سرویس خبری ایران من: اتحادیه اروپا در ادامه سیاستهای خود در قبال جنگ اوکراین، دور جدیدی از تحریمهای گسترده را علیه روسیه و متحدانش اعمال کرده است. این تحریمها که بخشی از راهبرد غرب برای فشار بر مسکو محسوب میشود، طیف وسیعی از افراد، نهادها و شرکتهای مرتبط با روسیه را هدف قرار داده است. همچنین برای نخستین بار، کشورهای ثالث همکار با روسیه نیز در دامنه این تحریمها قرار گرفتهاند.
تحریمهای جدید اتحادیه اروپا علیه روسیه
در تحریمهای جدید ۵۴ فرد و ۳۰ نهاد به دلیل آنچه «تضعیف یا تهدید تمامیت ارضی، حاکمیت و استقلال اوکراین» نامیده شده، به فهرست تحریمهای اتحادیه اروپا اضافه شده است. وزرای امور خارجه اتحادیه اروپا همچنین ۵۲ کشتی از «ناوگان سایه» روسیه را که گفته میشود در دور زدن تحریمهای نفتی این کشور و انتقال تجهیزات نظامی برای روسیه نقش داشته اند تحریم کردند.
جزئیات تحریمهای اعمال شده
در بیانیه اتحادیه اروپا آمده است، ۳۲ نهاد که «مستقیماً از مجتمع نظامی و صنعتی روسیه در جنگ این کشور علیه اوکراین حمایت می کنند» تحریم شدهاند. در این بیانیه ادعا شده است: برخی از این نهادها در کشورهای ثالث (چین، هند، ایران، صربستان و امارات متحده عربی) واقع شدهاند و در دور زدن محدودیتهای تجاری یا تهیه اقلام حساس مورد استفاده برای عملیات نظامی روسیه، مانند پهپاد و موشک، مشارکت داشتهاند.
موضع اتحادیه اروپا و ریشههای درگیری
کایا کالاس مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در این بیانیه با تکرار مواضع خصمانه غرب علیه روسیه گفت: این بسته تحریمی بخشی از پاسخ ما برای تضعیف ماشین جنگی روسیه و کسانی است که این جنگ را ممکن میکنند. تحریمها نشان دهنده اتحاد کشورهای عضو اتحادیه اروپا در حمایت مستمر از اوکراین است.
وی افزود: اولویت فوری ما قرار دادن اوکراین در قوی ترین وضعیت ممکن است. ما در همه جبهه ها از جمله مسائل بشردوستانه، اقتصادی، سیاسی، دیپلماتیک و نظامی کنار مردم اوکراین خواهیم بود. شکی نیست که اوکراین پیروز خواهد شد.
به گزارش ایران من، جنگ اوکراین در پی بیتوجهی غرب نسبت به نگرانیهای امنیتی مسکو درباره گسترش مرزهای ائتلاف نظامی ناتو (سازمان پیمان آتلانتیک شمالی) کلید خورد. مسکو در پی نادیده گرفتن دغدغههای امنیتی خود از سوی غرب و به ویژه آمریکا در پنجم اسفند ۱۴۰۰ به اوکراین حمله کرد.
طی این مدت کشورهای عضو ناتو با کنار گذاشتن گزینه دیپلماتیک برای برقراری صلح، با حمایتهای هنگفت نظامی از کییف به این جنگ افروزی ادامه دادند و با تجهیز اوکراین به سلاحهای پیشرفتهتر و سنگینتر نظامی، آشکارا سیاست تحریک کرملین را دنبال میکنند.