سرویس خبری ایران من: در شرایطی که جنگ غزه به یکی از بحرانیترین رویدادهای خاورمیانه تبدیل شده، توافق آتشبس اخیر با میانجیگری قطر، امیدهای تازهای را برای پایان درگیریها و کاهش تنشها در منطقه به وجود آورده است. در این میان، واکنشهای بینالمللی به ویژه موضع پاکستان به عنوان یکی از کشورهای مهم جهان اسلام، نشاندهنده اهمیت این توافق در سطح منطقهای و جهانی است.
واکنش نخست وزیر پاکستان به آتشبس غزه
به گزارش ایران من از بیانیه روابط عمومی دفتر نخست وزیری پاکستان، شهباز شریف در پیامی گفت که آتشبس یک خواسته طولانی مدتی بود که سرانجام مورد توافق قرار گرفت و پاکستان قویا اجرای آتشبس مطابق با روح آن را مطالبه می کند.
وی تاکید کرد: من و مردم پاکستان به نشانه احترام به ده ها هزار نفر از شهدای فلسطینی که در تجاوزگری اسرائیل جان های خود را از دست دادند و همچنین فداکاری مردم غزه در کنار آنان ایستادهایم.
موضع رسمی پاکستان در قبال فلسطین
شهباز شریف با تاکید بر تعهد قوی پاکستان برای حمایت از تشکیل کشور مستقل فلسطین مطابق با مرزهای قبل از ژوئن ۱۹۶۷ به پایتختی قدس شریف، افزود: ضروری است که ارائه کمک های بشردوستانه فوری به غزه و سایر مناطق جنگ زده ازسر گرفته شود.
وزارت امور خارجه پاکستان نیز صبح امروز با صدور بیانیهای با استقبال از اعلام آتشبس در غزه خواهان اجرای فوری و کامل آن شده و تاکید کرد: طرح های توسعه طلبانه رژیم اشغالگر اسرائیل کل منطقه را بی ثبات کرده است.
واکنش احزاب سیاسی و چهرههای مذهبی
رهبران احزاب سیاسی و چهرههای مذهبی پاکستان نیز آتشبس غزه را بیانگر قدرت محور مقاومت فلسطین در برابر اسرائیل و آمریکا توصیف کرده و تاکید کردند که امروز پیروزی غزه و شکست اشغالگران رقم خورده است.
جزئیات توافق آتشبس و میانجیگری قطر
به گزارش ایران من، محمد بن عبدالرحمان آل ثانی نخست وزیر و وزیر امور خارجه قطر چهارشنبه شب به وقت محلی (دوحه قطر) از موفقیت تلاشها برای توقف آتش بس در غزه خبر داد و اعلام کرد: طرفهای فلسطینی و اسرائیلی با توافق آتش بس در نوار غزه موافقت کردند.
نخست وزیر و وزیر امور خارجه قطر افزود: با موافقت طرفهای مذاکره کننده، کار برای تکمیل ابعاد اجرایی این توافق امشب ادامه دارد.
وی افزود: اجرای توافق از روز یکشنبه ۱۹ ژانویه آغاز میشود و بر اساس توافق، حماس ۳۳ گروگان را در ازای آزادی اسرای فلسطینی آزاد خواهد کرد.
اسرائیل با حمایت آمریکا از هفتم اکتبر ۲۰۲۳ (۱۵ مهر ۱۴۰۲) جنگ ویرانگری را علیه ساکنان نوار غزه به راه انداخت که بر اثر آن، افزون بر ویرانیهای عظیم و قحطی مرگبار بیش از هزاران فلسطینی که بیشتر آنها زن و کودک هستند، شهید و زخمی شدند.
با وجود همه این جنایتها، اسرائیل اعتراف کرد که پس از گذشت ۴۶۸ روز جنگ علیه ساکنان غزه، نتوانست به اهداف خود از این جنگ یعنی نابودی جنبش حماس و بازگرداندن اسیران اسرائیلی از نوار غزه دست یابد.