سرویس خبری ایران من: در تحولی مهم در صحنه سیاسی آلمان، اولاف شولتس، صدراعظم این کشور، در رأیگیری اعتماد پارلمان با شکستی سنگین مواجه شد. این رویداد که پس از فروپاشی ائتلاف دولتی در نوامبر رخ داد، بزرگترین اقتصاد اروپا را در مسیر برگزاری انتخابات زودهنگام قرار داده است. شکست قابل توجه شولتس در جلب اعتماد نمایندگان پارلمان، نشاندهنده عمق بحران سیاسی در این کشور است و میتواند پیامدهای گستردهای برای آینده سیاسی آلمان و اتحادیه اروپا داشته باشد.
شکست شولتس در رأی اعتماد پارلمان
اولاف شولتس، صدراعظم آلمان، در رأیگیری اعتماد در پارلمان این کشور شکست خورد. این رویداد، پرجمعیتترین عضو اتحادیه اروپا و بزرگترین اقتصاد این اتحادیه را در مسیر برگزاری انتخابات زودهنگام در اواخر فوریه قرار داده است.
نتایج رأیگیری در بوندستاگ
شولتس در مجلس سفلی (بوندستاگ) که ۷۳۳ کرسی دارد، تنها موفق به کسب رأی ۲۰۷ نماینده شد، در حالی که ۳۹۴ نماینده به او رأی منفی دادند و ۱۱۶ نفر رأی ممتنع دادند. این نتیجه بسیار کمتر از اکثریت مورد نیاز ۳۶۷ رأی برای پیروزی بود.
چالشهای دولت اقلیت و فروپاشی ائتلاف
شولتس در حال حاضر یک دولت اقلیت را اداره میکند. این وضعیت پس از آن پیش آمد که در ششم نوامبر، ائتلاف سه حزبی او که پیشتر با تنشهای متعدد و عدم محبوبیت روبرو بود، در پی اختلاف نظر درباره راهکارهای احیای اقتصاد راکد آلمان و برکناری وزیر دارایی، از هم فروپاشید.
مسیر پیش رو برای انتخابات زودهنگام
برگزاری رأی عدم اعتماد به این دلیل ضرورت یافت که طبق قانون اساسی آلمان پس از جنگ جهانی دوم، مجلس بوندستاگ نمیتواند رأساً خود را منحل کند. در چنین شرایطی، تصمیمگیری درباره انحلال پارلمان و برگزاری انتخابات جدید به عهده فرانک-والتر اشتاینمایر، رئیسجمهور، گذاشته شده است.
او برای اتخاذ این تصمیم ۲۱ روز فرصت دارد و با توجه به زمانبندی پیشبینی شده برای انتخابات، انتظار میرود پس از کریسمس تصمیم خود را اعلام کند. پس از انحلال پارلمان، انتخابات باید ظرف ۶۰ روز برگزار شود.