صفحه اصلی / بین الملل / همکاری بی‌سابقه امنیتی اسرائیل و تشکیلات خودگردان در کرانه باختری

دولت اسرائیل و تشکیلات خودگردان فلسطین

همکاری بی‌سابقه امنیتی اسرائیل و تشکیلات خودگردان در کرانه باختری

نیروهای دفاعی اسرائیل در تلاش برای تقویت تشکیلات خودگردان در کرانه باختری هستند. این همکاری شامل عملیات مشترک در جنین و صدور مجوز کار برای فلسطینیان است. هدف اصلی، مبارزه با تروریسم و بهبود شرایط اقتصادی است.
نیروهای امنیتی تشکیلات خودگردان در حال گشت‌زنی در جنین

سرویس خبری ایران من: در پی تحولات اخیر در منطقه خاورمیانه و به ویژه کرانه باختری، همکاری‌های امنیتی و اقتصادی میان نیروهای دفاعی اسرائیل و تشکیلات خودگردان فلسطین وارد مرحله جدیدی شده است. این همکاری‌ها که علی‌رغم مخالفت برخی مقامات اسرائیلی در حال گسترش است، شامل طیف وسیعی از اقدامات از عملیات‌های امنیتی مشترک تا صدور مجوزهای کار برای فلسطینیان می‌شود. گزارش پیش رو به بررسی ابعاد مختلف این همکاری‌ها و تاثیرات آن بر ثبات منطقه می‌پردازد.

 

همکاری امنیتی اسرائیل و تشکیلات خودگردان

 

علی‌رغم اظهارات برخی وزرای اسرائیلی، مقامات نظامی می‌گویند نیروهای دفاعی اسرائیل در تلاش برای تقویت تشکیلات خودگردان فلسطین به منظور مبارزه با تروریسم در کرانه باختری، به‌ویژه در شمال آن، هستند.

 

عملیات‌های اخیر در جنین

 

در روزهای اخیر، تشکیلات خودگردان عملیاتی را علیه گروه‌های تروریستی در جنین انجام داده که شامل کشتن و بازداشت اعضای حماس و جهاد اسلامی، ضبط سلاح و خنثی‌سازی مواد منفجره بوده است. این سرکوب پس از آن صورت گرفت که عناصر تروریستی هفته گذشته دو خودروی متعلق به تشکیلات خودگردان را به سرقت برده و در جنین به نمایش گذاشتند.

 

تشکیلات خودگردان در مناطق جنوبی و مرکزی کرانه باختری حضور نسبتاً قدرتمندی دارد و می‌تواند نظم را حفظ کند. اما در بخش شمالی این منطقه، به‌ویژه در اردوگاه‌های پناهندگان در محدوده جنین، نابلس و طولکرم، در اعمال اقتدار علیه گروه‌های تروریستی با مشکل مواجه بوده است.

 

مقامات نظامی می‌گویند تشکیلات خودگردان این هفته با ورود اعضای خود به جنین، از جمله اردوگاه پناهندگان آن، شجاعت قابل توجهی نشان داد. ارتش اسرائیل امیدوار است چنین عملیات‌هایی ادامه یابد و برای کمک به موفقیت تشکیلات خودگردان در اجرای آن‌ها، که به نفع ارتش نیز هست، هر آنچه در توان دارد انجام خواهد داد.

 

در گذشته، تشکیلات خودگردان پس از عملیات‌های اخیر ارتش اسرائیل، وارد اردوگاه‌های پناهندگان شمال کرانه باختری نمی‌شد. کار به جایی رسیده بود که ارتش برای ماه‌ها عملیاتی در داخل اردوگاه‌های پناهندگان انجام نمی‌داد تا به تشکیلات خودگردان اجازه اقدام در آنجا را بدهد، که البته موفقیت چندانی نداشت. اکنون، ارتش اسرائیل و تشکیلات خودگردان به فاصله چند روز از یکدیگر در اردوگاه‌های پناهندگان عملیات انجام می‌دهند.

 

مجوزهای کار و تأثیرات اقتصادی

 

ارتش همچنین از افزایش تعداد مجوزهای کار فلسطینی‌های کرانه باختری در شهرک‌ها و داخل اسرائیل حمایت می‌کند، پس از آنکه تقریباً تمام این مجوزها در پی حمله حماس در ۷ اکتبر ۲۰۲۳ لغو شده بود. در حال حاضر، حدود ۱۰,۰۰۰ فلسطینی کرانه باختری دارای مجوز کار هستند و اکثریت قریب به اتفاق آن‌ها در شهرک‌ها یا مناطق صنعتی کرانه باختری مشغول به کار هستند.

 

ارتش مجوزهای کار را روش مهمی برای کاهش فشار بر این منطقه از نظر اقتصادی تضعیف‌شده می‌داند. تلاش‌های ارتش اسرائیل برای تقویت تشکیلات خودگردان یک اقدام خودسرانه نیست، بلکه دستورالعملی از سوی دولت اسرائیل است. این در حالی است که برخی وزرای دولت از تضعیف تشکیلات خودگردان حمایت می‌کنند.

 

خبرهای دیگر

مذاکرات دیپلماتیک ایران و آمریکا در مسقط عمان با میانجیگری عمان

مذاکرات هسته ای ایران و آمریکا

مذاکره‌کنندگان ارشد ایران و آمریکا پشت میز مذاکرات هسته‌ای در عمان

وندی شرمن، معاون پیشین وزیر خارجه آمریکا

وزیر امور خارجه ایران در حاشیه نشست سازمان همکاری‌های اسلامی

سید عباس عراقچی، وزیر امور خارجه ایران

مذاکرات هسته‌ای ایران و آمریکا با میانجی‌گری عمان

استیو ویتکوف، نماینده ویژه آمریکا در امور ایران

عضو خبرنامه "ایران من" شوید

خبرنامه هفتگی

آخرین اخبار مهم ایران و جهان را برای شما ارسال خواهیم کرد

عضویت

آخرین اخبار ایران و جهان