صفحه اصلی / بین الملل / پاپ فرانسیس خواستار حفظ ثبات و وحدت ملی در سوریه شد

پاپ فرانسیس، رهبر کاتولیک های جهان

پاپ فرانسیس خواستار حفظ ثبات و وحدت ملی در سوریه شد

پاپ فرانسیس در واکنش به سقوط حکومت بشار اسد در سوریه، از مخالفان مسلح خواست ثبات و اتحاد ملی را حفظ کنند. اسد پس از یازده روز درگیری و تسلط هیات تحریر الشام بر دمشق، به روسیه پناهنده شد و به این ترتیب حکومت ۵۴ ساله خاندان اسد پایان یافت.
پاپ فرانسیس در حال سخنرانی در واتیکان درباره تحولات سوریه

سرویس خبری ایران من: در تحولی تاریخی و سرنوشت‌ساز برای سوریه، پس از سقوط حکومت ۵۴ ساله خاندان اسد و پیروزی هیات تحریر الشام در دمشق، پاپ فرانسیس رهبر کاتولیک‌های جهان در اظهاراتی مهم، خواستار حفظ ثبات و وحدت ملی در این کشور شد. این اظهارات در شرایطی مطرح می‌شود که بشار اسد پس از شکست از مخالفان، به روسیه پناهنده شده است.

 

واکنش پاپ به تحولات سوریه

 

به گزارش ایران من، خبرگزاری رویترز از مبدا واتیکان با انتشار این خبر افزود: پاپ فرانسیس روز چهارشنبه (امروز) از مخالفان مسلح که حکومت بشار اسد را سرنگون کردند خواست تا ثبات را در کشور ایجاد و به گونه‌ای حکومت کنند تا اتحاد ملی را در این کشور باعث شوند.

 

بنابراین گزارش پاپ در جریان سخنرانی هفتگی خود درمقر واتیکان دراین خصوص گفت: امیدوارم آنها (مخالفان مسلح در سوریه) راه حل‌های سیاسی بیابند که بدون درگیری یا اختلافات دیگر، مسئولانه ثبات و وحدت کشور را منجر شوند.

 

ترکیب جمعیتی و مذهبی سوریه

 

رویترز در ادامه گزارش داد: پاپ در نخستین اظهار عمومی خود در مورد سوریه از زمان پایان یافتن حکومت بشار اسد دراین کشور، همچنین از گروه‌های مذهبی مختلف این کشور خواست تا با هم در دوستی و احترام متقابل به نفع ملت قدم بردارند.

 

رویترز افزود: درحالی که مسلمان ۹۰ درصد از جمعیت سوریه را تشکیل می دهند، مسیحیان حضور تاریخی در این کشور داشته و واتیکان تخمین می زند که حدود ۳۰۰ هزار مسیحی کاتولیک جمعیت ۲۵ میلیون نفری سوریه را تشکیل می دهند.

 

پایان حکومت خاندان اسد

 

به گزارش ایران من، مخالفان مسلح در سوریه از بامداد هفتم آذر ۱۴۰۳ برابر با ۲۷ نوامبر ۲۰۲۴ با هدف برکناری بشاراسد از قدرت ؛ عملیات خود را در مناطق شمال غرب، غرب و جنوب غرب حلب آغاز کردند و سرانجام پس از یازده روز ؛ در تاریخ یکشنبه ۱۸ آذرماه کنترل خود بر شهر دمشق را و خروج «بشار اسد» از کشور را اعلام کردند.

 

از کودتای سال ۱۹۷۱ در سوریه که منجر به روی کار آمدن حافظ اسد شد،‌ حالا ۵۴ سال گذشته و در این مدت، سوریه همیشه درگیر جنگ داخلی و مقابله با گروه‌های مسلح بوده است.

 

بشار اسد که بعد از پدرش از سال ۲۰۰۰ میلادی رئیس جمهور سوریه شد نیز در طول حکومتش همواره با مخالفت گروههای معارض مواجه شده بود و نهایتا گروه معارض هیات تحریر الشام توانست پایان حکومت خاندان اسد را رقم بزند.

 

بنا بر اعلام منابع روس، بشار اسد و خانواده‌اش پس از خروج از سوریه و در پی اعطای پناهندگی از سوی ولادیمیر پوتین، به روسیه رفت.

خبرهای دیگر

مذاکرات هسته‌ای ایران و آمریکا در سایه تهدید نظامی

مذاکرات هسته ای ایران و آمریکا

تخت روانچی در گفتگو با شبکه العهد عراق درباره سیاست خارجی ایران

مجید تخت راونچی، معاون وزارت خارجه

واکنش دیپلماتیک چین به ادعاهای اوکراین درباره حضور نظامیان چینی در جنگ

لین جیان، سخنگوی وزارت امور خارجه چین

مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا در عمان

تمی بروس، سخنگوی دستگاه دیپلماسی ایالات متحده

عضو خبرنامه "ایران من" شوید

خبرنامه هفتگی

آخرین اخبار مهم ایران و جهان را برای شما ارسال خواهیم کرد

عضویت

آخرین اخبار ایران و جهان