سرویس خبری ایران من: در همایش کارگزاران گزینش کشور که با حضور مسعود پزشکیان، رئیس جمهور، در سالن همایشهای صداوسیما برگزار شد، موضوعات مهمی در خصوص اصلاح نظام گزینش و شایستهسالاری مورد بحث قرار گرفت. این همایش که با گرامیداشت یاد سردار شهید سلیمانی آغاز شد، به چالشهای موجود در نظام اداری کشور و راهکارهای بهبود آن پرداخت. رئیس جمهور در این نشست با تأکید بر ضرورت تغییر در معیارهای گزینش، نکات مهمی را در خصوص اهمیت تجربه و تخصص در کنار تعهد مطرح کرد و خواستار توجه بیشتر به اصول عدالت و انصاف در انتخاب مدیران شد.
اهمیت عدالت و تقوا در مدیریت کشور
«مسعود پزشکیان» در همایش کارگزاران گزینش کشور که امروز چهارشنبه ۱۲ دیماه ۱۴۰۳ در محل سالن همایشهای صداوسیما برگزار شد، با اشاره به پخش بخش هایی از سخنان سردار شهید دلها، حاح قاسم سلیمانی، با گرامیداشت یاد و خاطره سردار مقاومت،گفت: سخنان سردار سلیمانی تلنگری به همه ما بود که با مردم چگونه باید رفتار کنیم.
رئیس جمهور تاکید کرد: واقعیت ها و مشکلاتی که امروز در بخش های مختلف جامعه با آن مواجه هستیم بخاطر رفتار اشتباه خود ما است و اگر رفتار ما درست بود و عملکرد ما براساس تقوی و عدالت و انصاف بود، با این وضعیت مواجه نبودیم.
پزشکیان افزود: رهبر معظم انقلاب همواره تاکید دارند که ما باید در مدیریت، اعمال و رفتار خود الهام بخش باشیم اما امروز با آنچه باید باشیم خیلی فاصله داریم.
چالشهای انتخاب مدیران و ضرورت تجربه
رئیس جمهور تصریح کرد: دین اسلام برای این آمده است که عدالت و انصاف را در بین مردم جاری و ساری کند، اگر درست آموزش می دادیم و با عدالت و انصاف رفتار می کردیم، دنبال این نبودیم که کف خیابان با مردم برخورد کنیم.
وی افزود: اگر در سیستم اداری امروز با مشکلات متعدد مواجه هستیم بخاطر این است که در انتخاب های خود درست رفتار و عمل نکرده ایم. وظیفه همه ما این است که خدمتگزار مردم باشیم، به ما اجازه نداده اند و انتخاب نکرده اند که فقط اینجا صحبت کنیم، باید مشکلات مردم را حل کنیم.
معیارهای شایستهسالاری در گزینش
پرئیس جمهور با بیان اینکه باید ابزاری داشته باشیم که فرد متقیتر را تشخیص دهیم، افزود: از کتاب قرآن و احادیث اینگونه برمیآید که متقی کسی است که حرکت بدون خطا انجام میدهد. شهید مطهری میگوید متقی در زمین گل آلود و کثیف باید طوری حرکت کند که لکهای از آن کثیفی به لباس و تنش نرسد.
وی با نقل بیانی از امیرالمومنین (ع)، خاطرنشان کرد: کسی که خطا میکند سوار بر اسبی وحشی است که افسار اسب در دستش نیست و به سمت آتش میرود اما تقوا همچون اسب رامی است که افسار در دست سوار است و به هدف خود میرسد. برتقوا هلاکت معنا ندارد، اگر جامعه تشنه است، اگر جامعه مشکل دارد و با مسائلی روبرو هستیم، باید اختلافات و مشکلات را حل کنیم و توبه کنیم.
اصلاح نظام گزینش و تحقق عدالت اداری
معاون اجرایی رییس جمهوری و رییس اداره گزینش کشور طی سخنانی در ابتدای این همایش با بیان نقل قولی از امام خمینی (ره)، گفت: حضرت امام در سال ۱۳۶۱ با اشاره به مشکلات گزینش بیاناتی فرموند که به تصویب قانون گزینش و تصویب هیاتهای جدید منجر شد.
ایشان تاکید کردند که بسیاری از سوالات اسلامی کتابچهها از مسائل غیرمبتلابه است که فضلا و علما نیز از پاسخ آن عاجز هستند. این نحوه سوالات معیار در گزینش در افراد نیست و ندانستن آن عیبی ندارد. حضرت امام فرمودند که تجسس در اعمال شخصی در گروههای غیرمفسدین مطلقا ممنوع است.