سرویس خبری ایران من: بررسی طرح استیضاح وزرای دولت در شرایط کنونی کشور و واکنشهای مختلف به آن، موضوعی است که توجه بسیاری از کارشناسان و تحلیلگران سیاسی را به خود جلب کرده است. در این گزارش، به بررسی دیدگاههای مختلف درباره این موضوع و تحلیل ابعاد مختلف آن میپردازیم.
دیدگاه کارشناسی درباره استیضاحهای زودهنگام
یه گزارش ایران من، محمد مهاجری با بیان اینکه کاملا روشن است، مطرح شدن این استیضاح های زودهنگام به نتیجه نخواهد رسید و به رأی عدم اعتماد به وزیران نخواهد انجامید و چه بسا حتی در جلسه علنی نیز مطرح نشود، اظهار داشت: خود نمایندگان امضاء کننده استیضاح نیز میدانند که قوه عاقله کشور اجازه نخواهد داد دولتی که کمتر از ۴ ماه در قدرت است به این سرعت تضعیف شود.
تحلیل پشت پرده استیضاحها
مهاجری با تأکید بر اینکه همه داستان این نیست که چند نماینده تندرو طرح استیضاحی را امضاء کنند و به دنبال کنار گذاشته شدن یک وزیر و تضعیف دولت باشند، تصریح کرد: باید دنبال اهداف دیگری در پس پرده ظاهری که می بینیم گشت. این موضوع حتما یک پیچیدگیهای دیگری دارد که لازم است دستگاههای امنیتی کشور پشت پرده آن را بکاوند و واقعیتهای قضیه را منتشر کنند.
نقش جریانهای افراطی و واکنش حاکمیت
وی افزود: جریان افراطی و تندرویی که امروز در کشور به دنبال عقدهگشایی و انتقام از دولت آقای پزشکیان است، سالهاست از یک حاشیه امن برخوردار است که متاسفانه بخشهایی از حاکمیت هم با آنها همراه است. اگر دستگاهی بتواند پشت پرده آنها را کشف کند و اطلاعاتی را که به دست می آید به مقامات و مردم برساند، معلوم خواهد شد این وقایع یک اتفاق سیاسی ساده و یک رقابت سیاسی بین دو جناح و گروه سیاسی کشور نیست و زخمهای کهنهتری در این موضوع وجود دارد که باید به دنبال کشف آنها باشیم.
موضع رسمی مجلس
محمد باقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی طی سخنانی در جلسه علنی سه شنبه ۱۱ دیماه با بیان این که نمایندگان توصیه موکد رهبر انقلاب مبنی بر تعامل سازنده با دولت را فراموش نخواهند کرد،گفت: سخن گفتن از استیضاح در شرایط فعلی کشور خلاف منافع ملی و فقط یک اقدام نمایشی و سیاسی محسوب می شود.