صفحه اصلی / بین الملل / نبیه بری از برگزاری نشست انتخاب رئیس جمهور لبنان در ۹ ژانویه خبر داد

نبیه بری، رئیس پارلمان لبنان

نبیه بری از برگزاری نشست انتخاب رئیس جمهور لبنان در ۹ ژانویه خبر داد

نبیه بری برای انتخاب رئیس جمهور لبنان نشست پارلمانی را در نهم ژانویه ۲۰۲۵ برگزار خواهد کرد. این در حالی است که لبنان با چالش‌های سیاسی و اقتصادی متعددی روبروست و بیش از دو سال است که در خلأ ریاست جمهوری به سر می‌برد.
نشست پارلمان لبنان برای انتخاب رئیس جمهور جدید

سرویس خبری ایران من: پس از دو سال خلأ ریاست جمهوری در لبنان، نبیه بری رئیس پارلمان این کشور از برگزاری نشستی برای انتخاب رئیس جمهور در تاریخ نهم ژانویه ۲۰۲۵ خبر داد. این تصمیم در شرایطی اتخاذ می‌شود که لبنان با چالش‌های متعدد سیاسی و اقتصادی روبروست و نیاز به ثبات سیاسی در این کشور بیش از پیش احساس می‌شود.

 

اعلام رسمی برگزاری نشست انتخاباتی

 

به گزارش ایران من، «نبیه بری» رئیس پارلمان لبنان رسماً خواهان برگزاری نشست پارلمان برای انتخاب رئیس جمهور این کشور شد.

 

بر اساس گزارش شبکه خبری المیادین، طبق این درخواست نبیه بری، نشست مذکور ۱۱ صبح روز پنجشنبه (نهم ژانویه) بیستم دی‌ماه برگزار خواهد شد.

 

پس از برقراری آتش‌بس، نبیه بری در فراخوان خود نمایندگان پارلمان را به حضور در نشست انتخاب رئیس‌جمهور در نهم ژانویه ۲۰۲۵ (۲۰ دی) دعوت کرد.

 

چالش‌های سیاسی و موانع انتخاب رئیس جمهور

 

رئیس پارلمان لبنان پیشتر نیز در اظهاراتی به روزنامه النهار گفته بود، پس از برقراری آتش‌بس دستور خواهد داد برای انتخاب رئیس‌جمهور تشکیل جلسه داده شود.

 

وی افزود، لازم نیست ۲ ماه برای انجام این وظیفه صبر کند و در عین حال تأکید کرد ضروری است که یک رئیس‌جمهور توافقی انتخاب شود که پاسخگوی این مرحله و چالش‌های آن باشد.

 

پیش از این، حسن فضل الله، عضو فراکسیون وفاء به مقاومت (وابسته به حزب‌الله) در پارلمان لبنان اعلام کرد: انتخاب رئیس جمهور مسؤولیت لبنانی‌ها است که از طریق پارلمانشان انجام می‌شود و هیچ‌کس در خارج هر چقدر هم که فشارها را اعمال کند و با هر عنوان یا درخواستی نمی‌تواند رئیس جمهوری را بر مردم لبنان تحمیل کند یا شروطی را در مورد روند انتخاب یا چگونگی مدیریت کشورشان بر آنها دیکته کند.

 

نقش بازیگران داخلی و خارجی در روند انتخابات

 

اشرف ریفی، نماینده لبنانی و وزیر دادگستری پیشین این کشور در جریان گفت‌وگوی ویژه با شبکه «الحره» در روز دوشنبه پیش‌بینی کرد که «ژوزف عون» در ۹ ژانویه با احتمال کسب ۸۰ درصد رأی موافق به‌عنوان رئیس جمهور لبنان انتخاب شود.

 

وی در ادامه افزود به زودی نشستی میان «ژوزف عون» فرمانده ارتش و «سمیر جعجع» رئیس حزب نیروهای لبنانی برگزار خواهد شد.

