صفحه اصلی / اخبار داخلی / راهکار جدید برای تقویت احزاب: حمایت از احزاب با ۱۰۰ هزار عضو

محمدرضا باهنر، دبیرکل جامعه اسلامی مهندسین

راهکار جدید برای تقویت احزاب: حمایت از احزاب با ۱۰۰ هزار عضو

باهنر با اشاره به وجود ۲۰۰ حزب در کشور، بر ضرورت شکل‌گیری چند حزب قدرتمند تأکید کرد. او به چالش‌های موجود در مسیر تحزب و تأثیر تحولات فناوری بر آینده سیاست پرداخت و راهکارهایی برای تقویت نظام حزبی ارائه داد.
محمدرضا باهنر در نشست حزب موتلفه درباره آینده احزاب سخن می‌گوید

سرویس خبری ایران من: در آستانه تحولات گسترده جهانی و پیشرفت‌های چشمگیر فناوری، نقش و جایگاه احزاب در نظام سیاسی کشور اهمیتی دوچندان یافته است. محمدرضا باهنر، دبیرکل جامعه اسلامی مهندسین، در سخنرانی خود در افتتاحیه چهاردهمین حزب موتلفه، به تحلیل جامعی از وضعیت کنونی احزاب در ایران، چالش‌های پیش رو و راهکارهای تقویت نظام حزبی پرداخت. در این گزارش، دیدگاه‌های ایشان درباره ضرورت شکل‌گیری احزاب قدرتمند و نقش آن‌ها در آینده سیاسی کشور مورد بررسی قرار می‌گیرد.

 

وضعیت کنونی احزاب در ایران

 

به گزارش ایران من، دبیرکل جامعه اسلامی مهندسین در افتتاحیه چهاردهمین حزب موتلفه که عصر امروز برگزار شد، گفت: در رابطه با مسئله تحزب در نظام جمهوری اسلامی ایران فکر می کنم الان مشکلات پیچیده و جدی داریم در قانون اساسی تشکیل احزاب آزاد است و در ورود و خروج افراد هم به احزاب اجباری نیست و باید قانونمند باشد قانون احزاب را هم ما در مجلس چندبار اصلاح کردیم.

 

تعدد احزاب و چالش‌های موجود

 

محمدرضا باهنر ادامه داد: امروز ما در کشورمان حدود ۲۰۰ حزب داریم که از وزارت کشور مجوز گرفتند و فعال هستند و خودشان را به سه گروه اصولگرا و اصلاح طلب و مستقل تقسیم کرده اند. برخی از احزاب از جمله حزب خودمان مجموعه آدم هایشان در یک فولکس واگن بیشتر جا نمی گیرد. در رابطه با مسئله تحزب معتقدم در کشورهای دموکراتیک که به آن دموکراسی، جمهوری یا لیبرال دموکرات گفته می شود ما هم به آن می گوییم مردم سالاری دینی. بعید می دانم نظام مردم سالاری دینی بدون شکل گیری سه الی چهار حزب قدرتمند موضع‌دار و پاسخگو به سرمنزل مقصود برسد.

 

این فعال اصولگرا خاطرنشان کرد: موانع تشکیل حزب و بزرگ شدن و قدرتمند شدن حزب در کشور چیست. این موانع دلایل متعددی دارد اما بخش عمده‌ای از آن برمی‌گردد به اینکه ما سیاسیون عموماً منافع حزب را می‌خواهیم ولی هزینه‌های حزب را حاضر نیستیم بپردازیم یعنی احزاب شروع به کار می کنند و تلاش می کنند و موقع انتخابات جبهه ایستادگی و جبهه پیروان خط امام رهبری و انواع اقسام جبهات درست می‌کنند تعدادی از این افراد به مجلس می روند و دیگر کاری به حزب ندارند و از نردبانی که بالا رفته آن را پایین پرتاب می کنند.

