صفحه اصلی / بین الملل / تلاش بریکس برای رهایی از سلطه دلار در سایه تهدیدهای ترامپ

دونالد ترامپ، رئیس جمهوری منتخب آمریکا

تلاش بریکس برای رهایی از سلطه دلار در سایه تهدیدهای ترامپ

تحلیل مرکز مطالعاتی درباره موضع‌گیری ترامپ علیه بریکس و تهدید به اعمال تعرفه‌های ۱۰۰ درصدی بر کشورهای عضو این گروه، همزمان با تلاش‌های بریکس برای کاهش وابستگی به دلار و ایجاد نظام مالی جایگزین را بررسی می‌کند.
تقابل ترامپ و بریکس در نظام مالی جهانی

سرویس خبری ایران من: در پی تشدید تنش‌های اقتصادی میان آمریکا و گروه بریکس، اظهارات اخیر دونالد ترامپ در مورد تهدید به اعمال تعرفه‌های سنگین بر کشورهای عضو این گروه، توجه بسیاری را به خود جلب کرده است. تحلیل حاضر به بررسی این موضع‌گیری‌ها و تأثیر احتمالی آن بر آینده نظام مالی جهانی می‌پردازد.

 

واکنش تند ترامپ به اقدامات بریکس

 

به گزارش ایران من، این مرکز تحقیقاتی در تحلیلی در زمینه رویکرد ترامپ به بریکس آورده است که رئیس جمهوری منتخب آمریکا ۳۰ نوامبر امسال دیدگاه تندی را در رسانه توییتر (ایکس کنونی) اعلام کرد مبنی بر اینکه کشورهای بریکس در حال دور شدن از دلار هستند و این روند «در حالی که ما ایستاده‌ایم و تماشا می‌کنیم تمام شده است.»

 

این اظهارات که همزمان با نشست بریکس در کازان روسیه با حضور مقامات ۳۶ کشور برگزار شد، با واکنش دیگر ترامپ نیز همراه شد که وی تأکید داشت کشورهای مذکور با «تعرفه‌های ۱۰۰ درصدی» مواجه خواهند شد، اگر بخواهند دلار را با ارز بریکس یا هر ارز دیگری جایگزین کنند.

 

نگرانی‌ها درباره رهبری گروه ۷

 

«ریمون تنویر حسین» نویسنده گزارش تصریح دارد: بازگشت ترامپ به کاخ سفید نگرانی‌هایی را درباره این موضوع برانگیخته است که آیا کشورهای «گروه ۷» با رهبری که به شدت انزواطلب است، می‌توانند در برابر بلوک بریکس تاب بیاورند.

 

نشنال اینترست با اشاره به تهدید تعرفه ۱۰۰ درصدی ترامپ برای کشورهایی که با بریکس همکاری می کنند، آورده است: این تهدید گواهی می‌دهد که چرا این کشورها در ۱۶ سال گذشته در کنار بریکس برای ایجاد جایگزین‌هایی برای دلار تلاش کرده‌اند. در واقع، در دوران نخست ریاست‌ جمهوری ترامپ، «یانگ جیه‌چی» مشاور دولتی چین اظهار داشت که «برای مفاهیم، سیستم‌ها و مدل‌های حکمرانی غربی، به طور فزاینده‌ای دشوار است که با وضعیت جدید بین‌المللی همگام شوند. حکمرانی جهانی تحت رهبری غرب دچار اختلال شده و به نقطه‌ای رسیده است که دیگر قابل نجات نیست.»

 

اهداف و چالش‌های پیش روی بریکس

 

این گزارش چهار هدف عمده بریکس را این گونه دسته بندی کرده است: ایجاد یک سیستم مالی جایگزین برای سیستم مالی غربی، هماهنگی بهتر سیاست‌های اقتصادی، جست‌وجوی جایگاه بهتر در حکمرانی جهانی و کاهش وابستگی به دلار آمریکا.

 

در بخش دیگر این تحلیل با برشمردن برخی اقدامات این گروه در زمینه دلارزدایی ادعا شده است که گسل‌های امنیتی و ژئوپلیتیکی بین کشورهای عضو در این زمینه وجود دارد که در مورد توانایی این مجمع در کسب فایده از هر نوع همکاری تردید ایجاد می‌کند. به عنوان مثال درگیری مرزی در امتداد مرز چین و هند به تعمیق روابط دهلی نو با ایالات متحده منجر شد.

 

گزارش در پایان تاکید دارد که افزوده شدن ترامپ به معادله (بریکس و غرب) به عنوان راس بلوک گروه ۷ به صورت بالقوه می تواند موجب تشریک مساعی اعضای بریکس شود و به همکاری مشترک آن ها در مورد نگرانی هایی مانند وضعیت اقلیمی و انجام امور مالی بین کشورهایی که در حال حاضر تحت تحریم های سنگین قرار دارند، سرعت ببخشد.

خبرهای دیگر

تصویر سیسیلیا سالا، روزنامه‌نگار بازداشت شده ایتالیایی در تهران

آنتونیو تاجانی، وزیر امور خارجه ایتالیا

نخست‌وزیر نروژ در حال بیان اظهارات انتقادی درباره وضعیت بحرانی غزه

یوناس گاهر استوره، نخست وزیر نروژ

امضای قانون جدید مبارزه با تروریسم توسط ولادیمیر پوتین

ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه

دیدار هاکان فیدان با مقامات سوریه در دمشق

هاکان فیدان، وزیر خارجه ترکیه

عضو خبرنامه "ایران من" شوید

خبرنامه هفتگی

آخرین اخبار مهم ایران و جهان را برای شما ارسال خواهیم کرد

عضویت

آخرین اخبار ایران و جهان

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00