سرویس خبری ایران من: تنشها در خاورمیانه و به ویژه در نوار غزه و جنوب لبنان همچنان ادامه دارد. در حالی که توافقهای آتشبس با میانجیگری بینالمللی به امضا رسیده، گزارشها از نقض مکرر این توافقها حکایت دارد. در این میان، موضعگیری مقامات منطقه و تحولات میدانی، چشمانداز پیچیدهای را پیش روی صلح در منطقه قرار داده است.
واکنش رئیس جمهور لبنان به نقض آتشبس
به گزارش ایران من به نقل از شبکه المیادین، «جوزف عون» رئیس جمهور لبنان گفت: تجاوزات و نقض آتشبس که در جنوب لبنان رخ میدهد، بهترین دلیل بر شانه خالی کردن دشمن از عمل به تعهداتش است.
عون همچنین ضمن استقبال از توافق آتشبس در نوار غزه، ابراز امیدواری کرد که این توافق در نهایت به فاجعه در غزه پایان دهد.
وی افزود: پایبندی اسرائیل به مفاد این توافقنامه نیازمند پیگیری کشورهای ناظر است زیرا دشمن اسرائیلی به فرار از تعهداتش عادت دارد.
عون همچنین بر حق فلسطینیان برای تشکیل کشور مستقل با استناد به قطعنامههای بینالمللی تأکید کرد.
جزئیات توافق آتشبس در لبنان و غزه
آتشبس میان اسرائیل و لبنان با میانجیگری بینالمللی، بامداد روز چهارشنبه (هفتم آذر) اجرایی شد.
از زمان اجرایی شدن این توافق، ارتش اسرائیل چندین بار آن را نقض و از بازگشت آوارگان لبنانی به برخی شهرکها و روستاها در جنوب این کشور ممانعت کرده است.
به گزارش ایران من، محمد بن عبدالرحمان آل ثانی نخست وزیر و وزیر امور خارجه قطر چهارشنبه شب به وقت محلی (دوحه قطر) از موفقیت تلاشها برای توقف آتش بس در غزه خبر داد و اعلام کرد: طرفهای فلسطینی و اسرائیلی با توافق آتش بس در نوار غزه موافقت کردند.
وی افزود: اجرای توافق از روز یکشنبه ۱۹ ژانویه آغاز میشود و بر اساس توافق، حماس ۳۳ اسیر را در ازای آزادی اسرای فلسطینی آزاد خواهد کرد.
پیامدهای جنگ و شکست اهداف اسرائیل
اسرائیل با حمایت آمریکا از هفتم اکتبر ۲۰۲۳ (۱۵ مهر ۱۴۰۲) جنگ ویرانگری را علیه ساکنان نوار غزه به راه انداخت که بر اثر آن، افزون بر ویرانیهای عظیم و قحطی مرگبار بیش از هزاران فلسطینی که بیشتر آنها زن و کودک هستند، شهید و زخمی شدند.
با وجود همه این جنایتها، اسرائیل اعتراف کرد که پس از گذشت ۴۶۸ روز جنگ علیه ساکنان غزه، نتوانست به اهداف خود از این جنگ یعنی نابودی جنبش حماس و بازگرداندن اسیران اسرائیلی از نوار غزه دست یابد.