سرویس خبری ایران من: در شرایط حساس کنونی و تداوم درگیریهای نظامی در اوکراین، اظهارات اخیر فرستاده ویژه بایدن نشاندهنده تغییراتی در نگرش مقامات غربی نسبت به این بحران است. این گزارش به بررسی دیدگاههای جدید درباره آینده مناطق اشغالی اوکراین و احتمال دستیابی به توافق صلح میپردازد.
دیدگاه فرستاده ویژه بایدن درباره مناطق اشغالی
به گزارش ایران من، به نقل از تارنمای خبری لیگا، ولکر در جریان یک مصاحبه با اشاره به اینکه هیچکس اشغال سرزمینهای اوکراین از سوی روسیه را به رسمیت نمیشناسد، اظهار کرد: اما ما احتمالاً درک خواهیم کرد که اوکراین این مناطق را از طریق نظامی بازپس نخواهد گرفت و مجبور است آنها را به عنوان بخشی از یک توافق صلح به روسیه واگذار کند.
چالشهای پیش روی اوکراین
وی در ادامه با بیان اینکه تلاشها برای رفع اشغال سرزمینهای اوکراین باید بر روشهای دیگر متمرکز شود، گفت: البته روسیه به احتمال زیاد در برابر هر روشی مقاومت کرده و به اشغال خود ادامه خواهد داد.
فرستاده ویژه بایدن در اوکراین در ادامه با یادآوری این موضوع که متحدان اوکراین در حال مقابله با روسیه از طریق اعمال تحریمها و سایر روشهایی که برای آنها امکانپذیر باشد هستند، تاکید کرد: با این وجود وضعیت کنونی اوکراین من را به یاد آلمان پس از جنگ جهانی دوم میاندازد و اوکراین ممکن است مجبور باشد برای جلوگیری از تحقق یک شکست کامل نظامی، از قسمتهایی از سرزمین خود صرفنظر کند.
پیشینه درگیری و واکنشهای بینالمللی
به گزارش ایران من، رئیس جمهور روسیه ۲۱ فوریه ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بیتوجهی غرب به نگرانیهای امنیتی مسکو، استقلال جمهوریهای خلق دونتسک و لوهانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.
ولادیمیر پوتین سه روز پس از آن، پنجشنبه ۲۴ فوریه (۵ اسفند ۱۴۰۰) نیز عملیاتی نظامی که آن را «عملیات ویژه» خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو – کییف به رویارویی نظامی تبدیل شد.
آمریکا و کشورهای غربی در پاسخ به این اقدام روسیه، تاکنون تحریمهای گستردهای را علیه مسکو اعمال و میلیاردها دلار تسلیحات و تجهیزات نظامی به کییف ارسال کردهاند.