صفحه اصلی / بین الملل / دیوان کیفری بین‌المللی در انتظار تحریم‌های گسترده آمریکا، فشار برای لغو حکم بازداشت نتانیاهو

دیوان کیفری بین‌المللی

دیوان کیفری بین‌المللی در انتظار تحریم‌های گسترده آمریکا، فشار برای لغو حکم بازداشت نتانیاهو

دیوان کیفری بین‌المللی با تهدید تحریم‌های جدید آمریکا روبروست. این تحریم‌ها در واکنش به حکم بازداشت نتانیاهو صادر شده و می‌تواند عملکرد دادگاه را مختل کند. مقامات دیوان نگران تشدید تحریم‌ها با بازگشت ترامپ هستند.
دیوان کیفری بین‌المللی در معرض تحریم‌های جدید آمریکا

سرویس خبری ایران من: دیوان کیفری بین‌المللی، به عنوان نهاد اصلی عدالت بین‌المللی، با چالش‌های جدیدی روبرو شده است. پس از صدور حکم بازداشت برای مقامات رژیم صهیونیستی به دلیل جنایات جنگی در غزه، این نهاد با تهدید تحریم‌های گسترده از سوی ایالات متحده مواجه شده است. این گزارش به بررسی ابعاد مختلف این تحریم‌ها و تأثیرات احتمالی آن بر عملکرد دیوان می‌پردازد.

 

آماده‌باش دیوان کیفری بین‌المللی در برابر تحریم‌های جدید

 

به گزارش ایران من، از گاردین، دیوان کیفری بین‌المللی برای تحریم‌های اقتصادی تهاجمی که قرار است «دونالد ترامپ»، رئیس جمهوری آمریکا علیه آن اعمال کند، خود را آماده می کند، چرا که این اقدامات می توانند کار این دادگاه را فلج کنند و یک تهدید وجودی ایجاد کنند.

 

مقامات دیوان بین‌المللی کیفری نیز به خوبی می دانند که دولت جدید ترامپ پس از روی کار آمدن، به سرعت به دنبال اعمال محدودیت‌های مالی و مسافرتی علیه دادگاه و کارکنان ارشد آن، از جمله دادستان ارشد و قضات این سازمان خواهد بود.

 

زمینه‌های تشدید تنش و واکنش‌های بین‌المللی

 

گزارش ها حاکی از آن است که از زمانی که دیوان کیفری بین‌المللی در ماه نوامبر(آبان و آذر) حکم بازداشت «بنیامین نتانیاهو»، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی و «یوآو گالانت»، وزیر دفاع سابق وی را به اتهام جنایات جنگی و جنایت علیه بشریت در نوار غزه صادر کرد، تهدیدهای واشنگتن در ارتباط با اعمال تحریم‌ علیه این دیوان آغاز شد.

 

در پاسخ به این حکم، مجلس نمایندگان آمریکا در اوایل ماه جاری میلادی به اعمال تحریم‌ها علیه دیوان کیفری بین‌المللی رای داد. این موضوع قرار است در مجلس سنا مورد بررسی قرار گیرد.

 

منابع متعدد دیوان بین‌المللی کیفری تصریح کردند که رئیس این دادگاه نگران است که ترامپ منتظر این قانون نماند و با صدور یک فرمان اجرایی حمله‌ای سریع را آغاز کند.

 

پیامدهای احتمالی و نگرانی‌های موجود

 

شواهد حاکی از آن است که این دیوان کیفری در حال آماده شدن برای «بدترین سناریو» است؛ سناریویی که در آن ایالات متحده علاوه بر اقداماتی که افراد را هدف قرار می دهد، تحریم هایی را علیه کل این نهاد نیز اعمال می کند.

 

منابع دیوان بین‌المللی کیفری معتقدند که تحریم‌ها علیه شخصیت‌های ارشد این دادگاه سخت اما قابل مدیریت خواهد بود، در حالی که تحریم‌ها علیه کل این نهاد تهدیدی وجودی برای دادگاه به شمار می‌رود، چرا که دسترسی این دادگاه را به خدمات مختلف مسدود می‌کند.

 

دسترسی به سیستم های بانکی، زیرساخت های فناوری اطلاعات و سازمان های بیمه از جمله خدمات اصلی هستند که به وسیله تحریم های آمریکا علیه این سازمان مسدود می شوند.

 

از سویی دیگر چنین اقداماتی، شرکت های مستقر در ایالات متحده را نیز از انجام تجارت یا معامله با این دادگاه منع خواهند کرد.

 

سابقه تحریم‌ها و چشم‌انداز آینده

 

دیوان کیفری بین‌المللی پیشتر نیز در سال ۲۰۲۰ و هم زمان با دوره نخست ریاست جمهوری ترامپ، با تحریم‌های ایالات متحده برخورد کرد. این تحریم ها شامل ممنوعیت سفر و مسدود کردن دارایی‌های دادستان سابق «فاتو بنسودا» و یکی از مقامات ارشد وی بود.

 

در حال حاضر انتظار می‌رود که هم زمان با حضور ترامپ در کاخ سفید جدیدترین تحریم‌های واشنگتن بر گروه گسترده‌تری از مقامات دیوان بین‌المللی کیفری تأثیر بگذارد و این نگرانی را در میان کارکنان این دادگاه ایجاد کند که تحریم‌ها قرار است در طول زمان تکامل یافته و تشدید شوند.

 

پیوی کائوکورانتا، رئیس هیئت حاکمه دیوان کیفری بین‌المللی، در همین ارتباط تاکید کرد که تحریم‌ها خطر جدی را برای تحقیقات دادگاه ایجاد می‌کنند و می‌توانند امنیت قربانیان، شاهدان و افراد تحریم‌شده را تحت تأثیر قرار دهند. وی خاطرنشان کرد که ساز و کار دادگاه باید بدون مداخله ی خارجی پیش برود.

 

گاردین نوشت که به نظر می رسد اعمال تحریم و ایجاد اخلال در عملکرد دیوان کیفری بین المللی بخشی از تلاش واشنگتن برای وادار کردن دادگاه به لغو حکم بازداشت نتانیاهو و گالانت است.

 

یک مقام ارشد اسرائیل در همین ارتباط گفت: ما دادگاه را به زانو در می آوریم و سپس درباره بسته شدن پرونده مذاکره می کنیم.

 

مقامات دیوان کیفری بین المللی معتقدند که اکنون با بازگشت ترامپ به کاخ سفید، اسرائیل برای رسیدن به این هدف ابزار قدرتمندتری در دست دارد.

خبرهای دیگر

نمای هوایی کانال پاناما و کشتی‌های عبوری از این آبراه استراتژیک

سرگئی ریابکوف، معاون وزیر خارجه روسیه

حماس استقرار نیروهای نظامی عربی در غزه را رد کرد؛ القدومی: همه نیروهای متجاوز باید غزه را ترک کنند

خالد القدومی، نماینده رسمی جنبش حماس در ایران

دیدار مقامات امنیتی اسرائیل و مصر در قاهره

دیوید بارنیا، رئیس موساد و رونین بار، رئیس شاباک

ایلهان عمر در حال سخنرانی در کنگره آمریکا

ایلهان عمر، عضو مجلس نمایندگان آمریکا از ایالت مینه‌سوتا

عضو خبرنامه "ایران من" شوید

خبرنامه هفتگی

آخرین اخبار مهم ایران و جهان را برای شما ارسال خواهیم کرد

عضویت

آخرین اخبار ایران و جهان

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00