سرویس خبری ایران من: در حالی که بحثهای مربوط به لوایح FATF همچنان در فضای سیاسی کشور ادامه دارد، اخیراً موضوع بررسی مجدد این لوایح در مجمع تشخیص مصلحت نظام با موافقت رهبری مطرح شده است. این گزارش به بررسی واکنشهای مختلف نمایندگان مجلس و جزئیات این تحول جدید میپردازد.
موضعگیری نماینده مجلس درباره FATF
به گزارش ایران من، احمد بیگدلی اظهار داشت: در موضوع اف ای تی اف رئیس مجلس برای نمایندگان در مجلس توضیح داد که دولت برای بررسی مجدد آن در مجمع تشخیص مصلحت از رهبر انقلاب اجازه گرفتند و رهبری اجازه بررسی در مجمع را دادند.
نماینده خدابنده در مجلس با تاکید بر اینکه که طرح ها و لوایح بعد از تصویب در مجلس از اختیارات و وظایف نمایندگان خارج می شود مگر اینکه طرح یا لایحه جدیدی در مورد آن موضوع به مجلس ارائه شود، گفت: در مورد اف ای تی اف هم همین گونه است پس از تصویب در مجلس دیگر در حیطه اختیار ما نیست.
اعتراض به رویکرد برخی نمایندگان
وی ادامه داد: حالا شاهدیم یک عده از نمایندگان برخلاف قانون و به شیوه ای غیرمعمول و برخلاف آیین نامه داخلی در صحن علنی مجلس نسبت به درخواست رئیس جمهور برای بررسی مجدد اف ای تی اف در مجمع اعتراض می کنند.
بیگدلی خاطر نشان کرد: حرف من این است وقتی مقام معظم رهبری اجازه چنین بررسی را دادند چرا برخی ها جلوتر از ایشان حرکت میکنند ما باید منتظر نتیجه بررسی ها بمانیم نه اینکه اینگونه برخورد کنیم و خلاف منویات رهبر انقلاب حرکت کنیم.
وی تاکید کرد: این لج و لجبازیها که بین گروههای سیاسی در بعضی مواقع اتفاق میافتد مطمئناً به نفع مملکت و مردم نیست.
درباره مذاکره با آمریکا
نماینده خدابنده در مجلس، گفت: یک عده از دوستان، تندروی های خاص خودشان را در مجلس داشتند که نباید این اتفاق بیفتد، درمورد اعتراض به مذاکره با آمریکا هم باید گفت ما نمیخواهیم با آمریکا مذاکره کنیم آن هم درحالی که هنوز اصلا مراحلی طی نشده است، تاییدی نشده است که بخواهد این اتفاقات رخ دهد.
وی ادامه داد: اگر این افراد ادعای ولایتمداری دارند باید ادعای خودشان را در عمل ثابت کنند؛ نه جلوتر از رهبری حرکت کنیم، نه عقب بیفتیم.
روند بررسی در مجمع تشخیص
به گزارش ایران من، محسن دهنوی سخنگوی مجمع تشخیص مصلحت نظام روز یکشنبه ۲۳ دی ماه از آغاز بررسی لوایح پالرمو و CFT در کمیسیونهای این مجمع خبر داد.
گزارش کارشناسی دبیرخانه مجمع تشخیص مصلحت نظام درباره لوایح CFT و پالرمو پس از نهاییشدن، برای جمعبندی و اظهار نظر در اختیار کمیسیون مشترک مجمع تشخیص مصلحت که متشکل از اعضای منتخب مجمع است، قرار میگیرد.
روز گذشته برخی نمایندگانِ مجلس به بهانه بررسی مجدد این لوایح در مجمع تشخیص مصلحت نظام، تلاش کردند با فریاد، اعتراض و استفاده از کلمات رکیک در مورد FATF حاشیهها را بر متن غلبه دهند، اما پاسخ قالیباف با اشاره به نظر رهبر انقلاب پاسخی به این حواشی بود.