشد اقتصادی
«عبدالناصر همتی» عصر سهشنبه در آیین افتتاح معاملات شمش نقره در بورس کالا افزود: مهمترین دغدغه من در دولت دستیابی به رشد اقتصادی است که پایه پیشرفت کشور است و نمیتوان از آن غفلت کرد.
نقش بازار سرمایه در تحقق اهداف اقتصادی
وی با تاکید بر اینکه باید همه ابزارهای لازم برای تحقق رشد اقتصادی را به کار بگیریم، ادامه داد: این ابزارها میتواند در بازار پول یا بازار سرمایه باشد که تکیه اصلی ما بر بازار سرمایه است و به دنبال آن هستیم که بازار سرمایه بتواند جایگاه خود را در تامین مالی کشور به دست بیاورد.
وزیر امور اقتصادی و دارایی خاطرنشان کرد: خوشحالم در دورهای که خود تصدی وزارت امور اقتصادی و دارایی کشور را بر عهده دارم شاهد شکلگیری این بازارها و گسترش بازارهای مشتقه در کشور هستم.
مزایای بازارهای مشتقه و چشمانداز آینده
همتی خاطرنشان کرد: بازارهای مشتقه میتواند چند صد برابر داراییهایی که تحت عنوان گواهی در آن منتشر میشود، اوراق مشتقه منتشر کند که خود به کاهش ریسک بازار، کاهش ریسک تولید کننده و کاهش ریسک معامله کننده میانجامد.
وی تصریح کرد: این مهم، کار بزرگ و مقدسی در کشور است که بهویژه به وضعیت تولید کنندگان کمک خواهد کرد.
این عضو کابینه دولت چهاردهم یادآور شد: زمانی که در بانک مرکزی مسئولیت بر عهده داشتم، یکی از دغدغهها و مشکلات معادن طلای کشور این بود که چطور طلایشان را بفروشند؟ زیرا موضوع قیمتگذاری آن مساله مهمی بود و بانک مرکزی نیز از آنجایی که طلای خود را با عیار خاصی تامین میکرد مقررات و ارزیابی سفت و سختی در این زمینه داشت، اما امروز توانستهایم در بخش طلا این مهم را به انجام برسانیم که تامین مالی خوبی نیز برای این صنعت به دنبال داشته است.
وی اظهار داشت: در ادامه میتوان همین کار را برای نقره، مس، سایر فلزات، محصولات پتروشیمی و غیره انجام داد.