صفحه اصلی / بین الملل / مجلس سنا آمریکا: تحریم‌های سوریه فعلاً پابرجا می‌ماند

محلس سنا ایالات متحده آمریکا

مجلس سنا آمریکا: تحریم‌های سوریه فعلاً پابرجا می‌ماند

سناتورهای جمهوری‌خواه و دموکرات آمریکا با وجود برکناری اسد، لغو تحریم‌های سوریه را زودهنگام می‌دانند. نگرانی از سوابق تروریستی هیئت تحریر الشام و مسائل حقوق بشری، عامل اصلی این موضع‌گیری محتاطانه است.
سناتورهای آمریکایی در حال بحث درباره آینده تحریم‌های سوریه

سرویس خبری ایران من: در پی تحولات اخیر سوریه و برکناری بشار اسد، سناتورهای آمریکایی موضع محتاطانه‌ای درباره احتمال لغو تحریم‌ها اتخاذ کرده‌اند. در حالی که برخی خواستار بازنگری در سیاست تحریم‌ها هستند، نگرانی‌های جدی درباره ماهیت گروه‌های جدید و مسائل حقوق بشری وجود دارد. این گزارش به بررسی دیدگاه‌های مختلف قانونگذاران آمریکایی و چالش‌های پیش رو در این زمینه می‌پردازد.

 

موضع‌گیری اولیه سناتورها

سناتورهای جمهوری‌خواه و دموکرات آمریکا اعلام کردند که برای بررسی لغو تحریم‌های سوریه پس از برکناری بشار اسد هنوز بسیار زود است؛ موضعی که نشان می‌دهد واشنگتن به احتمال زیاد در آینده نزدیک تغییری در سیاست‌های خود ایجاد نخواهد کرد.

 

سناتور جیم ریش، عضو ارشد جمهوری‌خواه کمیته روابط خارجی سنا، اظهار داشت: «همه ما از رفتن اسد بسیار خوشحالیم. مدت‌های طولانی برای این هدف تلاش کردیم و اکنون به نتیجه رسیده است. اما مسئله این است که پس از این چه خواهد شد؟»

 

هیئت تحریر الشام (اچ‌تی‌اس)، گروه وابسته سابق به القاعده که هفته گذشته با پیشروی در خاک سوریه، اسد را برکنار کرد، از سوی ایالات متحده و اکثر کشورهای دیگر به عنوان یک سازمان تروریستی شناخته شده و همچنین تحت تحریم‌های سازمان ملل متحد قرار دارد.

 

چالش‌های پیش رو در لغو تحریم‌ها

 

ریش افزود: «با توجه به این شرایط، قطعاً نیاز به تأمل قابل توجهی است تا ببینیم چه پیش می‌آید.» وی خاطرنشان کرد که اگرچه رهبران شورشی در مورد وحدت و حقوق بشر اظهارات امیدوارکننده‌ای مطرح می‌کنند، اما باید منتظر ماند و عملکرد آنها را مشاهده کرد.

 

ریش از ژانویه، زمانی که هم‌حزبی‌های دونالد ترامپ رئیس‌جمهور منتخب کنترل سنا را به دست می‌گیرند، ریاست کمیته روابط خارجی را که بر دیپلماسی آمریکا نظارت دارد، بر عهده خواهد گرفت.

 

ترامپ که در ۲۰ ژانویه قدرت را به دست می‌گیرد، گفته است که ایالات متحده نباید در درگیری سوریه مداخله کند.

 

حامیان لغو تحریم‌ها معتقدند صدور معافیت‌ها و مجوزها می‌تواند توسعه اقتصادی و سرمایه‌گذاری خارجی را تشویق کند و منابع مالی مورد نیاز دولت جدید شورشیان برای بازسازی و ایجاد نهادهای حکومتی را تأمین نماید.

 

اما مخالفان می‌گویند تا زمانی که از رعایت حقوق بشر توسط شورشیان، مانند آزادی بیان و مذهب، و عدم حمله به اقلیت‌ها اطمینان حاصل نشود، ریسک این اقدام بسیار بالاست.

 

دیدگاه‌های متفاوت درباره ارتباط با سوریه

 

مقامات ارشد دموکرات نیز خواستار احتیاط شدند. سناتور بن کاردین، رئیس فعلی کمیته، در یک کنفرانس خبری اظهار داشت: «برای قضاوت درباره اینکه آیا عملکرد رژیم جدید متفاوت خواهد بود یا خیر، هنوز خیلی زود است.»

 

سناتور کریس مورفی، رئیس کمیته فرعی خاورمیانه سنا، نیز با اشاره به سوابق تروریستی شورشیان، گفت که برای لغو تحریم‌ها هنوز زود است، اما بر اهمیت برقراری ارتباط با مقامات جدید سوریه در شرایطی که قدرت‌های جهانی برای نفوذ در این کشور در رقابت هستند، تأکید کرد.

 

وی گفت: «معتقدم ایالات متحده نباید خود را از اتاقی که همه در آن حضور دارند، محروم کند،» به ویژه با توجه به میلیاردها دلار دارایی و استقرار نیروهای آمریکایی در سوریه و اطراف آن.

 

مورفی تأکید کرد: «معتقدم نباید از برقراری کانال‌های ارتباطی هراسی داشته باشیم.»

 

خبرهای دیگر

مخبر در واکنش به شایعات: وحدت ملی رمز موفقیت است

محمد مخبر، مشاور و دستیار آیت الله خامنه ای

تحولات سوریه

رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه

جلسه کمیسیون اقتصادی مجلس برای بررسی وضعیت بازار ارز

عبدالناصر همتی، وزیر امور اقتصادی و دارایی

عضو خبرنامه "ایران من" شوید

خبرنامه هفتگی

آخرین اخبار مهم ایران و جهان را برای شما ارسال خواهیم کرد

عضویت

آخرین اخبار ایران و جهان

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00