صفحه اصلی / بین الملل / هشدار وزیر خارجه آمریکا درباره خطرات سوءاستفاده از هوش مصنوعی

آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه ایالات متحده آمریکا

هشدار وزیر خارجه آمریکا درباره خطرات سوءاستفاده از هوش مصنوعی

سازمان ملل قطعنامه‌ای برای تنظیم هوش مصنوعی تصویب کرد. این قطعنامه خواستار توسعه سیستم‌های هوش مصنوعی ایمن و قابل اعتماد است که به حقوق بشر احترام می‌گذارند. همزمان، کشورهای مختلف نیز در حال تدوین قوانین ملی برای کنترل این فناوری هستند.
آنتونی بلینکن در حال اعلام موضع آمریکا درباره بحران غزه

سرویس خبری ایران من: در روزهای اخیر، سازمان ملل متحد گام مهمی در راستای مدیریت و قانونمندسازی هوش مصنوعی برداشته است. با تصویب قطعنامه‌ای که مورد حمایت آمریکا و دیگر کشورهای عضو قرار گرفته، چارچوبی برای توسعه مسئولانه این فناوری تعیین شده است.

 

دیدگاه وزیر خارجه آمریکا درباره فرصت ها و تهدیدهای هوش مصنوعی

 

به گزارش ایران من، وزیر خارجه دولت جو بایدن که در اخرین روزهای حضورش در این سمت به سر می برد، روز پنجشنبه به وقت محلی در نشست شورای امنیت درباره هوش مصنوعی گفت: هوش مصنوعی ظرفیت انجام کارهای بسیار خوبی را دارد. دانشمندان از هوش مصنوعی برای کشف داروهایی استفاده می کنند که می توانند با باکتری های مقاوم به آنتی بیوتیک مبارزه کنند. مدل‌های هوش مصنوعی بلایای طبیعی را با دقت بیشتری پیش‌بینی می‌کنند تا جوامع بتوانند بهتر آماده شوند.

 

بلینکن هشدار داد: «اگر از هوش مصنوعی سوء استفاده شود، این تکنولوژی می‌تواند تهدیدی بزرگ برای صلح و امنیت بین‌المللی باشد که شورای امنیت مسئول حفظ آن است. با هوش مصنوعی، هکرها می توانند حملات سایبری را مخرب تر انجام دهند و ردیابی آنها سخت تر می شود. حکومت های سرکوبگر از نظارت مبتنی بر هوش مصنوعی برای هدف قرار دادن روزنامه نگاران و مخالفان سیاسی استفاده می کنند و جوامع را بی ثبات می کنند. اگر الگوریتم‌ها در سیستم‌های تسلیحاتی استفاده شوند و در صورت نقص در عملکرد می‌توانند به طور تصادفی جرقه درگیری ایجاد کنند.»

 

راهکارهای پیشنهادی برای کنترل هوش مصنوعی

 

وزیر خارجه دولت بایدن گفت: با تنظیم قوانین برای هوش مصنوعی، می‌توانیم این خطرات را به حداقل برسانیم. ما می توانیم از وعده استثنایی این فناوری استفاده کنیم. ما می‌توانیم چشم‌اندازی را که سازمان ملل در چشم انداز جهانی دیجیتال گنجانده است، تحقق بخشیم؛ آینده‌ای که در آن فناوری فراگیر است، جایی که محدودیت نیست، پایدار، منصفانه، ایمن و برای مردم در همه جا امن است.

 

وزیر خارجه آمریکا افزود: در چند سال اخیر ایالات متحده آمریکا تلاش‌های بین‌المللی را برای رسیدن به این اهداف مشترک رهبری می‌کند. ما به عنوان خانه شرکت های فناوری پیشرو در جهان، مسئولیت تأثیرگذاری بر تکامل هوش مصنوعی را داریم.

 

اقدامات عملی برای تنظیم هوش مصنوعی

 

بلینکن اضافه کرد: دولت ما تعهدات شرکت های پیشرو آمریکایی را برای ایمن تر کردن سیستم های هوش مصنوعی بدست آورده است. آمریکا نزدیک به ۶۰ دولت را گرد هم آورده است تا دستورالعمل هایی برای کنترل هوش مصنوعی در صنایع نظامی ایحاد کنند. به عنوان مثال، ما می‌خواهیم اطمینان حاصل کنیم که مقامات ارشد بر توسعه و استقرار هوش مصنوعی – از جمله در سیستم‌های تسلیحاتی – نظارت می‌کنند و این ابزارها به روش‌هایی استفاده می‌شوند که از قوانین بشردوستانه بین‌المللی پیروی می‌کنند.

