سرویس خبری ایران من: در شرایطی که منطقه خاورمیانه شاهد تحولات مهمی در زمینه مذاکرات آتشبس در غزه است، واکنشهای بینالمللی به این توافق از اهمیت ویژهای برخوردار است. در این میان، موضعگیری آلمان بهعنوان یکی از قدرتهای تأثیرگذار اروپایی، نشاندهنده حمایت جامعه بینالملل از روند صلح و اهمیت دیپلماسی در حل بحرانهای منطقهای است. در این گزارش، دیدگاههای وزیر امور خارجه آلمان درباره توافق آتشبس و چشمانداز صلح در منطقه بررسی میشود.
واکنش آلمان به توافق آتشبس
به گزارش ایران من، «آنالنا بربوک» وزیر امور خارجه آلمان روز پنجشنبه در بیانیهای رسمی اعلام کرد: «امروز روزی است که میتوان امید داشت. توافق آتشبس و آزادی گروگانها (اسرای اسرائیلی) جانهای بسیاری را نجات خواهد داد و امید ملموسی به مردم غزه، گروگانها و خانوادههایشان و همچنین همه افراد منطقه میدهد.» وی در همین پیوند بر اهمیت دیپلماسی حتی در «تاریکترین ساعات» تأکید کرد.
درخواستهای مشخص برای اجرای توافق
وزیر امور خارجه آلمان همچنین از تمامی طرفها خواست تا به تعهدات خود در قبال توافق آتشبس پایبند باشند و گفت: «آزادی گروگانها (اسرای اسرائیلی) باید سریع و مطابق با مفاد توافق انجام شود و کمکهای بشردوستانه بهصورت گسترده به مردم رنجدیده غزه ارائه شود. همچنین، عقبنشینی نظامی و بازگشت فلسطینیها به خانههای خود باید عملیاتی شود.»
وضعیت انسانی در غزه و راهحل نهایی
بربوک با اشاره به شرایط وخیم انسانی در غزه اظهار داشت که مردم این منطقه از ابتداییترین نیازها مانند غذا، خدمات درمانی و سرپناه محروم هستند. وی تأکید کرد: «(رژیم) اسرائیل باید به تعهدات خود پایبند باشد و دسترسی ایمن و بدون محدودیت برای کمکهای بشردوستانه و کارکنان امدادی را فراهم کند.» او همچنین از آمادگی آلمان برای ارائه کمکهای گسترده به سازمانهای وابسته به سازمان ملل در غزه خبر داد.
وزیر امور خارجه آلمان در ادامه بیان کرد که توافق آتشبس میتواند نخستین گام بهسوی آغاز یک فرآیند سیاسی واقعی باشد و افزود: «ما نمیتوانیم این فرصت را از دست بدهیم. راهحل دو دولتی همچنان تنها راهحلی است که میتواند برای فلسطینیها و اسرائیلیها صلح، امنیت و کرامت به همراه داشته باشد.»
بربوک همچنین از تلاشهای میانجیگران برای رسیدن به این توافق قدردانی کرد و گفت: «این توافق نشان میدهد که دیپلماسی حتی در دشوارترین شرایط میتواند راهگشا باشد.»
به گزارش ایران من، پس از ۱۵ ماه جنگ ویرانگر در غزه، که به شهادت و زخمی شدن هزاران فلسطینی انجامید و زیرساختهای غزه را به کلی تخریب کرد، منابع خبری از توافق آتشبس میان اسرائیل و جنبش حماس خبر دادند. این توافق که با میانجیگری کشورهای منطقه بهویژه قطر حاصل شده، شامل آزادی اسیران و ارائه کمکهای بشردوستانه گسترده به مردم غزه است.