صفحه اصلی / بین الملل / نقش محوری ایران در حمایت از پناهندگان افغان پس از خروج آمریکا

امیرسعید ایروانی، سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل

نقش محوری ایران در حمایت از پناهندگان افغان پس از خروج آمریکا

ایران میزبان ۶ میلیون پناهنده افغان است و سالانه ۱۰ میلیارد دلار برای آنها هزینه می‌کند. نماینده ایران در سازمان ملل خواستار حمایت بین‌المللی، مبارزه با تروریسم و تشکیل دولت فراگیر در افغانستان شد.
سخنرانی نماینده ایران در شورای امنیت سازمان ملل درباره افغانستان

سرویس خبری ایران من: سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل در نشست شورای امنیت درباره افغانستان، ضمن اشاره به میزبانی بیش از ۶ میلیون پناهنده افغان در ایران و هزینه سالانه ۱۰ میلیارد دلاری برای آنان، خواستار حمایت جامعه بین‌المللی شد. وی بر لزوم تشکیل دولتی فراگیر در افغانستان و مبارزه با تروریسم و قاچاق مواد مخدر تأکید کرد.

 

وضعیت بحرانی افغانستان و چالش‌های انسانی

 

به گزارش ایران من، امیرسعید ایروانی سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل روز پنجشنبه به وقت محلی در نشست شورای امنیت درباره افغانستان گفت: بیش از سه سال پس از تسلط مقامات دفاکتو (موقت) افغانستان همچنان با چالش‌های عمیقی مواجه است که بحران انسانی در رأس آن قرار دارد. در سال ۲۰۲۴، برآورد شده است که ۲۳.۷ میلیون نفر همچنان به کمک نیاز دارند. بر اساس گزارش دبیرکل، تا تاریخ ۱۱ نوامبر، تنها ۳۷.۵ درصد از برنامه بشردوستانه ۳.۰۶ میلیارد دلاری تأمین مالی شده است. وضعیت امنیتی افغانستان همچنان بحرانی است. گروه‌هایی مانند داعش خراسان، القاعده و وابستگان آن‌ها تهدیدی جدی برای ثبات افغانستان و منطقه به شمار می‌روند.

 

نقش ایران در حمایت از پناهندگان افغان

 

ایران به‌عنوان یک همسایه، به‌ویژه پس از خروج بی‌پروا ایالات متحده در سال ۲۰۲، بخش نامتناسبی از بار ناشی از بحران افغانستان را متحمل شده است. بیش از شش میلیون افغان در ایران پناه گرفته‌اند که فشار زیادی بر منابع محدود ما وارد کرده است. ایران سالانه بیش از ۱۰ میلیارد دلار برای تأمین نیازهای آنان هزینه می‌کند، اما این بار با حمایت کافی از سوی جامعه بین‌المللی مواجه نشده است. کشورهایی مانند ایران و پاکستان نیازمند کمک‌های مستمر هستند، در حالی که تلاش‌ها باید بر تقویت ظرفیت افغانستان برای ارائه مسکن، شغل و خدمات اساسی متمرکز شود تا بازگشت پناهندگان امکان‌پذیر گردد.

 

راهکارهای پیشنهادی برای ثبات و امنیت

 

ایجاد دولتی که وضع قوانین آن با نمایندگان ملت باشد و حکومتی فراگیر برای صلح و ثبات بلندمدت در افغانستان ضروری است. چنین دولتی می‌تواند به چالش‌های کلیدی پرداخته، از بازگشت درگیری جلوگیری کرده و جریان پناهندگان به کشورهای همسایه را مهار کند. بر لزوم تعامل مستمر و هماهنگ بین‌المللی با مقامات دفاکتوی افغانستان برای رسیدگی به چالش‌های فوری تأکید می‌کنیم. در این زمینه، فرایند دوحه به‌عنوان بستری مهم عمل می‌کند. ایران متعهد به ابتکارات منطقه‌ای برای ترویج گفت‌وگو و تعامل فعال با افغانستان است، از جمله نشست‌های وزارتی همسایگان، گروه‌های تماس منطقه‌ای، و فرمت مسکو. چالش‌های افغانستان قابل‌توجه است، اما با رویکردی هماهنگ و گام‌به‌گام برای ایجاد اعتماد و تقویت ثبات، قابل غلبه هستند.

 

خبرهای دیگر

مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا در عمان

علی اکبر صالحی، رئیس بنیاد ایران‌شناسی

تصویر دکتر اکبر اعتماد، بنیانگذار سازمان انرژی اتمی ایران

سید عباس عراقچی، وزیر امور خارجه ایران

دیدار استیو ویتکاف و ولادیمیر پوتین در سن پترزبورگ

استیو ویتکاف، فرستاده ویژه دونالد ترامپ

عضو خبرنامه "ایران من" شوید

خبرنامه هفتگی

آخرین اخبار مهم ایران و جهان را برای شما ارسال خواهیم کرد

عضویت

آخرین اخبار ایران و جهان