 

او تاکید کرد: جامعه بین‌المللی باید در برابر سوءاستفاده‌های غیرمسئولانه از هوش مصنوعی بایستد. امروزه بازیگران دولتی و غیردولتی به طور فزاینده ای از این ابزارها برای تأثیرگذاری و تحریف افکار عمومی، دستکاری روایت های ژئوپلیتیکی و مؤثرتر کردن عملیات سایبری تهاجمی استفاده می کنند. این اقدامات تنها با پیشرفت هوش مصنوعی بدتر می شود.

 

بلینکن در پایان گفت: ایالات متحده آمریکا با استفاده بدخواهانه از هوش مصنوعی توسط هر بازیگر مخالف است و ما از سایر اعضا در این شورا می خواهیم که با این اقدامات مخالفت و آنها را محکوم کنند. ما باید به هنجارهای مشترک خود پایبند باشیم و سیستم های هوش مصنوعی بسازیم که واقعاً ایمن و امن باشند.

 

قطعنامه سازمان ملل و واکنش های جهانی

 

به گزارشایران من، از سازمان ملل، مجمع عمومی سازمان ملل متحد قطعنامه‌ مورد حمایت آمریکا در مورد هوش مصنوعی را دوم فروردین ۱۴۰۳ برابر با ۲۱ مارس ۲۰۲۴ با اجماع تصویب کرد که به گفته واشنگتن گام بزرگی در جهت ایجاد یک مسیر جهانی برای تنظیم این فناوری به‌سرعت در حال توسعه است.

 

این قطعنامه که پس از بیش از سه ماه مذاکرات میان ده‌ها کشور تصویب شد، از کشورهای عضو سازمان ملل می‌خواهد که از وجود «سیستم‌های هوش مصنوعی ایمن، مطمئن و قابل اعتماد» که مسئولانه توسعه یافته و به حقوق بشر و قوانین بین‌المللی احترام می‌گذارند، اطمینان حاصل کنند و از کشورهای عضو سازمان ملل می‌خواهد که سیستم‌های هوش مصنوعی ایمن، مطمئن و قابل اعتماد را برای رسیدگی به بزرگترین چالش‌های زمانه ما ترویج کنند و سیستم های هوش مصنوعی باید انسان محور، قابل اعتماد و مسئولیت پذیر باشند.

 

این قطعنامه همچنین می خواهد که در بحث هوش مصنوعی به طور کامل به حقوق بشر و قوانین بین المللی احترام گذاشته شود و آنها را ترویج و محافظت کند و تعهداتی را برای از بین بردن شکاف‌های هوش مصنوعی و دیجیتال از طریق افزایش ظرفیت‌سازی و گسترش اتصال و سواد دیجیتال در کشورهای در حال توسعه تعیین می‌کند تا کشورها از طریق اقدام جمعی بتوانند از هوش مصنوعی برای تسریع توسعه این تکنولوژی استفاده کنند.

 

این قطعنامه غیرالزام آور بوده و مکانیسم اجرایی را شامل نمی شود. بحث‌ها در مورد بهترین نحوه تنظیم هوش مصنوعی بیش از یک سال است که در مجامع دوجانبه و چندجانبه، از اجلاس سران گروه ۷ در ژاپن تا اجلاس ایمنی هوش مصنوعی که نوامبر گذشته به میزبانی انگلستان برگزار شد، جریان داشته است. چندین کشور بزرگ‌جهانی نیز پیش از این، مسیرهای خود را برای تنظیم هوش مصنوعی تعیین کرده‌اند.

 

اتحادیه اروپا در اوایل ماه جاری قانون هوش مصنوعی اروپا را پس از تقریباً دو سال بحث و بررسی به تصویب رساند، در حالی که مقامات در چین مقررات نظارتی را برای این تکنولوژی وضع کرده‌اند.

 

خبرهای دیگر

نتانیاهو در حال سخنرانی درباره تحولات خاورمیانه

بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل

مشاور امنیت ملی آمریکا درباره برنامه هسته‌ای ایران هشدار می‌دهد

جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی آمریکا

نشست گروه‌های مقاومت فلسطینی در قاهره برای مذاکرات آتش‌بس

بنی گانتس، رهبر حزب اردوگاه اصلی

جورجیا ملونی در کنفرانس مطبوعاتی نشست سران اتحادیه اروپا در فنلاند

جورجیا ملونی، نخست وزیر ایتالیا

عضو خبرنامه "ایران من" شوید

خبرنامه هفتگی

آخرین اخبار مهم ایران و جهان را برای شما ارسال خواهیم کرد

عضویت

آخرین اخبار ایران و جهان

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00