صفحه اصلی / اقتصاد / همتی: هدف، جلوگیری از سفته‌بازی و کاهش فاصله نرخ‌های ارزی

عبدالناصر همتی، وزیر اقتصاد وامور دارایی

همتی: هدف، جلوگیری از سفته‌بازی و کاهش فاصله نرخ‌های ارزی

همتی در نشست با کمیسیون اقتصادی، دلایل شکل‌گیری بازار ارز تجاری را تشریح کرد. وی با اشاره به نوسانات نرخ دلار، تأکید کرد که ایجاد بازار ارز توافقی-تجاری به ثبات بازار می‌انجامد و بانک مرکزی در راستای تک‌نرخی کردن ارز گام برمی‌دارد.
نشست وزیر اقتصاد با کمیسیون اقتصادی مجلس درباره تحولات ارزی

سرویس خبری ایران من: در شرایطی که بازار ارز با نوسانات قابل توجهی روبرو شده است، عبدالناصر همتی، وزیر اقتصاد و امور دارایی، در نشستی مهم با کمیسیون اقتصادی مجلس به تبیین سیاست‌های دولت در حوزه ارز پرداخت. این نشست که با هدف بررسی راهکارهای مدیریت بازار ارز برگزار شد، حاوی نکات مهمی درباره آینده بازار ارز و برنامه‌های دولت برای ایجاد ثبات در این بازار است.

 

جزئیات نشست کمیسیون اقتصادی با وزیر اقتصاد

 

به گزارش ایران من از مجلس شورای اسلامی، عبدالناصر همتی، وزیر اقتصاد وامور دارایی صبح امروز (دوشنبه ۳ دی ماه) پس از پایان نشست با اعضای کمیسیون اقتصادی در رابطه با تحولات ارزی که در محل کمیسیون تلفیق مجلس برگزار شد، در تشریح این جلسه، اظهار داشت: در جلسه‌ای که امروز با اعضای کمیسیون اقتصادی مجلس برگزار شد، مباحث خوبی صورت گرفت و شرایط اقتصادی کشور برای نمایندگان تشریح شد، همچنین در این جلسه، دلایل شکل گیری بازار ارز تجاری از سوی رئیس کل بانک مرکزی و اقدامات صورت گرفته در این بازار، توضیح داده شد.

 

همتی تاکید کرد: همچنین بنده در این جلسه دلایل اقتصادی شکل‌گیری بازار ارز تجاری در کشور و سیاست های دولت در این زمینه را برای نمایندگان تشریح کردم.

 

تحلیل وضعیت بازار ارز و راهکارهای کنترل آن

 

وزیر اقتصاد و امور دارایی با بیان اینکه امیدواریم با اقداماتی که صورت می‌گیرد شاهد کنترل نرخ ارز در بازار باشیم، بیان کرد: به هر حال ما باید به امر تولید و صادرات نیز در کشور توجه داشته باشیم. همچنین ما باید از اختلاف نرخ های ارزی که باعث رانت می شود،جلوگیری کنیم.

 

همتی تاکید کرد: به اعتقاد بنده مجموعه تیم اقتصادی دولت تصمیمات خوبی را در زمینه مدیریت بازار ارز اتخاذ کرده است تا ثبات لازم در بازار ارز شکل گیرد.

 

بررسی تأثیر بازار ارز توافقی-تجاری

 

وزیر اقتصاد و امور دارایی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا ایجاد بازار ارز توافقی- تجاری موجب افزایش قیمت ارز در کشور شده است؟ گفت: خیر. شرایط بدین نحو نبوده است و این بازار حتماً وضعیت ارز را کنترل خواهد کرد.

 

وی با بیان اینکه نرخ دلار در اوایل آذر ماه سال ۱۴۰۳ به ۷۲ هزار تومان نیز رسید، بیان کرد: حتی در اوایل فروردین ۱۴۰۳ هم قیمت دلار به ۶۸ الی ۶۹ هزار تومان رسید، این در حالیست که نرخ ارز نیمایی در آن مقطع نرخ ثابتی داشت و ۴۰ هزار تومان بود. بنابراین این عوامل نقشی در افزایش نرخ ارز ندارد و عمدتا نشات گرفته از مسائل تورمی و همچنین آثار ناشی از تنش‌های منطقه‌ای است.

 

همتی با اشاره به اعمال برخی از تهدیدات علیه کشور اظهار کرد: این تهدیدات از منظر فضاسازی که صورت می‌گیرد، بر نرخ ارز اثرگذار است.ایجاد بازار ارز تجاری و توافقی به ثبات بازار ارز می‌انجامد، حتماً فاصله بین ارز تجاری و نرخ ارز بازار غیر رسمی بیش از پیش باعث سفته بازی و شتاب گرفتن نرخ ارز خواهد شد.

 

چشم‌انداز آینده و برنامه‌های بانک مرکزی

 

وی با اشاره به تجارب اتفاقات سال‌های ۹۷ و ۹۸ در موضوعات ارزی بیان کرد: وقتی ما نرخ ارز را به واقعیت‌های موجود نزدیک می‌کنیم این مسئله باعث می‌شود تا جلوی هرگونه سفته بازی و تنش های بعدی در این بازار گرفته شود.

 

همتی با بیان اینکه مجلس بانک مرکزی را مکلف به تک نرخی کردن قیمت ارز و ایجاد بازار مدیریت شناور شده کرده است، تاکید کرد: امیدواریم با سیاست‌هایی که بانک مرکزی در زمینه مدیریت بازار ارز اتخاذ کرده که البته این سیاست‌ها مبتنی بر قوانین است،شرایط بازار ارز بهبود یابد چرا که بانک مرکزی به موجب تکالیف قانونی در این بخش عمل می‌کند.

خبرهای دیگر

عملیات محرمانه پیجر: نقطه عطف در تاریخ جاسوسی مدرن

مصاحبه با افسر ارشد موساد

واکنش ایران به دستگیری شهروندان ایرانی در خارج از کشو

وحید جلال زاده، معاون کنسولی وزیر امور خارجه

سخنرانی فاطمه مهاجرانی در مراسم گرامیداشت روز زن در وزارت بهداش

فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت

تکذیب شایعه طلاق اسما اسد توسط سخنگوی کرملین

دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین

عضو خبرنامه "ایران من" شوید

خبرنامه هفتگی

آخرین اخبار مهم ایران و جهان را برای شما ارسال خواهیم کرد

عضویت

آخرین اخبار ایران و جهان

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00