سرویس خبری ایران من: با سرنگونی دولت بشار اسد در سوریه توسط گروه هیئت تحریر الشام، کشورهای منطقه واکنشهای متفاوتی به این تحول مهم نشان دادهاند. در این میان، امارات متحده عربی به عنوان یکی از بازیگران مهم منطقهای، دیدگاههای خود را درباره آینده سوریه و نگرانیهای موجود درباره گرایشهای اسلامگرایانه حاکمان جدید این کشور مطرح کرده است.
نگرانی امارات از گرایشهای اسلامگرایانه در سوریه
یک مقام ارشد اماراتی اعلام کرد که دولت این کشور نسبت به گرایشهای اسلامگرایانه نیروهایی که بشار اسد، رئیس جمهور سوریه را سرنگون کردند، نگرانیهایی دارد.
دیدگاه دوگانه امارات نسبت به تحولات سوریه
انور قرقاش، مشاور رئیس امارات متحده عربی، در سخنانی در کنفرانس سیاست جهانی در ابوظبی گفت: “ما از حاکمان جدید این کشور سخنان معقول و منطقی درباره وحدت و عدم تحمیل یک نظام بر همه سوریها میشنویم.”
وی افزود: “اما ماهیت نیروهای جدید، وابستگی آنها به اخوانالمسلمین و ارتباط با القاعده، همگی نشانههایی هستند که به شدت نگرانکنندهاند.”
قرقاش با اشاره به “ماجراجوییهای وحشیانه” گروه داعش در سوریه و عراق طی دهه گذشته اظهار داشت: “ما باید از یک سو خوشبین باشیم و به سوریها کمک کنیم… اما در عین حال نمیتوانیم این واقعیت را نادیده بگیریم که منطقه پیش از این نیز چنین رویدادهایی را تجربه کرده است، بنابراین باید هوشیار باشیم.”
تحولات اخیر سوریه و موضعگیری درباره اسرائیل
نیروهای شورشی به رهبری اسلامگرایان روز یکشنبه با یک عملیات برقآسا، اسد را سرنگون کردند و به حکومت پنج دههای خانواده او و همچنین جنگ داخلی نزدیک به ۱۴ ساله پایان دادند.
این عملیات به رهبری هیئت تحریر الشام (اچتیاس) انجام شد که ریشه در شاخه سوری القاعده دارد و از سوی بسیاری از دولتهای غربی به عنوان یک سازمان تروریستی شناخته میشود، هرچند این گروه تلاش کرده است گفتمان خود را تعدیل کند.
دولت انتقالی که توسط نیروهای تحت رهبری اچتیاس مستقر شده، تأکید کرده است که حقوق تمام سوریها و همچنین حاکمیت قانون حفظ خواهد شد. او همچنین موج حملات هوایی اسرائیل به مواضع نظامی استراتژیک در سوریه را محکوم کرد.
قرقاش گفت: “استفاده از بحران سوریه برای تضعیف ساختاری توانمندیهای سوریه ممکن است از دیدگاه عملی اسرائیل منطقی به نظر برسد، اما به اعتقاد من این یک سیاست احمقانه است.”
وی افزود: “این یک سوریه جدید است که در حال شکلگیری است” و استدلال کرد که اسرائیل “میبایست پیام متفاوتی میفرستاد. نمیگویم پیام صلح، چرا که هنوز به آن مرحله نرسیدهایم، اما به نظرم باید پیامی متفاوت میبود.”