سرویس خبری ایران من: یازدهمین اجلاس سران سازمان دی۸، که از مهمترین سازمانهای همکاری میان کشورهای اسلامی در حال توسعه به شمار میرود، در قاهره پایتخت مصر برگزار شد. این نشست که با محوریت توسعه اقتصادی و سرمایهگذاری بر روی نسل جوان برنامهریزی شده بود، به بررسی چالشهای منطقهای و راهکارهای گسترش همکاریهای اقتصادی میان کشورهای عضو پرداخت. حضور نمایندگان هشت کشور عضو و طرح مباحث مهمی همچون توافقنامه تجارت ترجیحی، نشان از اهمیت این گردهمایی در شرایط حساس کنونی منطقه داشت.
سخنان رئیس جمهور مصر درباره چالشهای منطقهای
به گزارش ایران من،به نقل از شبکه الجزیره مباشر، «عبدالفتاح السیسی» رئیس جمهوری مصر در ابتدای این اجلاس اظهار داشت: منطقه خاورمیانه شاهد چالشهای بیسابقهای است که در آن درگیریها و جنگها خط مقدم صحنه را اشغال میکنند. السیسی اعلام کرد: قصد داریم توافقنامه تجارت ترجیحی بین کشورهای عضو گروه ۸ را امضا کنیم. وی افزود: جنگ اسرائیل علیه مردم فلسطین با سرپیچی از قطعنامههای مشروع بینالمللی همچنان ادامه دارد. رئیس جمهوری مصر گفت: همانطور که در لبنان و سوریه اتفاق افتاد، این خطر وجود دارد که درگیری در غزه به کشورهای دیگر سرایت کند. السیسی با اشاره به تجاوزات رژیم صهیونیستی به سوریه نیز اظهار کرد: سوریه شاهد حملات به حاکمیت و تمامیت ارضی خود از سوی اسرائیل است و این حملات ممکن است که به تشدید تنش و به آتش کشیده شدن منطقه منجر شود.
جزئیات برگزاری اجلاس دی۸
به گزارش ایران من، نشست یازدهمین اجلاس سران سازمان هشت کشور در حال توسعه (دی۸) به ریاست «عبدالفتاح السیسی» رئیس جمهوری مصر با قرائت آیاتی از قرآن کریم در قاهره آغاز شد. موضوع «سرمایه گذاری بر روی جوانان و حمایت از بنگاههای اقتصادی کوچک و متوسط: شکلدهی اقتصاد آینده» به عنوان موضوع محوری اجلاس امروز سران دی۸ تعیین شده است.
تاریخچه و آمار سازمان دی۸
گروه هشت کشور اسلامی درحال توسعه موسوم به دی ۸ در سال ۱۹۹۷ میلادی از کشورهای ایران، ترکیه، پاکستان، بنگلادش، اندونزی، مالزی، مصر و نیجریه تشکیل شد و دبیرخانه این اجلاس در استانبول می باشد. نخستین اجلاس سران دی ۸ با حضور سه رئیس جمهور از جمله اکبر هاشمی رفسنجانی و چهار نخستوزیر و یک وزیر خارجه در شهر استانبول ترکیه برگزار شد. گروه کشورهای موسوم به دی ۸ در واقع از تشکیلات جانبی سازمان همکاری اسلامی است. تا کنون ۱۰ اجلاس سران به ترتیب در ترکیه، بنگلادش، مصر، ایران، اندونزی، مالزی، نیجریه، پاکستان، ترکیه و بنگلادش تشکیل شده است. مجموع جمعیت این هشت کشور حدود ۱٫۲ میلیارد یا ۶۰ درصد کل جمعیت مسلمانان و همچنین نزدیک به ۱۳ درصد کل جمعیت جهان است. این هشت کشور مساحتی به وسعت ۷٫۶ میلیون کیلومتر مربع یا ۵ درصد از کل مساحت جهان را شامل میشوند. در سال ۲۰۰۶، تجارت بین کشورهای عضو این گروه ۳۵ میلیارد دلار و در سال ۲۰۱۰ حدود ۶۸ میلیارد دلار بود.