 

چالش‌های فناوری و آینده سیاست

 

باهنر تصریح کرد: برخی هم کمی توهم دارند و فکر می کنند که به اندازه رای شان فهم و شعور دارند یعنی برخی از ما مقداری توهم داریم و فکر می‌کنیم اگر ۲۰۰ هزار رای آورده‌ایم یعنی اندازه ۲۰۰ هزار نفر می‌فهمیم، و کسی که ۲۰ میلیون رای می‌آورد فکر می‌کند به اندازه ۲۰ میلیون نفر متوجه می‌شود، در حالی که نظام حکمرانی مطلوب این است که ساختار سیاسی معتبر داشته باشد. بخش دیگر قضیه این است که سرعت تغییرات علم و فناوری در دنیا یک سرعت سرسام‌آوری شده یک زمانی می‌گفتند هر هفت سال یا هر هشت سال یک دفعه علم دنیا دو برابر می شود اما امروز این رسیده به نزدیک به یک سال. الان درباره هوش مصنوعی بعضی‌ها خوف دارند و نگرانند که این هوش مصنوعی ۲۰ سال ۲۵ سال دیگه قدرت را از دست بشر بگیرد و بشر را خلاصه مغفور خودش کرده است.

 

وی ادامه داد: پدر هوش مصنوعی دنیا حدود هشت ماه قبل رسماً استعفا کرد و گفت من بر آینده بشریت در ۲۰ سال ۳۰ سال آینده نگران هستم که آیا هوش مصنوعی مستخدم بشر است یا بشر مستخدم هوش مصنوعی می شود. ما اگر بخواهیم در ۳۰ سال قبل ۴۰ سال قبل ۵۰ سال قبل زندگی کنیم داستان زندگی‌مان همین است و کاری هم نمی شود کرد حالا اگر بخواهیم چهار تا پنج تا حزب داشته باشیم اگر به تقسیم بندی های قبلی بخواهیم برگردیم اصولگرا اصلاح طلب اگر بخواهیم یکم توسعه بدیم اصولگرا اصلاح طلب، معتدل می شود.

 

راهکارها و چشم‌انداز آینده

 

دبیرکل جامعه اسلامی مهندسین اظهار کرد: نیاز نیست قانون احزاب را عوض کنیم بلکه وزارت کشور و دولت آیین نامه‌ای بنویسد و به احزاب موجود فرصت دهد که هر کدام از آنها توانستند اعضای خود را به ۱۰۰ هزار نفر برسانند و حمایت‌های مادی و معنوی را به همین نسبت به آن احزاب بزرگ متمرکز کنیم.

 

باهنر گفت: هنوز معتقدم می‌توانیم ۴ و ۵ حزب بزرگ داشته باشیم اما به سرعت این فرصت را هم از دست می‌دهیم، ما نمی‌توانیم حتی نسبت به ۱۰ سال قبل زندگی را پیش ببریم چه برسد به ۵۰ سال قبل، ما باید با تحولات سرسام‌آور دنیا خودمان را همراه کنیم. امید داریم حزب موتلفه‌ای که یکی از احزاب پیشکسوت کشور است به عنوان یکی از پنج حزب بزرگ کشور به فعالیت خود ادامه دهد.

 

دبیرکل جامعه اسلامی مهندسین به نهادهای ناظر در دیگر کشورها اشاره کرد و گفت: در دیگر کشورها سیاسی تنظیم می‌کنند و همه نهادها طبق آن حرکت می‌کنند، برخی می‌گویند احزاب با رهبری تطابق ندارد، در حالی که سیاست‌های کلی نظام توسط رهبری ابلاغ می‌شود و همه نهادها مکلف هستند در چهارچوب این سیاست‌ها حرکت کنند، این چتری است که خط همه را مشخص می‌کند. احزاب می‌توانند در نظام ولایی فعال باشند و گسترده شوند و امید را به نسل‌های آینده تزریق کنند.

 

خبرهای دیگر

تحلیل انتقادی مذاکره با آمریکا

حسین شریعتمداری، مدیر مسئول روزنامه کیهان

تأسیسات هسته‌ای ایران و توانمندی‌های فنی در حوزه غنی‌سازی اورانیوم

فریدون عباسی، رئیس اسبق سازمان انرژی اتمی

پایگاه نظامی روسیه در سوریه در میانه تحولات سیاسی

ماریا زاخاروواه، سخنگوی وزارت خارجه روسیه

عضو خبرنامه "ایران من" شوید

خبرنامه هفتگی

آخرین اخبار مهم ایران و جهان را برای شما ارسال خواهیم کرد

عضویت

آخرین اخبار ایران و جهان

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00