صفحه اصلی / بین الملل / اتحادیه اروپا: بازگشایی سفارتخانه‌ها منوط به تحقق شروط سیاسی است

اتحادیه اروپا

اتحادیه اروپا: بازگشایی سفارتخانه‌ها منوط به تحقق شروط سیاسی است

پس از ۵۴ سال حکومت خاندان اسد، هیات تحریرالشام کنترل دمشق را به دست گرفت. آمریکا اعلام کرده برنامه فوری برای بازگشایی سفارت ندارد و اتحادیه اروپا بر حفظ تمامیت ارضی سوریه تاکید دارد. این تحول پس از ۱۱ روز درگیری رخ داد.
سقوط دمشق و پایان حکومت خاندان اسد در سوریه

سرویس خبری ایران من: در آذرماه ۱۴۰۳، سوریه شاهد یکی از مهم‌ترین تحولات تاریخ معاصر خود بود. پس از پنج دهه حکومت خاندان اسد، عملیات نظامی مخالفان به رهبری هیات تحریرالشام به سقوط دولت بشار اسد و خروج او از کشور منجر شد. این رویداد مهم، واکنش‌های متفاوتی را در سطح بین‌المللی برانگیخته و چشم‌انداز جدیدی را پیش روی آینده سیاسی سوریه قرار داده است.

 

موضع اتحادیه اروپا در قبال تحولات سوریه

 

این مقام اروپایی که نامی از او فاش نشده است، افزود: برای همه مشکلات سیاسی سوریه راه حل هایی در چارچوب تمامیت ارضی و استقلال و حاکمیت این کشور وجود دارد.

 

این مقام اتحادیه اروپا با بیان اینکه رهبر هیات تحریرالشام (HTS) دیگر نمی‌خواهد او را «الجولانی» خطاب کنند، گفت: این نیز پیشرفت خوبی است. ما می توانیم تفاوت بین دولت موقت در ادلب و هیات تحریرالشام که آنجا بود را مشاهده کنیم.

 

موضع آمریکا درباره بازگشایی سفارت

 

به گزارش ایرنا، متیو میلر سخنگوی وزارت خارجه آمریکا روز سه شنبه به سوال خبرنگاری درباره برنامه بازگشایی سفارت که در سال ۲۰۱۲ تعطیل شد، پاسخ داد و اعلام کرد که واشنگتن هیچ برنامه «فوری» برای بازگشایی سفارت خود در سوریه ندارد.

 

 

وی گفت: ما برنامه‌ی فوری برای بازگشایی سفارت نداریم اما گام‌هایی را که می‌خواهیم شاهد دولت سوریه آنها را انجام دهد، روشن کرده‌ایم.

 

آمریکا پس از خروج بشار اسد از قدرت، بارها اعلام کرده که منتظر ارزیابی اقدامات هیات تحریرالشام اصلی ترین گروه پیروز مخالف در سوریه، قبل از تصمیم گیری در مورد نحوه تعامل با آن است.

 

تحولات اخیر سوریه و پایان حکومت اسد

 

میلر گفت: در صورتی که شاهد روندی باشیم که از اصول مورد نظر ما پیروی کند، آماده هستیم تا یک دولت سوریه را به رسمیت بشناسیم و البته افتتاح سفارت گامی است که پس از به رسمیت شناخت دولت سوریه صورت می‌گیرد.

 

مخالفان مسلح در سوریه از بامداد هفتم آذر ۱۴۰۳ برابر با ۲۷ نوامبر ۲۰۲۴ با هدف برکناری بشاراسد از قدرت ؛ عملیات خود را در مناطق شمال غرب، غرب و جنوب غرب حلب آغاز کردند و سرانجام پس از یازده روز ؛ در تاریخ یکشنبه ۱۸ آذرماه کنترل خود بر شهر دمشق را و خروج «بشار اسد» از کشور را اعلام کردند.

 

از کودتای سال ۱۹۷۱ در سوریه که منجر به روی کار آمدن حافظ اسد شد،‌ حالا ۵۴ سال گذشته و در این مدت، سوریه همیشه درگیر جنگ داخلی و مقابله با گروه‌های مسلح بوده است.

 

بشار اسد که بعد از پدرش از سال ۲۰۰۰ میلادی رئیس جمهور سوریه شد نیز در طول حکومتش همواره با مخالفت گروههای معارض مواجه شده بود و نهایتا گروه معارض هیات تحریر الشام توانست پایان حکومت خاندان اسد را رقم بزند.

خبرهای دیگر

علی اکبر صالحی در دفاع از نام تاریخی خلیج فارس

علی اکبر صالحی، رئیس بنیاد ایران شناسی

نتانیاهو در حال اعلام ادامه حملات اسرائیل به یمن

بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل

دونالد ترامپ در مصاحبه با هیو هیویت درباره مذاکرات ایران و آمریکا

دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا

دیدار مکرون و جولانی در پاریس برای بحث درباره کاهش تحریم‌های سوریه

امانوئل مکرون، رئیس جمهور فرانسه

عضو خبرنامه "ایران من" شوید

خبرنامه هفتگی

آخرین اخبار مهم ایران و جهان را برای شما ارسال خواهیم کرد

عضویت

آخرین اخبار ایران و جهان