صفحه اصلی / بین الملل / افشاگری واشنگتن پست از ضعف‌های امنیتی سرویس مخفی آمریکا

دونالد ترامپ، رئیس جمهور منتخب آمریکا

افشاگری واشنگتن پست از ضعف‌های امنیتی سرویس مخفی آمریکا

سرویس مخفی آمریکا با افزایش نیروهای کم‌تجربه و خروج ماموران باسابقه روبروست. آمار نشان می‌دهد نیروهای کم‌تجربه به ۴۰ درصد افزایش یافته، درحالی‌که ماموران باتجربه تنها ۸ درصد نیروها را تشکیل می‌دهند.
ماموران سرویس مخفی آمریکا در حال محافظت از رئیس جمهور

سرویس خبری ایران من: در حالی که سرویس مخفی آمریکا همواره به عنوان یکی از مهم‌ترین نهادهای امنیتی این کشور شناخته می‌شده، گزارش تحقیقی واشنگتن پست از چالش‌های جدی این سازمان در تأمین امنیت مقامات ارشد پرده برداشته است. کمبود نیروهای متخصص، خروج ماموران باتجربه و افزایش نیروهای کم‌تجربه، این نهاد را با بحرانی بی‌سابقه روبرو کرده که می‌تواند پیامدهای جدی برای امنیت ملی آمریکا داشته باشد.

 

چالش کمبود نیروی باتجربه در سرویس مخفی

 

به گزارش ایران من، این رسانه آمریکایی با استناد بر تحقیقات مستقل کمیته وزارت امنیت داخلی نوشت: در روزهای قبل از گردهمایی تبلیغاتی دونالد ترامپ در شهر باتلر ایالت پنسیلوانیا سرویس مخفی آمریکا به محافظی نیاز داشت که بتواند برنامه امنیتی رئیس جمهوری سابق آمریکا را در حالی که در فضای باز برای هزاران نفر سخنرانی می کرد، اجرا کند اما با توجه به کمبود نیرو، سرویس مخفی مجبور شد به فردی جوان و کم تجربه روی آورد.

 

واشنگتن پست به نقل از چند مامور سابق سرویس مخفی خاطرنشان کرد: در گذشته نیروهای جدید دستکم ۵ سال برای ماموریت های میدانی آموزش می دیدند و از آنها درخواست می شد قبل ازاین که بتوانند عهده دار نظارت بر رویدادهای عمومی بزرگی مانند گردهمای باتلر شوند، دستکم دوسال دیگر نیز در ماموریت های محافظتی آموزش ببینند. اما ماموری که مسئولیت امنیت رئیس جمهوری را درگردهمایی باتلر برعهده داشت چهار سال پیش به سرویس مخفی ملحق شده بود و تنها در سال ۲۰۲۳ کار خود را در ماموریت های حفاظتی آغاز کرد.

 

بحران‌های امنیتی و شکست‌های اخیر

 

این روزنامه به نقل از جاناتان واکرو مدیر امنیتی و ناظر پیشین تیم حفاظتی باراک اوباما رئیس جمهوری پیشین آمریکا گفت: اگر ماموری با تجربه اندک مسئول برنامه ریزی امنیتی برای گردهمایی باتلر بوده این بدان معناست که نیروی دیگری وجود نداشته است.

 

تیراندازی ۱۳ ژوئیه (۲۲ تیر) در گردهمایی ترامپ که در آن ضعف آژانس در مسدود کردن خطوط دید از پشت بام مجاور، به یک مرد مسلح اجازه داد تا حد ترور ترامپ به او نزدیک شود بسیاری در آمریکا را در بهت فرو برد و قانونگذاران را وادار کرد تا این سوال را مطرح کنند که برای سرویس مخفی که سابقه ای طولانی در حفظ امنیت رئیسان جمهوری سابق آمریکا داشته چه اتفاقی افتاده است.

 

به نوشته واشنگتن پست اشتباهاتی که در گردهمایی باتلر رخ داد بزرگترین شکست سرویس مخفی آمریکا از سال ۱۹۸۱ و تلاش ناکام برای ترور رونالد ریگان رئیس جمهوری پیشین آمریکا بوده است.

 

مشکلات ساختاری و بودجه‌ای

 

اشتباهات امنیتی تحقیرکننده در دولت باراک اوباما باعث شد کاخ سفید و کنگره تحقیقات مستقلی را در سال ۲۰۱۴ آغاز کنند که نتیجه گرفت سرویس مخفی در بحران است و کمیته تحقیقات توصیه کرد آموزش ماموران افزایش یابد و رهبری جدیدی بکار گرفته شود که به اذعان محققان، به جای رفع مشکلات به دنبال سرپوش گذاشتن بر آنها است.

 

با این حال سه رئیس جمهوری پیشین آمریکا و کنگره نتوانسته اند آسیب پذیری اصلی سرویس مخفی را که از یک دهه قبل شناسایی شده برطرف کنند. درمقابل مشکلات این نهاد آمریکایی وخیم تر شده و آن را در ماموریت های کلیدی خود ضعیف تر کرده است.

 

بودجه سالانه سرویس مخفی در هشت سال گذشته از ۲.۳ میلیارددلار در سال مالی ۲۰۱۷ به ۳.۱ میلیارد دلار در سال ۲۰۲۴ افزایش یافت، اما مقامات ارشد سرویس مخفی می گویند این افزایش هزینه های ناشی از تهدیدها را پوشش نمی دهد.

 

روند نگران‌کننده خروج نیروهای متخصص

 

واشنگتن پست در بخشی از گزارش خود با استناد بر اطلاعاتی که از سرویس مخفی بدست آورده افزود: از سال ۲۰۱۵ مامورانی که بیش از یک دهه در سرویس مخفی تجربه داشتند به جای ماندن در این نهاد تا موعد بازنشستگی با آمار هشدار دهنده ای استعفا داده اند و مقامات ارشد سرویس مخفی با تشخیص آسیب ناشی از خروج ماموران ارشد این سازمان، با پیشنهاد حقوق ۲۵ هزار دلاری موافقت کردند تا از خروج ماموران ارشد این نهاد جلوگیری کنند اما داده ها نشان می دهد این طرح کافی نبوده است.

 

بررسی های واشنگتن پست نشان داده که در سال ۲۰۱۵ ماموران کهنه کار سرویس مخفی با تجربه کار ۱۱ تا ۱۵ ساله تقریبا یک سوم نیروی کار این نهاد را تشکیل می داند اما آنها کنون تنها ۸ درصد را تشکیل می دهند که کاهش چشمگیر در ماموران باتجربه ای را نشان می دهد که مسئولیت آموزش و نظارت را برعهده دارند.

خبرهای دیگر

شورای امنیت

شورای امنیت سازمان ملل متحد

نرگس محمدی، صدای مقاومت از پشت دیوارهای زندان

نرگس محمدی، برنده نوبل صلح

تنش آبی میان ایران و افغانستان؛ چالش‌های دیپلماتیک بر سر مدیریت منابع مشترک

اسماعیل بقائی، سخنگوی وزارت امور خارجه

واکنش نماینده مجلس به تعویق قانون حجاب

سیدمحمود نبویان، نماینده تهران در مجلس

عضو خبرنامه "ایران من" شوید

خبرنامه هفتگی

آخرین اخبار مهم ایران و جهان را برای شما ارسال خواهیم کرد

عضویت

آخرین اخبار ایران و جهان

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00