 

در بحبوحه تشدید تنش‌های روزافزون میان رژیم صهیونیستی و حزب‌الله لبنان، درخواست‌های آمریکایی و بین‌المللی برای پر کردن خلأ رئیس‌جمهور در لبنان نیز مجددا آغاز شده است؛ این درخواست‌ها در مرحله بسیار حساس و پیچیده‌ای مطرح شده که طی آن بیروت با نوعی اختلاف و دودستگی سیاسی مداوم و نیز بحران وخیم اقتصادی و اجتماعی مواجه است که با وضعیت جنگی تشدید یافته است.

 

وضعیت کنونی لبنان و چشم‌انداز آینده

 

از زمان پایان دوره میشل عون، رئیس‌ جمهور پیشین لبنان، این کشور از خلأ ریاست جمهوری رنج می‌برد.

 

علی‌رغم تلاش‌های صورت گرفته در راستای توافق بر سر انتخاب رئیس جمهور جدید، لبنان شاهد تشدید اختلافات سیاسی بوده است که این امر مانع از توافق بر سر آن شده است.

 

پس از گذشت ۲ سال از خلأ ریاست جمهوری، لبنان همچنان با چالش‌های زیادی مواجه است و فقدان اجماع سیاسی مانع از تلاش‌ها برای ازسرگیری فعالیت نهادها شده است و این امر موجب عجز و ناتوانی مداوم موسسات در رفع نیازهای شهروندان لبنانی شده است.

 

ناتوانی در انتخاب رئیس جمهور جدید لبنان تاکنون به دلیل نزاع‌های سیاسی شدید بوده است، به‌طوریکه گروهی از احزاب که برای دستیابی به این پست، به رقابت می‌پردازند، مانع از اجماع بر سر یک نامزد واحد یا توافق برای برگزاری یک جلسه انتخاباتی شده‌اند.

 

پیش از این، «میشل عون» رئیس جمهور سابق لبنان در مصاحبه‌ای با شبکه ماهواره‌ای «OTV» اظهار کرد: ابهامی در پرونده ریاست جمهوری این کشور وجود دارد چراکه تا این لحظه هیچ نامزدی از اکثریت برخوردار نیست و همه به نمایندگی از سفرا و کشورها صحبت می‌کنند و در عین حال مدعی هستند که مواضع خود را بیان می‌کنند، این ابهام ممکن است موجب به تعویق افتادن جلسه نهم ژانویه شود.

 

میشل عون در ادامه تاکید کرد که موافق به تعویق افتادن این جلسه نیست و جلسات باید به صورت متوالی برگزار شوند.

 

«سمیر جعجع» که یکی از نامزدهای ریاست جمهوری لبنان است، مهره مورد نظر آمریکا، فرانسه، رژیم صهیونیستی و برخی رژیم‌های عربی است. سمیر جعجع تلاش دارد تا با انزوای جریان‌های وابسته به مقاومت اسلام، خود را به عنوان رئیس‌جمهوری آینده لبنان بر این کشور تحمیل کند.

خبرهای دیگر

مسجد مکی زاهدان، نماد وحدت و همدلی اقوام و مذاهب ایرانی

مولوی عبدالحمید، امام جمعه اهل سنت زاهدان

محمد اسلامی در کنفرانس بین‌المللی مدیریت فناوری و نوآوری

محمد اسلامی، رئیس سازمان انرژی اتمی

بازگشایی سفارت ترکیه در دمشق پس از تشکیل دولت انتقالی سوری

هاکان فیدان، وزیرامور خارجه ترکیه

تنش میان ترامپ و دیوان بین‌المللی کیفری بر سر مسئله غزه

استفان دوجاریک، سخنگوی سازمان ملل

عضو خبرنامه "ایران من" شوید

خبرنامه هفتگی

آخرین اخبار مهم ایران و جهان را برای شما ارسال خواهیم کرد

عضویت

آخرین اخبار ایران و جهان

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00