صفحه اصلی / بین الملل / نخستین روز ریاست جمهوری ترامپ، آغاز عصر بی‌ثباتی در اقتصاد جهانی

دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا

نخستین روز ریاست جمهوری ترامپ، آغاز عصر بی‌ثباتی در اقتصاد جهانی

ترامپ در اولین روز ریاست جمهوری، تعرفه‌های جدید علیه متحدان تجاری اعلام کرد، سیاست‌های مهاجرتی را سختگیرانه‌تر کرد و از معاهده پاریس خارج شد. او همچنین وعده داد شورشیان ۶ ژانویه را عفو و کنترل کانال پاناما را بازپس‌گیری کند.
امضای توافق تجاری اتحادیه اروپا و مرکوسور

سرویس خبری ایران من: با بازگشت دونالد ترامپ به کاخ سفید به عنوان چهل و هفتمین رئیس جمهور ایالات متحده آمریکا، موجی از تغییرات بنیادین در سیاست‌های داخلی و خارجی این کشور آغاز شده است. اقدامات اولیه ترامپ که از همان ساعات نخست حضور در کاخ سفید شروع شد، شامل تهدید به اعمال تعرفه‌های سنگین علیه متحدان تجاری، تغییر در سیاست‌های مهاجرتی و لغو بسیاری از تصمیمات دولت بایدن است. این تصمیمات که نشان‌دهنده تغییر مسیر اساسی در رویکرد آمریکا به مسائل داخلی و بین‌المللی است، می‌تواند پیامدهای گسترده‌ای برای نظم جهانی و اقتصاد بین‌الملل داشته باشد.

 

سیاست‌های تجاری و اقتصادی جدید

 

«دونالد ترامپ» رئیس جمهوری منتخب آمریکا، تنها چند ساعت پس از ورود به کاخ سفید، با تهدید به اعمال تعرفه های جدید علیه متحدان این کشور و با تلاش برای از بین بردن دستورکار سیاست های داخلی و خارجی «جو بایدن»، رئیس جمهوری پیشین ایالات متحده، عصری از اختلال را برای اقتصاد جهانی آغاز کرده است.

 

ترامپ شب گذشته در یک مصاحبه خبری اعلام کرد که قصد دارد از اول فوریه (۱۳ بهمن) بر واردات کالا از دو کشور کانادا و مکزیک تا ۲۵ درصد تعرفه اعمال کند.

 

چهل و هفتمین رئیس جمهوری ایالات متحده (دونالد ترامپ) همچنین تهدید کرد که در صورت عدم موافقت پکن با فروش حداقل ۵۰ درصد از سهام شبکه اجتماعی «تیک تاک» به یک شرکت آمریکایی، تا ۱۰۰ درصد عوارض و مالیات بر واردات کالا از چین اعمال خواهد کرد.

 

ترامپ خاطرنشان کرد که اگر اتحادیه اروپا نیز نفت بیشتری از آمریکا خریداری نکند، مشمول قانون تعرفه ها خواهد شد.

 

فایننشال تایمز در همین ارتباط نوشت که این اظهارات ترامپ نشان می دهند که وی با این اقدامات خواهان برهم زدن نظم جهانی و تحمیل اراده آمریکا بر شرکای تجاری خود از طریق برگزاری مذاکرات اجباری است.

 

رئیس جمهوری ۷۸ ساله آمریکا طی سخنرانی خود اعلام کرد که قرار است در اسرع وقت برای تقویت تولید سوخت فسیلی، اخراج مهاجران غیرقانونی و ارائه پلت فرم های پوپولیستی و ناسیونالیستی اقدامات جدید تهاجمی آغاز شود.

 

تغییرات در سیاست خارجی و امنیتی

 

ترامپ همچنین چندین دستور کار دولت بایدن از جمله تحریم‌ها علیه شهرک‌نشین های افراطی رژیم صهیونیستی را که در کرانه باختری مرتکب خشونت شده بودند را لغو کرد.

 

یکی دیگر از فرمان های اجرایی که ترامپ در روز نخست ریاست جمهوری خود امضا کرد، خروج آمریکا از معاهده اقلیمی پاریس بود.

 

ترامپ همچنین یادآور شد که افرادی را که به دلیل شرکت در شورش ۶ ژانویه ۲۰۲۱ در ساختمان کنگره آمریکا محکوم شده بودند، عفو خواهد کرد.

 

این شورش توسط حامیان وی و به دنبال اعتراض به پیروزی بایدن در انتخابات شکل گرفته بود.

 

رئیس جمهوری منتخب آمریکا طی سخنرانی در مراسم تحلیف خود تصریح کرد که مالیات، ابزار مورد علاقه او در دیپلماسی اقتصادی بین المللی است و آن را برای افزایش درآمد ایالات متحده حیاتی و ضروری دانست.

 

ترامپ در همین ارتباط گفت: «به‌جای این که از شهروندان خود برای ثروتمند کردن سایر کشورها مالیات بگیریم، برای ثروتمند کردن شهروندان خود بر کالاهای کشورهای خارجی تعرفه و مالیات وضع می‌کنیم.»

 

وی یادآور شد که گزینه اعمال تعرفه بر همه کالاهای خارجی همچنین روی میز است.

 

سیاست‌های مهاجرتی و مرزی

 

چهل و هفتمین رئیس جمهوری آمریکا با اشاره به این که سرکوب مهاجران همچنان یک اولویت سیاست داخلی مهم است، در مرز ایالات متحده و مکزیک وضعیت اضطراری ملی اعلام کرد و به پنتاگون دستور داد تا پیش نویس طرحی برای استقرار نیروهای نظامی در مرز این دو کشور را ارائه دهد.

 

وی همچنین اذعان داشت که اقداماتی برای محدود کردن اعطای حق شهروندی به مهاجران غیرقانونی که در خاک ایالات متحده متولد شده‌اند، انجام خواهد شد.

 

فایننشال تایمز در گزارش خود یادآور شد که این اقدام ترامپ به دلیل نقض اصلاحیه چهاردهم قانون اساسی ایالات متحده، در دادگاه مورد اعتراض قرار خواهد گرفت.

 

ترامپ همچنین کارتل های مواد مخدر را به عنوان سازمان های تروریستی خارجی معرفی و تصریح کرد که احتمالا واشنگتن نیروهای ویژه خود را برای خارج کردن آن ها به مکزیک اعزام خواهد کرد.

 

وی در حالی که قول داده بود به درگیری ها در اوکراین و خاورمیانه پایان دهد، در میان وعده‌های سیاست خارجی خود گفت که واشنگتن کنترل کانال پاناما را پس می‌گیرد و قوی‌ترین ارتشی را که جهان تا به حال دیده است را می‌سازد.

 

خبرهای دیگر

آزادی اسرای فلسطینی از زندان عوفر در چارچوب توافق آتش‌بس غزه

واسیلی نبنزیا، سفیر و نماینده دائم روسیه در سازمان ملل

روبیو وزیر خارجه آمریکا در حال گفتگو درباره بحران اوکراین

مارکو روبیو، وزیر خارجه آمریکا

نماینده ایران در سازمان ملل حین سخنرانی درباره بحران غزه

امیر سعید ایروانی، سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل

دیدار آتی نخست وزیر ژاپن و دونالد ترامپ

شیگرو ایشیبا، نخست وزیر ژاپن

عضو خبرنامه "ایران من" شوید

خبرنامه هفتگی

آخرین اخبار مهم ایران و جهان را برای شما ارسال خواهیم کرد

عضویت

آخرین اخبار ایران و جهان

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00