صفحه اصلی / بین الملل / فشار افکار عمومی انگلیس برای توقف همکاری‌های نظامی با اسرائیل

پارلمان انگلیس

فشار افکار عمومی انگلیس برای توقف همکاری‌های نظامی با اسرائیل

اعتراضات گسترده در انگلیس علیه صادرات تسلیحات به اسرائیل با امضای بیش از ۱۰۷ هزار نفر همراه شد. ۶۰ نماینده مجلس خواستار تحریم‌های همه‌جانبه شدند و دولت ۳۰ مجوز از ۳۵۰ مجوز صادرات را تعلیق کرد.
تجمع نمایندگان پارلمان انگلیس در اعتراض به تسلیح اسرائیل

سرویس خبری ایران من: این گزارش به بررسی موج گسترده اعتراضات در انگلیس علیه صادرات تسلیحات به اسرائیل می‌پردازد. در پی تشدید درگیری‌ها در غزه و افزایش تلفات غیرنظامیان، بیش از ۱۰۷ هزار شهروند انگلیسی و ۶۰ نماینده پارلمان این کشور خواستار توقف فوری صادرات تسلیحات و اعمال تحریم‌های همه‌جانبه علیه اسرائیل شده‌اند. این تحولات در شرایطی رخ می‌دهد که دادگاه لاهه نیز اخیراً درباره جنایات جنگی اسرائیل در غزه موضع‌گیری کرده است.

 

اعتراضات گسترده در پارلمان انگلیس

 

به گزارش ایران من، نمایندگان از همه حزب ها در کنار بنری که روی آن نوشته شده بود: «تسلیح اسرائیل را متوقف کنید» در بیرون پارلمان انگلیس تجمع کردند.

 

این اعتراضات قبل از بحث امروز پارلمان انگلیس در مورد درخواست بیش از یکصد هزار نفر جهت لغو فوری مجوزهای صادرات تسلیحات به اسرائیل انجام شد. تا عصر دوشنبه بیش از ۱۰۷ هزار نفر این درخواست را امضا کرده اند.

 

واکنش نمایندگان پارلمان و دولت انگلیس

 

به گزارشایران من، در ماه جاری بیش از ۶۰ نماینده مجلس عوام انگلیس در نامه‌ای خواستار اعمال تحریم‌های همه جانبه علیه اشغالگران اسرائیلی با توجه به نقض مکرر قوانین بین المللی در غزه شدند.

 

نامه این نمایندگان انگلیسی پس از آن تهیه شد که هفته گذشته دادگاه لاهه در خصوص صدور حکم بازداشت علیه بنیامین نتانیاهو نخست وزیر و یوآو گالانت وزیر جنگ سابق اسرائیل به اتهام ارتکاب جنایت جنگی و جنایت علیه بشریت در غزه تصمیم گیری کرد.

 

دولت انگلیس دوم سپتامبر (۱۲ شهریور) اعلام کرد که ۳۰ مورد از ۳۵۰ مجوز صادرات تسلیحات خود به اسرائیل را به حالت تعلیق در می‌آورد و هشدار داد که برخی صادرات تسلیحات انگلیس به اسرائیل ممکن است برای ارتکاب یا تسهیل تخلف جدی حقوق بشردوستانه بین المللی استفاده شود.

 

این ۳۰ مجوز شامل اجزای هواپیماهای نظامی، بالگردها، پهپادها و مواردی است که هدف گیری زمینی را تسهیل می‌کند و شامل قطعات مورد نیاز جنگنده‌های اف-۳۵ نمی‌شود.

 

جنایات جنگی و نقض قوانین بین‌المللی

 

اسرائیل از هفتم اکتبر ۲۰۲۳ (۱۵ مهر ۱۴۰۲) جنگ ویرانگری را علیه ساکنان نوار غزه به راه انداخته است که بر اثر آن، افزون بر ویرانی‌های عظیم و قحطی مرگبار، بیش از هزاران فلسطینی که بیشتر آنها زن و کودک هستند، شهید و زخمی شده‌اند.

 

این رژیم پس از تبدیل نوار غزه به یک ویرانه، حملات گسترده‌ای را علیه مناطق مختلف جنوب لبنان آغاز کرده که با محکومیت جهانی مواجه است. پارلمان اسرائیل نیز به تازگی برخلاف هشدار جامعه جهانی، قانونی را تصویب کرده است که به موجب آن فعالیت آژانس امداد و کار سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی (UNRWA) در داخل فلسطین اشغالی ممنوع می‌شود.

 

این درحالیست که اعضای شورای امنیت سازمان ملل متحد دهم اکتبر گذشته (۱۹ مهر) و یک روز پس از هشداری که آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل متحد در این زمینه صادر کرد، درباره تصویب این قانون به اسرائیل هشدار دادند.

 

اسرائیلی ها با تحقیر جامعه بین المللی و نادیده گرفتن قطعنامه‌های شورای امنیت سازمان ملل متحد برای توقف فوری جنگ و دستورات دیوان بین المللی دادگستری درباره ضرورت جلوگیری از نسل کشی همچنان به جنایات خود در این منطقه ادامه می‌دهند.

 

خبرهای دیگر

خبرنگاران صدای آمریکا در مقابل ساختمان این رسانه در واشنگتن در اعتراض به انحلال USAGM

دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا

نشست خبری گیدئون ساعر در بیت‌المقدس درباره تحولات سوریه و غزه

گیدئون ساعر، وزیر خارجه اسرائیل

رافائل گروسی در حال هشدار درباره برنامه هسته‌ای ایران پیش از مذاکرات جدید

رافائل گروسی، مدیر کل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی

بازداشت دانشجوی فلسطینی دانشگاه کلمبیا توسط ماموران مهاجرتی آمریکا

وزارت خارجه ایالات متحده آمریکا

عضو خبرنامه "ایران من" شوید

خبرنامه هفتگی

آخرین اخبار مهم ایران و جهان را برای شما ارسال خواهیم کرد

عضویت

آخرین اخبار ایران و جهان