سرویس خبری ایران من : تحولات اخیر سوریه و سقوط حکومت بشار اسد نقطه عطفی در تاریخ این کشور محسوب میشود. پس از بیش از پنج دهه حکومت خاندان اسد، اکنون سوریه در آستانه تغییرات بنیادین قرار گرفته است. نگاهی به آخرین رویدادها، واکنشهای بینالمللی و آینده پیش روی این کشور، تصویری از وضعیت کنونی سوریه را ترسیم میکند.
درخواست فرستاده سازمان ملل برای روند سیاسی فراگیر
به گزارش ایران من به نقل از الجزیره، گیر پدرسون، فرستاده ویژه سازمان ملل در امور سوریه در اظهاراتی گفت: ما خواستار مشاهده یک روند سیاسی واقعی در سوریه هستیم که تمام اقشار این کشور در آن مشارکت داشته باشند.
وی تاکید کرد: موسسات و نهادهای دولتی سوریه نباید دچار فروپاشی شوند و باید در سریع ترین زمان ممکن کمک ها وارد این کشور شود.
پیش از این عربستان و انگلیس نیز در بیانیهای بر حفظ نهادهای دولتی و زیرساختهای سوریه و کمک به این کشور تاکید کردند.
تحولات اخیر و سقوط حکومت اسد
مخالفان مسلح در سوریه از بامداد هفتم آذر ۱۴۰۳ برابر با ۲۷ نوامبر ۲۰۲۴ با هدف برکناری بشاراسد از قدرت؛ عملیات خود را در مناطق شمال غرب، غرب و جنوب غرب حلب آغاز کردند و سرانجام پس از یازده روز؛ در تاریخ یکشنبه ۱۸ آذرماه کنترل خود بر شهر دمشق را و خروج «بشار اسد» از کشور را اعلام کردند.
پیشینه تاریخی حکومت خاندان اسد
از کودتای سال ۱۹۷۱ در سوریه که منجر به روی کار آمدن حافظ اسد شد، ۵۴ سال گذشته و در این مدت، سوریه همیشه درگیر جنگ داخلی و مقابله با گروههای مسلح بوده است.
بشار اسد که بعد از پدرش از سال ۲۰۰۰ میلادی رئیس جمهور سوریه شد نیز در طول حکومتش همواره با مخالفت گروههای معارض مواجه شده بود و در نهایت گروه معارض هیات تحریر الشام توانست پایان حکومت خاندان اسد را رقم بزند.
سرنوشت بشار اسد
بنابر اعلام منابع روس، بشار اسد و خانوادهاش پس از خروج از سوریه، به مسکو رفتند و ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه به آنها پناهندگی سیاسی اعطا کرده است.