صفحه اصلی / بین الملل / نامه مهم فعالان سیاسی سوریه درباره ضرورت برگزاری کنفرانس ملی

گروهی از فعالان جامعه مدنی سوریه

نامه مهم فعالان سیاسی سوریه درباره ضرورت برگزاری کنفرانس ملی

گروهی از فعالان با ارسال نامه‌ای، ضمن اشاره به خلأهای قانونی موجود، خواستار تدوین قانون اساسی جدید و برگزاری کنفرانس ملی شدند. آنها بر لزوم ایجاد محیطی مناسب برای گفتگو و مشارکت همه گروه‌ها تاکید کرده‌اند.
فعالان سیاسی خواستار تدوین قانون اساسی و برگزاری کنفرانس ملی

سرویس خبری ایران من: در برهه‌ای حساس از تحولات سیاسی کشور، گروهی از فعالان و صاحب‌نظران با نگارش نامه‌ای مهم، نگرانی‌های خود را درباره روند انتقال قدرت و آینده سیاسی کشور مطرح کرده‌اند. این نامه که به بررسی چالش‌های موجود در قانون اساسی و ضرورت برگزاری کنفرانس ملی می‌پردازد، حاوی پیشنهادات و راهکارهایی عملی برای عبور از وضعیت کنونی است.

 

نگرانی‌های قانون اساسی و مرحله انتقالی

 

به گزارش ایران من، این گروه از فعالان در نامه خود ضمن تشکر از عملکرد الشرع و نیروهایش در این مدت صرف نظر از برخی اقدامات فردی اشتباه اعلام کردند: با گذشت بیش از یک ماه از حضور شما در راس قدرت و بروز نشانه‌های نگران‌کننده متعددی در خصوص مرحله انتقالی و آینده کشور، ابهام‌ها و خلأهایی در قانون اساسی وجود دارند که موجب نگرانی‌های بسیاری به ویژه در میان متخصصان قانون اساسی و قوانین شده و استمرار این وضعیت می‌تواند خطراتی را ایجاد کند.

 

درخواست تدوین سند قانون اساسی

 

آنها در ادامه تاکید کردند: انتظار می‌رود که سند قانون اساسی صادر شود که اصول، قواعد و ساختار مرحله انتقالی و شیوه مدیریت آن را تعیین کند بدون اینکه فراتر از هویت و آینده کشور بوده و هدف از آن ساماندهی مرحله انتقالی، تضمین حقوق و آزادی‌ها، برطرف کردن نگرانی‌های مردم و پایان دادن به شایعه‌ها و تفسیرها باشد.

 

اهمیت کنفرانس ملی و پیشنهادات اجرایی

 

همچنین این فعالان در ادامه نامه خود اظهار کردند: کنفرانس ملی که قرار است برگزار شود، اولین، مهمترین و تاثیرگذاترین گام بنیادی برای حال حاضر و آینده کشور است چراکه ویژگی‌های آتی کشور را مشخص می‌کند و تمامی تصمیم‌ها و گام‌های اصلی پس از آن از جمله انتخاب مجمع موسسان و تدوین قانون اساسی بر اساس نتایج آن شکل خواهند گرفت به همین دلیل با نهایت دقت، تامل و مسؤولیت‌پذیری برای آن آماده شد.

 

به نوشته روزنامه «عربی۲۱»، آنها بر لزوم ایجاد محیطی مناسب، ایمن و بی‌طرف برای برگزاری کنفرانس، زمان کافی برای بررسی موضوعات و تصمیمات آن و نیز تعیین جدول زمانی برای اجرای تصمیمات کنفرانس و نظارت بر اجرای آن از سوی دولت موقت سوریه تاکید کردند.

 

این فعالان در ادامه نیز انجام رایزنی‌های گسترده با گروه‌ها، نهادها و شخصیت‌های ملی برای اطلاع از نظر آنها در خصوص کنفرانس و موضوعات آن، انتخاب افراد شرکت‌کننده، سازوگارهای مناقشه و تصمیم‌گیری، تعیین اصول و استانداردهایی روشن و شفاف برای انتخاب حاضران در کنفرانس در کنار دقت بالا در حضور نمایندگان همه گروه‌ها به شکلی منصفانه و بدون هر گونه تحریم، به حاشیه راندن را خواستار شدند.

 

آنها همچنین تعیین دستورکار مشخص و اعلام آن، تعیین کارشناسانی برای تهیه گزارش‌ها و تحقیقات درباره آن، راه‌اندازی تریبون‌هایی با مدیریت افرادی حرفه‌ای شدند که به جمع‌آوری نظرات و پیشنهادهای شهروندان، دسته‌بندی و ارائه آنها به کمیته سازمان‌دهی و در دسترس قرار دادن آنها برای شرکت‌کنندگان می‌پردازند.

خبرهای دیگر

چالش‌های مذاکره با آمریکا: تقابل منافع ملی و فشارهای بین‌المللی

مهدی فضائلی، عضو دفتر حفظ و نشر آثار آیت الله خامنه ای

مذاکرات دیپلماتیک ایران و اروپا در ژنو

کاظم غریب آبادی، معاون حقوقی و بین المللی وزارت امور خارجه

ناوگان نفتکش‌های روسی تحت تحریم‌های جدید اتحادیه اروپا

الکساندر اشتوب،رئیس جمهور فنلاند

عضو خبرنامه "ایران من" شوید

خبرنامه هفتگی

آخرین اخبار مهم ایران و جهان را برای شما ارسال خواهیم کرد

عضویت

آخرین اخبار ایران و جهان

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00