سرویس خبری ایران من:در پی تشدید تنشهای دیپلماتیک میان ایرلند و اسرائیل بر سر بحران غزه، مایکل مارتین، وزیر امور خارجه ایرلند، در آستانه نشست شورای وزیران امور خارجه اتحادیه اروپا، به تشریح مواضع کشورش پرداخت. این موضعگیری که با تأکید بر حمایت از حقوق بشر و قوانین بینالمللی همراه بود، واکنش تند تلآویو را در پی داشت و به تعطیلی سفارت این رژیم در دوبلین منجر شد.
موضعگیری وزیر خارجه ایرلند درباره غزه
به گزارش ایران من، مایکل مارتین که در آستانه برگزاری نشست شورای وزیران امور خارجه اتحادیه اروپا با خبرنگاران در بروکسل سخن میگفت، افزود: هر اقدامی که دولت ایرلند در خصوص مسائل خاورمیانه و جنگ غزه صورت داده خارج از چارچوب رعایت قوانین بینالمللی بشردوستانه و احترام به حقوق بشر نبوده است. ما به طور پیوسته خواستار آتشبس، آزادی همه گروگانها (اسرای اسرائیلی) و انتقال کمکهای انسانی به غزه بودهایم.
وی با بیان اینکه ایرلند همواره بر موضع خود درباره پاسخگویی کامل نسبت به تحولات در غزه، رعایت قوانین بینالمللی بشردوستانه و احترام به حقوق بشر تاکید دارد افزود: برای من درک این مساله که اقدامات صورت گرفته خصمانه تلقی میشود، دشوار است.
وزیر امور خارجه ایرلند سپس تصریح کرد: در حال حاضر یک خشم عمیقی در اروپا نسبت به کشتار زنان و کودکان در غزه وجود دارد. همچنین آنچه در شمال غزه رخ میدهد هیچ توجیه اخلاقی ندارد.
وی بر لزوم پایان جنگ در غزه تاکید و تصریح کرد که درهای غزه باید به روی جامعه جهانی و به ویژه خبرنگاران باز شود تا وضعیت این منطقه مورد بررسی قرار گیرد. مارتین افزود: تردیدی ندارم که اگر این اتفاق رخ دهد جهان از سطح ویرانیها در این منطقه شوکه میشود.
تنش دیپلماتیک میان ایرلند و رژیم صهیونیستی
به گزارش ایران من، اسرائیل دیروز (یکشنبه) سفارت خود را در ایرلند به دلیل آنچه سیاستهای خصمانه دوبلین در قبال این رژیم خواند، تعطیل کرد. در همین ارتباط «گدعون ساعر» وزیر خارجه اسرائیل گفت: سفارتمان در ایرلند را پس از آن تعطیل کردیم که این کشور از خطوط قرمز در روابط با اسرائیل عبور کرد.
وضعیت بحرانی غزه و ادامه درگیریها
این درحالیست که اسرائیل از هفتم اکتبر ۲۰۲۳ (۱۵ مهر ۱۴۰۲) جنگ ویرانگری را علیه ساکنان نوار غزه به راه انداخته است که بر اثر آن، افزون بر ویرانیهای عظیم و قحطی مرگبار، بیش از هزاران فلسطینی که بیشتر آنها زن و کودک هستند، شهید و زخمی شدهاند.
این رژیم همچنین برخلاف هشدار جامعه جهانی، قانونی را تصویب کرده است که به موجب آن فعالیت آژانس امداد و کار سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی (UNRWA) در داخل فلسطین اشغالی ممنوع میشود.
تل آویو با تحقیر جامعه بین المللی و نادیده گرفتن قطعنامههای شورای امنیت سازمان ملل متحد برای توقف فوری جنگ و دستورات دیوان بین المللی دادگستری درباره ضرورت جلوگیری از نسل کشی و بهبود وضعیت فاجعه بار انسانی در غزه همچنان به جنایات خود در این منطقه ادامه میدهد.
با وجود همه این جنایتها، مقامهای اسرائیل اعتراف کردهاند که این رژیم پس از گذشت یک سال، هنوز نتوانسته به اهداف خود از این جنگ، یعنی نابودی جنبش حماس و بازگرداندن اسیران اسرائیل از نوار غزه برسد.