صفحه اصلی / بین الملل / ونس: توافق آتش‌بس در روزهای پایانی دولت بایدن محتمل است

جی دی ونس، معاون رئیس جمهور منتخب آمریکا

ونس: توافق آتش‌بس در روزهای پایانی دولت بایدن محتمل است

مذاکرات آتش‌بس در غزه با محوریت آزادی گروگان‌ها ادامه دارد. همزمان، ترامپ ادعای تصاحب گرینلند را مطرح کرده و بر اهمیت استراتژیک این جزیره تأکید می‌کند. بحران انسانی در غزه با تلفات گسترده همچنان ادامه دارد.
مذاکرات صلح غزه و مناقشه گرینلند

سرویس خبری ایران من: مذاکرات آتش‌بس در غزه و موضوع گرینلند، دو محور اصلی تحولات اخیر سیاست خارجی آمریکا را تشکیل می‌دهند. در حالی که تلاش‌ها برای دستیابی به توافق و آزادی گروگان‌ها در غزه ادامه دارد، ادعای جنجالی ترامپ درباره تصاحب گرینلند و اهمیت استراتژیک این جزیره قطبی، ابعاد تازه‌ای به روابط بین‌المللی بخشیده است. این گزارش به بررسی آخرین تحولات و اظهارات مقامات آمریکایی در این دو زمینه می‌پردازد.

 

مذاکرات آتش‌بس و آزادی گروگان‌ها

 

به گزارش ایران من، از نیوز مکس، به ادعای «جی دی ونس»، دلیل دستیابی احتمالی به این توافق هراس بازیگران منطقه ای از «پیامدهای وحشتناک» اظهارات رئیس جمهور منتخب است.

 

وی در یک مصاحبه تلویزیونی در روز یکشنبه گفت: اگر با رهبران جهان صحبت کنید، کاملاً واضح است که تهدید حماس از سوی رئیس جمهور منتخب و روشن ساختن این موضوع که «جهنمی به پا خواهد شد»، بخشی از دلیل پیشرفت ما در مذاکرات پیرامون آزادی گروگان ها است.

 

ونس ادامه داد: امیدواریم که توافقی در اواخر دولت بایدن، شاید در یکی دو روز آخر حاصل شود. اما هر توافقی در هر زمانی که بدست آید، به این دلیل است که افراد از عواقب عدم توافق برای حماس وحشت دارند.

 

ادعای ترامپ درباره گرینلند

 

معاون ترامپ در بخش دیگری از اظهارات خود در خصوص ادعای ترامپ برای تصاحب گرینلند گفت: مجبور نیستیم از نیروی نظامی استفاده کنیم؛ امری که مردم همیشه نادیده می گیرند این است که ما هم اکنون در گرینلند نیروی نظامی داریم.

 

به ادعای ونس، این تنها ترامپ نیست که درباره تصاحب صحبت می کند، بلکه گرینلند خود خواهان استقلال از دانمارک است.

 

وضعیت بحرانی در غزه و موضع مقامات آمریکایی

 

به گزارش ایران من، «جان کربی» سخنگو و هماهنگ کننده ارتباطات راهبردی شورای امنیت ملی کاخ سفید روز گذشته با بیان اینکه مذاکرات برای برقراری آتش بس در غزه و آزادی اسرا ادامه دارد، باز هم در حمایت از اسرائیل، توپ نرسیدن به توافق را در زمین حماس انداخت و گفت که حماس دلیل عدم نرسیدن به آتش بس است.

 

اسرائیل از ۱۵ مهر ۱۴۰۲ (۷ اکتبر ۲۰۲۳) جنگ ویرانگری را علیه ساکنان نوار غزه به راه انداخته است که تاکنون به تخریب گسترده زیرساخت‌ها، قحطی مرگبار و شهادت و زخمی شدن هزاران فلسطینی، که اکثر آن‌ها زن و کودک هستند، منجر شده است.

 

ترامپ به تازگی مواضع جاه طلبانه خود را برای کنترل گریلند جزیره نیمه خودمختار قطب شمال را تکرار کرد. رئیس جمهوری آتی آمریکا مدعیست این جزیره برای امنیت آمریکا نقش حیاتی دارد.

 

ارتش آمریکا حضور نظامی دائمی خود را در پایگاه فضایی «پیتوفیک»(Pituffik) در شمال غرب گریلند حفظ کرده است.

 

این مکان راهبردی برای ارتش آمریکا و سامانه های هشدار سریع موشک بالستیک این کشور نقش مهمی دارد زیرا کوتاه ترین مسیر از اروپا به آمریکایی شمالی از طریق جزیره است.

 

خبرهای دیگر

تقابل لفظی زاخارووا و بایدن بر سر سیاست خارجی آمریکا

ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت خارجه روسیه

دبیرکل ناتو در حال سخنرانی درباره شرایط صلح اوکراین

مارک روته، دبیرکل ناتو

مذاکرات صلح غزه در دوحه

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور منتخب آمریکا

توافق تاریخی دولت انتقالی سوریه با گروه‌های مسلح

فرماندهی موسوم به اداره عملیات نظامی در سوریه

عضو خبرنامه "ایران من" شوید

خبرنامه هفتگی

آخرین اخبار مهم ایران و جهان را برای شما ارسال خواهیم کرد

عضویت

آخرین اخبار ایران و جهان

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00