صفحه اصلی / اخبار داخلی / امیر سیاری: تسلط دشمن بر مغزها خطرناک‌تر از تسلط بر سرزمین است

امیر حبیب‌الله سیاری، معاون هماهنگ‌کننده ارتش جمهوری اسلامی

امیر سیاری: تسلط دشمن بر مغزها خطرناک‌تر از تسلط بر سرزمین است

امیر سیاری در همایش ملی فرماندهی و جنگ شناختی، بر اهمیت حفاظت از مغزها در برابر تسلط دشمن تأکید کرد. وی ارتقای هوش اجتماعی و آگاهی‌بخشی به جامعه را مهم‌ترین راهکارهای مقابله با جنگ شناختی دانست.
سخنرانی امیر سیاری در همایش ملی فرماندهی و جنگ شناختی

سرویس خبری ایران من: در عصر حاضر، جنگ شناختی به یکی از پیچیده‌ترین و مهم‌ترین چالش‌های امنیت ملی کشورها تبدیل شده است. توجه به این نوع جدید از تهدیدات و آمادگی برای مقابله با آن، از اولویت‌های اصلی نیروهای مسلح به شمار می‌رود. در این راستا، نشست تخصصی با حضور مقامات ارشد نظامی برگزار شد تا راهکارهای مؤثر برای مواجهه با این چالش نوظهور مورد بررسی قرار گیرد.

 

اهمیت حفاظت از مغزها در برابر تهدیدات دشمن

 

به گزارش ایران من، امیر حبیب‌الله سیاری معاون هماهنگ‌کننده ارتش جمهوری اسلامی ایران صبح امروز، دوشنبه، در نخستین همایش ملی فرماندهی و جنگ شناختی که در محل دافوس آجا برگزار شد، طی سخنانی بیان کرد: دشمنان با تسلط بر مغزها می‌خواهند یک ملت و سرزمین را تحت سلطه دربیاورند؛ باید مغزها را حفظ کرد چون اگر به مغزها تسلط یابند، سایر اقدامات مؤثر واقع نمی‌شود.

 

ضرورت توجه به فناوری‌های نوین و تهدیدات آینده

 

وی افزود: بحث جنگ چیزی نیست که فکر کنیم وجود ندارد و با مذاکره و سازش، مسائل حل‌وفصل می‌شود؛ جنگ همیشه وجود داشته و امروز هم هست و در آینده هم خواهد بود. آیا ما می‌توانیم بر مبنای تجربیات جنگ‌های گذشته جواب آینده را بدهیم؟ نه، نمی‌توانیم.

 

معاون هماهنگ‌کننده ارتش گفت: تجربیات دفاع مقدس گنج است و از این تجربیات باید استفاده کرد اما، آیا سلاح‌هایی که در دفاع مقدس داشتیم به‌تنهایی جوابگوی نیازهای فعلی است؟ مشخص است که نمی‌توانیم با تکیه بر آن جواب آینده را بدهیم؛ از آن تجربیات باید بهره برد اما برای آینده باید تلاش و کوشش جدیدی کرد.

 

وی عنوان کرد: بی‌توجهی به تهدیدات و فناوری‌های نوین قطعاً ما را دچار غافلگیری راهبردی می‌کند و هم‌چنین لازم است که به بحث‌های شالوده‌شکن در جنگ‌ها توجه داشت، هم‌چنین بی‌توجهی به تهدیدات حال و آینده و فناوری‌های نوین قطعاً ما را دچار غافلگیری فناورانه خواهد کرد؛ اگر به این مسائل دقت نداشته باشیم، دچار غافلگیری فناورانه و راهبردی خواهیم شد.

 

امیر سیاری اضافه کرد: اگر ملت و کشوری هم دچار غافلگیری راهبردی شود یعنی کلاً صحنه را واگذار کرده، چه بخواهد و چه نخواهد، غافلگیری راهبردی یعنی صحنه را واگذار کرده است، به این دلیل به بحث‌های حوزه‌های برترساز و شالوده‌شکن در جنگ‌های حال و آینده باید توجه کرد.

 

وی خاطرنشان کرد: ما از شرکت‌های دانش‌بنیان و نخبگان استفاده می‌کنیم تا دچار غافلگیری فناورانه و راهبردی نشویم. در ارتش جمهوری اسلامی ایران به موضوعات برترساز و شالوده‌شکن توجه خاصی می‌شود که یکی از موارد مهم علوم شناختی است.

 

راهکارهای مقابله با جنگ شناختی

 

معاون هماهنگ‌کننده ارتش گفت: باید هوشمندی و میزان آگاهی طیف خاکستری را بالا برد تا بتوانیم از جنگ شناختی جلوگیری کنیم. اولین سلاح‌ پیشگیرانه و مقابله در جنگ شناختی، ارتقاء هوش اجتماعی است. اگر از هوش اجتماعی مناسبی برخوردار باشیم یعنی با توانایی شناخت خود و دیگران در سطح اجتماعی می‌توانیم از جنگ شناختی جلوگیری کنیم.

 

وی ادامه داد: دومین سلاح آگاهی‌بخشی به جامعه است؛ هرقدری جامعه نسبت به این مسائل آگاه‌تر باشد، توان ما در مقابله با جنگ شناختی بیشتر است. بهترین راه مقابله با جنگ شناختی نیز ارتقای آگاهی میان طیف خاکستری و هوشیاری عمومی است. طیف خاکستری همه‌جا تأثیرگذار است و باید هوشمندی و میزان آگاهی آن‌ها را بالا برد تا ما بتوانیم از این جنگ جلوگیری کنیم.

خبرهای دیگر

عملیات محرمانه پیجر: نقطه عطف در تاریخ جاسوسی مدرن

مصاحبه با افسر ارشد موساد

واکنش ایران به دستگیری شهروندان ایرانی در خارج از کشو

وحید جلال زاده، معاون کنسولی وزیر امور خارجه

سخنرانی فاطمه مهاجرانی در مراسم گرامیداشت روز زن در وزارت بهداش

فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت

تکذیب شایعه طلاق اسما اسد توسط سخنگوی کرملین

دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین

عضو خبرنامه "ایران من" شوید

خبرنامه هفتگی

آخرین اخبار مهم ایران و جهان را برای شما ارسال خواهیم کرد

عضویت

آخرین اخبار ایران و جهان

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00